Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών

Ίσως δεν γνωρίζετε αυτόν τον νέο θεσμό που ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια.

Τι είναι μία Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών; Είναι ένας τρόπος να ζητήσουν οι πολίτες της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθετικές ρυθμίσεις και να ορίσει νέες οδηγίες ή να αλλάξει παλαιότερες.

Αν και βρίσκεται στα αρχικά του στάδια και έχει ακόμα αρκετά προβλήματα, πιστεύω ότι έχει μέλλον. Χρειάζεται όμως και ένα επίπεδο παιδείας που φαίνεται ότι δεν έχουμε στην χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικά.

Πριν από λίγο καιρό, δημιούργησα ένα πρόγραμμα για κινητά με λειτουργικό Android (ναι... όχι iPhone - ακόμα) το οποίο επιτρέπει να παρακολουθεί κάποιος τις πρωτοβουλίες, την πρόοδό τους, να υπογράφει αν θέλει και να τις προωθεί σε κοινωνικά δίκτυα. Επίσης παρέχει και νέα για τις πρωτοβουλίες, καθώς και ενημέρωση για σχετικές εκδηλώσεις. 

Αυτό το πρόγραμμα το είδαν από το ECAS, μία μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τις Βρυξέλλες που ασχολείται με θέματα προώθηση πρωτοβουλιών πολιτών και μου ζήτησαν να συνεργαστούμε σε καθαρά εθελοντικό επίπεδο. Φαινόντουσαν ευχάριστοι άνθρωποι όπως και αποδείχτηκε ότι είναι και δέχτηκα να συνεργαστώ και να συνδέσω την εφαρμογή με την ψηφιακή υποδομή τους. 

Πήγα λοιπόν πριν από λίγες μέρες στις Βρυξέλλες όπου κανονίσαμε κάποιες λεπτομέρειες και βγάλαμε την πρώτη έκδοση... Ταυτόχρονα μου δόθηκε και η ευκαιρία να ενημερωθώ για τα προβλήματα των ECIs, να έρθω σε επαφή με ανθρώπους διαφόρων πρωτοβουλιών και... να δω μία καλή μου φίλη που μένει και εργάζεται Βρυξέλλες με τον σύζυγο και το παιδί τους. 

Κάποια στιγμή θα γράψω και για τις εντυπώσεις μου από την επιτροπή οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων που ασχολείται με τα θέματα των ECI (Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών). Προς το παρόν ένα μόνο σχόλιο: Η πολιτική και η γραφειοκρατία είναι σχεδόν παντού η ίδια, αλλά υπάρχουν και πολλοί που προσπαθούν για κάτι καλύτερο. 

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γιά μισό, νά καταλάβω λίγο..Νά ζητήσουμε εμείς από τήν ευρωπαϊκή επιτροπή νά προωθήσει νομοθετικές ρυθμίσεις μέσω τού ευρωκοινοβουλίου..Σάν νά λέμε δηλαδή, νά ζητήσουν τά πρόβατα από τούς λύκους νά μήν τα φάνε...
Νά ζητήσουμε από τόυς Σιωνιστές τής ΕΕ καί τού κάθε κράτους(όλοι τά ίδια είναι) νά προωθήσουν πράγματα γιά τό καλό μας. Μά αφού εμείς ούτως ή άλλως δέν ξέρουμε τό καλό μας. Τό καλό μας τό ξέρει η Νέα Παγκόσμια Τάξη(New World Order). Καί γιά αυτό φροντίζει. Γι' αυτό μάς φακελώνει ηλεκτρονικά, γιά τό καλό μας, γι' αυτό μάς παρακολουθεί όλους, γιά τό καλό μας.Γι'αυτό σκορπάει δεξιά αριστερά, οικονομικές κρίσεις, γιά τό καλό μας.
Καί όταν η κυρία Νέα Παγκόαμια Τάξη ξεμπερδέψει μέ κάποιες χώρες όπως η Συρία, η Τουρκία, τό Ισραήλ, η Ρωσία, καί μερικές άλλες οι οποίες αντιστέκονται κάπως(σχετικά) στήν επέλασή της, τότε θά μάς δείξει όλων μας ποιό είναι τό καλό μας, κοινώς θά μάς εξηγήσει τό όνειρο..
Μόνο σταματήστε όλοι νά μάς δουλεύετε μέ τίς Ευρωπαϊκές Ενώσεις καί τά Ευρωκοινοβούλια, καί τούς ΟΗΕδες καί τόν κάθε Σιωνιστικό Διεθνή Οργανισμό, γιατί πλέον τό πράγμα είναι φώς φανάρι τί ρόλο βαράνε όλοι τους...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Το θέμα είναι ΤΙ ΕΥΡΩΠΗ θέλουμε.

Αν νομίζεις ότι σε δουλεύω μην με διαβάζεις. Αλλά σε παρακαλώ, εγώ θέλω μία Ευρώπη διαφορετική και θα προσπαθήσω για αυτή.

Αν εσύ θέλεις να μεμψημοιρείς, μπορείς να το κάνεις και μόνος σου!

Αν θες να πιστεύεις σε παραμυθάκια για παγκόσμιες συνωμοσίες, επίσης μπορείς να το κάνεις μόνος σου.