Τρίτη, Απριλίου 01, 2014

Το μητροπολιτικό πάρκο που θα γίνει, αλλά μικρότερο...

Θυμάστε βέβαια τις αντιδράσεις για την δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό...

Πριν
Κάποιοι ήθελαν να γίνει όλο πάρκο, άσχετα αν υπήρχαν λεφτά ή θα μπορούσε να διατηρηθεί. Αντιδρούσαν όμως οι κάτοικοι γύρω γύρω γιατί θα τους έτρωγε... η υγρασία!

Άλλοι ήθελαν να γίνει μέρος του πάρκο και ένα 20% της έκτασης να πουληθεί και να γίνει ελαφρύς οικιστικός ιστός για να πληρώσει το κόστος και τα έξοδα συντήρησης. Αντιδρούσαν όμως κάποιοι κάτοικοι και μη γιατί η μερική έστω "τσιμεντοποίηση" ήταν, για αυτούς, οικολογική καταστροφή.

10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες λοιπόν, έχουμε ακόμα πλήρη τσιμέντο στην περιοχή και τώρα που βρέθηκε αγοραστής, φυσικά και δεν θα περιοριστεί στο 20%. Φάε λοιπόν φίλε 2500 στρέμματα (και λίγα λέω) μπετόν. Το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Νότιας Ευρώπης θα είναι αρκετά μικρότερο από τις αρχικές "κακές" επιλογές.

Τώρα
Δυστυχώς ποτέ δεν βλέπουμε μπροστά. Προτιμούμε να εμποδίζουμε κάτι να γίνει, παρά να επιλέγουμε την βέλτιστη λύση για την εποχή. Και στο τέλος αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάτι που ούτε στα χειρότερα σενάρια δεν υπήρχε πριν.

Ω ναι, θα προτιμούσα να είχε γίνει πάρκο 5000 στρεμμάτων πριν από δέκα χρόνια. Θα προτιμούσα επίσης πάρκο 4000 στρεμμάτων πριν από 10 χρόνια. Ξέρετε πόσο θα είχε επηρεάσει το μικρόκλιμα της περιοχής καθώς και την ατμόσφαιρα του λεκανοπεδίου; 10 χρόνια όμως μετά, ακόμα μπετά βλέπω και φυσικά το πάρκο θα γίνει, αλλά μικρότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: