Δευτέρα, Φεβρουαρίου 24, 2014

Problem solved...

Κανείς δεν έχει καταλάβει ότι οι περίοδοι της πλήρους απασχόλησης πέρασαν ανεπιστρεπτί από τότε που δημιουργήθηκε η πρώτη γραμμή παραγωγής με αυτοματοποίηση.

Η θα πρέπει να αλλάξουμε το οικονομικό μας μοντέλο, ή να γυρίσουμε την πλάτη μας στην τεχνολογία. Σε λίγα χρόνια η μόνη δουλειά πλην των επιστημόνων-ερευνητών, θα είναι αυτή του προγραμματιστή, η δική μου δηλαδή, και αυτή μόνο μέχρι η τεχνητή νοημοσύνη να μας αντικαταστήσει. Κάτι που θα χρειαστεί άλλη μία επανάσταση ανάλογη της τεχνολογικής που βιώνουμε σήμερα.

Μιλάνε σήμερα τα κόμματα για "ανάπτυξη" που θα "αντιμετωπίσει" την Κίνα ή κάποιον άλλο. Μα η Κίνα ήδη αρχίζει να αυτοματοποιεί και αυτή. 50000 εργαζόμενοι της Foxcon θα αντικατασταθούν με 3000 ρομπότ της Google τα οποία δημιούργησαν 400 άνθρωποι που πληρώνονται 10 φορές όσο και οι 50000 εργαζόμενοι της Κίνας μαζί...

Τι θα γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς δουλειά; Πως θα αγοράζουν τα αγαθά που δημιουργούν άλλα... ρομπότ;

Η το χρήμα θα πρέπει να καταργηθεί και να μοιράζονται τα αγαθά, ή να μοιράζεται απλά χρήμα και να το κάνεις ότι θέλεις.

Πάμε σε μία κοινωνία post scarcity (μετά-έλλειψης). Οι αυτοματισμοί και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές στην κατασκευή είναι απλά η αρχή. Θα συμβεί.

Δεν λέω ότι θα γίνει σήμερα φυσικά. Μπορεί να πάρει και 100 χρόνια. Απλά αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Η κατάσταση στην κοινωνία θα χειροτερεύει αν δεν το πάρουμε χαμπάρι και δεν έχουμε το περιθώριο ενός ακόμα παγκοσμίου πολέμου για να "διορθώσουμε" την έλλειψη θέσεων εργασίας. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ίσως απλά πάψει να υπάρχει το ανθρώπινο είδος. Problem solved!!!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Όχι Βασίλη, δέν πρόκειται νά εκλείψει τό ανθρώπινο είδος(τουλάχιστον όχι ακόμη) γιατί απλά οι.....θεοί πού κυβερνούν τήν ανθρωπότητα δέν τό θέλουν. Απλά σχεδιάζουν κάποια στιγμή νά ξεκινήσουν παγκόσμιους πολέμους και άλλες μεθόδους μείωσης τού παγκόσμιου πληθυσμού όπως γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα πού θά στειρώνουν τούς ανθρώπους καί άλλα πολλά, ώστε νά φτάσει ο παγκόσμιος πληθυσμός στό επιθυμητό γιά αυτούς τούς θεούς επίπεδο τών πεντακοσίων εκκατομυρίων ατόμων περίπου(χατηρικώς).
Αυτό είναι γραμμένο στίς 10 εντολές πού έχουν θεσπίσει αυτοί οι κύριοι....θεοί, στό Crystal City τής Virginia τών ΗΠΑ, όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις τού ενός βραχίονα τής παγκόσμιας υπερκυβέρνησης, δηλαδή τής ''Τσαχπινογαργαλιάρας'' Λέσχης Μπίλντερμπεργκ...Χαίρε Καίσαρ...Χαίρε Κίσσινγκερ...Χαίρε Ρόθτσαϊλντ...Χαίρε Σέρ Ροκφέλερ......Οι μελοθάνατοι πολίτες τού κόσμου σάς χαιρετούν.....