Κυριακή, Φεβρουαρίου 09, 2014

Να διαμαρτύρεστε ειρηνικά...


300 κάτοικοι του Ωρωπού, μετά την αύξηση των διοδίων, πήγαν στην Μαλακάσα και έκαψαν ένα κουβούκλιο στα εκεί διόδια. 

Οι δημοσιογράφοι είπαν ότι θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά...

Δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό είναι ειρηνική διαμαρτυρία εδώ που έχουμε φτάσει. Πολιτισμένη δεν ήταν. Φωτιά σε ένα κουβούκλιο έβαλαν. Αν δεν ήθελαν ειρηνική διαμαρτυρία θα πήγαιναν στο υπουργείο μεταφορών και θα έσπαγαν τον υπουργό στο ξύλο. Αυτό θα ήταν μη ειρηνικό και απαράδεκτο...

Ο κόσμος είναι στα όριά του και οι "πολιτισμένες" διαμαρτυρίες δεν δουλεύουν. Δεν είμαστε σε πολιτισμένο κράτος πλέον. Το κράτος έχει γίνει δυνάστης. Όχι με την έννοια της χούντας που του δίνουν οι δήθεν αντιμνημονιακοί, αριστερά και δεξιά, αλλά με την έννοια της ταλαιπωρίας του πολίτη χωρίς να προσφέρει. Το μνημόνιο είναι ένα ακόμα άσχημο αποτέλεσμα. Όχι η αιτία.

Τα διόδια έχουν συγκεκριμένους λόγους που υπάρχουν. Υποτίθεται ότι πληρώνουν για την συντήρηση των δρόμων, την επέκταση του δικτύου και την ασφάλειά του.  Ποια ακριβώς έργα είναι αυτά που επιβάλλουν τέτοιες αυξήσεις; Πως μπορεί ο πολίτης να μετακινηθεί, όπως έχει δικαίωμα, ελεύθερα σε όλη την επικράτεια όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την παλαιά εθνική οδό η οποία γεμίζει φορτηγά και γίνεται επικίνδυνη;

Σε ένα πολιτισμένο κράτος, θα είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στις παλαιές εθνικές οδούς και θα ήταν υποχρεωτική η χρήση των νέων οδών, ώστε να αφήνουν ελεύθερους και ασφαλής τους παράπλευρους δρόμους για τους κατοίκους των περιοχών που μένουν κοντά σε διόδια. Με την συνεχή τους όμως χρήση από γιγαντιαία οχήματα, αυτοί οι δρόμοι είναι παγίδες και αναγκάζουν τους πολίτες να χρησιμοποιούν τα ακριβά διόδια.

Η καύση ενός κουβούκλιου στην Μαλακάσα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δούμε αν το κράτος δεν αρχίσει να λειτουργεί υπέρ του πολίτη και όχι υπέρ των φίλων τύπου... Μπόμπολα...

Θυμηθείτε το όταν θα πλησιάζουν οι εκλογές και τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων που έχουν τα διόδια θα διαφημίζουν ως μόνη λύση τους κυβερνώντες.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δέν πειράζει, τίς επιλογές μας ώς κοινωνία τίς κάναμε. Δεκαετίες τώρα,γιά νά μήν πώ αιώνα καί πάνω, επιλέγουμε αυτούς πού μάς χαϊδεύουν τά αυτιά καί αυτούς μέ τούς οποίους κάνουμε χωριό και τά βρίσκουμε, γιατί απλούστατα είμαστε τό ίδιο διεφθαρμένοι μέ αυτούς γιά νά μή πώ περισσότερο.
Ας μήν φωνάζουμε καί τόσο λοιπόν,γιατί τούς διεφθαρμένους λαούς τούς κυβερνούν διεφθαρμένοι ηγέτες(άν μπορούμε βέβαια νά τούς ονομάσουμε ηγέτες). ¨Εχουμε τούς ηγέτες(ή μάλλον δέν έχουμε) πού μάς εξίζουν...

Υ.Γ: Βασίλη δέν χρειάζεται αυτό τό κείμενο από κάτω γιά νά αποδείξουμε ότι δέν είμαστε....ρομπότ(δέν νομίζω τά ρομπότ νά γράφουν σχόλια)...ή τουλάχιστον εάν υπάρχει λόγος νά τό έχεις τουλάχιστον νά έιναι ξεκάθαρα αυτά πού γράφει, γιατί είναι σκέτος γρίφος.
Ευχαριστώ

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σωτήρη, ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Δυστυχώς αν βγάλω το κείμενο από κάτω ή θα πρέπει να αποκλείσω του ανώνυμους σχολιαστές ή να γεμίσω spam. Δεν θέλω να αποκλείω κανέναν.