Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2012

Αντί για αξιοκρατία ή έστω ισονομία, ισοπέδωση...

Αφού δεν μπορούμε να έχουμε άξιους σε θέσεις ευθύνης, ανθρώπους που θα κάνουν σωστά την δουλειά τους και θα πληρώνονται για αυτήν, ανθρώπους που δεν θα χρειάζονται δωράκια και δεν θα υποκύπτουν σε διαφθορά... ισοπεδώνουμε τους πάντες και τους αφήνουμε να τα βγάλουν πέρα όπως μπορούν.

Όταν ακούτε ότι 40 στελέχη της ΤτΕ δηλώνουν παραίτηση, ίσως πολλοί σκέφτεστε "ε, είναι τραπεζίτες, δεν πειράζει, καλά τους κάνουν".... όμως δεν είναι έτσι. Τα στελέχη αυτά δεν είναι οι μέτοχοι, ή αυτοί που λαμβάνουν τις τεράστιες αποζημιώσεις και πακέτα. Είναι υπάλληλοι με θέσεις τρομακτικής ευθύνης. Και στις θέσεις αυτές δεν πάει κάποιος για 2000 ευρώ.

Αντίστοιχα δεν γίνεται να έχουμε αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ο οποίος θα λαμβάνει 1800 ευρώ το μήνα! Η ευθύνη του είναι πολύ μεγάλη για να αμείβεται όσο ένας καλοπληρωμένος ιδιωτικός υπάλληλος.

Αυτό που λένε είναι στην ουσία, "δεν μπορούμε να ελέγξουμε την διαφθορά και να μειώσουμε το κόστος τους κράτους, οπότε μειώνουμε το μισθολογικό κόστος και άσε την διαφθορά να καλπάζει".

Είχαμε δημιουργήσει ένα κράτος, όπου ο οδηγός αμαξοστοιχίας έβγαζε 10000 ευρώ το μήνα, ο οδηγός φορτηγού της ΔΕΗ, 3000 ευρώ το μήνα και ο δάσκαλος 1200 ευρώ το μήνα. Τώρα αντί να διορθώσουμε τις αδικίες, τους ισοπεδώνουμε όλους και έτσι ο δάσκαλος θα βγάζει 700 ευρώ το μήνα, ο οδηγός φορτηγού της ΔΕΗ 1500 και ο οδηγός αμαξοστοιχίας 2500, ανεξάρτητα αν έχουν οικογένεια, ανάγκες επιμόρφωσης ή αν είναι άξιοι στην δουλειά τους. Το θεωρείτε δίκαιο; Αξιοκρατικό; Έχουμε έτσι ισονομία;

Και τι πρέπει να κάνουμε θα μου πείτε; Γιατί καλή η διαμαρτυρία, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Να βάλουμε κάτω τα κεφάλια μας και να σκεφτούμε πως θα διορθώσουμε τα προβλήματα. Όχι πως θα πάρουμε απλά την επόμενη δόση. Γιατί αυτό και αν δεν διορθώνει κανένα πρόβλημα!!!

Δεν μπορούμε να αφήνουμε δικαστές και αστυνομικούς με ευθύνη πάνω σε σοβαρά ζητήματα, ευάλωτους σε απειλές και σε διαφθορά. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους δασκάλους μας πεινασμένους (το κυριότερο για μένα). Δεν μπορούμε να αμείβουμε τους βολεμένους και άχρηστους με υψηλούς μισθούς, παρά τις μειώσεις.

Η κυβέρνηση αυτή δεν παραπαίει γιατί τα μέτρα είναι σκληρά. Παραπαίει γιατί είναι άνισα, άδικα και δεν λύνουν τα βασικά προβλήματα της χώρας. Απλώς τα διαιωνίζουν και σε κάποιες περιπτώσεις τα επαυξάνουν.

Μου κάνει μάλιστα εντύπωση που αντί η αντιπολίτευση να μιλάει για το πως θα διορθωθούν τα προβλήματα θεωρεί ότι μόνο τα μέτρα αυτά είναι το πρόβλημα! Λες και χωρίς αυτά θα είμαστε όλοι καλά... Είναι δυστυχώς βαθιά νυχτωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: