Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

Κάποια παρανόηση πρέπει να υπάρχει!

Υποτίθεται ότι περιμένουμε την ανάπτυξη. Και κάνουμε, λέει, μεταρρυθμίσεις.

Αλλάζουμε όμως και σε κάθε νομοσχέδιο με τροπολογίες το φορολογικό, στέλνουμε εγκυκλίους για νέα μέτρα ή εφαρμογή ρυθμίσεων και κάνουμε γενικά ότι μπορούμε για να μην έχουμε ανάπτυξη.

Αντί να εφαρμόζουμε ρυθμίσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς, ψηφίζουμε αλλαγές που λένε ότι θεωρείται πλημμέλημα πλέον η δωροδοκία που "δεν αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, αλλά απλώς ανάγεται σε αυτά"! Δηλαδή αν δωροδοκηθεί υπάλληλος της πολεοδομίας για να επιτρέψει να χτιστεί αυθαίρετο είναι πλημμέλημα; Αν δωροδοκηθεί για να... κάνει μία εγχείρηση (ο ίδιος υπάλληλος της πολεοδομίας) είναι κακούργημα; Απίστευτες ανοησίες...

Ω, δεν μπορώ να πω, μειώνουμε την γραφειοκρατία για τα νέα απορρυπαντικά, αλλά παράλληλα εισάγουμε δεκάδες αλλαγές στον τρόπο παραγωγής και διάθεσης του γάλακτος προσθέτοντας ειδικές ρυθμίσεις για να μην θιγούν τα συμφέροντα των παραγωγών (τα οποία δεν προστατεύονται έτσι κι αλλιώς από τα καρτέλ). Εντάξει, δεν θα μειωθεί 15% το γάλα στα επόμενα 20 χρόνια... μόνο 8%.

Θέλουμε υποτίθεται να ρίξουμε τις τιμές προϊόντων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αλλά στο ίδιο νομοσχέδιο άρουν τους περιορισμούς στις αυξήσεις τιμών μέχρι λέει να οριστεί ο κώδικας δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή! Αυτό πάλι τι είναι;

Μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρήμα οι επιχειρήσεις να προσλάβουν κόσμο, αλλά ταυτόχρονα στέλνουμε και μία εγκύκλιο ώστε φέτος να παρακρατείται για πρώτη φορά ένα 20% από τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών τα οποία περιλαμβάνουν και τις άδειες... λογισμικού!!! Πάει δηλαδή η ρευστότητα της πιο υγιούς βιομηχανίας στην Ελλάδα, αυτή της πληροφορικής!

Η δικαιοσύνη από την άλλη δεν χρειάζεται επιτάχυνση όπως φαίνεται. Σε 10 χρόνια θα λυθεί μία διαφορά; Ε δεν πειράζει... περίμενε και λίγο!

Αν αυτά τα έπιασα εγώ που ασχολήθηκα μερικές ώρες μόνο, φανταστείτε τι θα μπορούσαν να πιάσουν οι βουλευτές αν ασχολούνταν πραγματικά αυτές τις 2 μέρες που είχαν να κάνουν την δουλειά τους διαβάζοντας αυτό το έκτρωμα που σε κάθε 1 σωστό, μάλλον κρύβει και 2 λάθη!

Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί στην κυβέρνηση, δεν ξέρω τι κάνουν εκεί στην αντιπολίτευση. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι ασχολούνται με ανούσια θέματα τα οποία ουδεμία (θετική) αλλαγή φέρνουν στην ζωή των πολιτών ή στην οικονομία της χώρας.

Βασίλης Περαντζάκης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ποτέ μά ποτέ τό Ψευτοελληνικό κράτος από τήν ίδρυσή του καί μετά, δέν ήταν υπέρ τής πραγματικής ανάπτυξης, ούτε φυσικά υπέρ τής ελεύθερης οικονομίας καί τών πραγματικά ελεύθερων αγορών, η οποία ελεύθερη οικονομία είναι μία από τίς εκφράσεις καί τής εκφάνσεις τής γενικότερης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Όταν όμως η Νέα Παγκόσμια Τάξη ακούει καί μόνο τήν λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τήν πιάνει αναγούλα. Αντί αυτού μάς έχει ρίξει τό παραμύθι τής ''Δημοκρατίας'' η οποία είναι τό μεγαλύτερο ψέμα μέ τό οποίο έχουν τάϊσει αυτοί οι ελιτάνθρωποι τήν ανθρωπότητα, τούς τελευταίους αιώνες..