Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2012

Προσοχή: Ρατσιστές ανάμεσά μας


http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8u0r6v5Ee1rdmrlio1_500.jpgΑνάμεσα στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία, τα οποία απειλούν την επιβίωση των πολιτών, όπως η ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης και η ανεργία που οδηγεί ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας σε συνεχή φτωχοποίηση, ένα νέο φαινόμενο εμφανίζεται ολοένα και πιο διογκωμένο, ολοένα και πιο απειλητικό : το φάντασμα του ρατσισμού πλανιέται πάνω από τη χώρα και σε συνδυασμό με τα παραπάνω απειλεί να διαλύσει εντελώς την συνοχή του κοινωνικού ιστού.
Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έξαρση των ρατσιστικών επιθέσεων με βάση το χρώμα ή την θρησκεία. Δυστυχώς πολλοί ακόμη αρνούνται να δουν το μέγεθος του προβλήματος και θεωρούν ότι είτε πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά είτε ακόμα και για προβοκάτσιες.
Πρόσφατα έγινε γνωστή η περίπτωση ενός παράνομου Αιγύπτιου μετανάστη όπου βασανίστηκε στην Σαλαμίνα από το αφεντικό του, τον γιο του αφεντικού του και δύο άλλους. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι τους "έκλεψε", ενώ ο μετανάστης υποστήριζε ότι αντιθέτως τον έκλεψαν οι βασανιστές του. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώθηκε, καθώς ο ίδιος είχε πάνω του χρήματα που του είχαν δώσει συμπατριώτες του και οι δράστες αναγκάστηκαν να του επιστρέψουν μέχρι στιγμής 9.000 από τις 12.000 ευρώ που του είχαν κλέψει !
Κατά την προσαγωγή των δραστών-βασανιστών στον Εισαγγελέα, η Χρυσή Αυγή έκανε συγκέντρωση υποστήριξής τους !! Από αυτό και μόνο το γεγονός είναι προφανές ότι το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τη Χ.Α. και τους ομοϊδεάτες της είναι η νομιμότητα, ενώ είναι έκδηλη η προκλητικότητα με την οποία επιδεικνύουν τη ρατσιστική τους διάθεση.
Όμως ο νόμος δεν επιτρέπει σε κανέναν την αυτοδικία. Ακόμα και αν ο μετανάστης ήταν ένοχος κλοπής, ο μόνος που έχει δικαίωμα να τον τιμωρήσει είναι η δικαιοσύνη και κανένας άλλος.
Η ρατσιστική βία και ο υπερβάλλων ζήλος που επιδεικνύουν τα μέλη της Χ.Α. στην καταδίωξη των μεταναστών άσχετα από τη νόμιμη ή όχι παρουσία τους στη χώρα, κάτω από την υποκριτική επίκληση της ...εφαρμογής των νόμων και την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, υποκρύπτει στην πραγματικότητα μία δόλια τακτική η οποία αποσκοπεί στην εκμετάλλευση του σοβαρότατου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης για να προσποριστεί η Χ.Α. ακόμα περισσότερη δύναμη και επιρροή. Τα μέλη της αρνούνται στα λόγια ότι είναι ρατσιστές, ενώ οι πράξεις και οι εκφράσεις τους αποκαλύπτουν το μίσος τους για οτιδήποτε διαφορετικό. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον από αυτούς να εξηγήσει γιατί δεν είναι ρατσιστής την στιγμή που ο ορισμός της λέξης είναι ακριβώς ό,τι οι ίδιοι πιστεύουν και πράττουν.
Η Ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να πέσει σε αυτή την παγίδα. Αντιθέτως είναι απόλυτη ανάγκη πλέον να δουλέψουμε όλοι μαζί προς μία συνολική λύση του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο επιμένουμε να αγνοούμε εδώ και 20 χρόνια. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα στην τραγική αυτή κατάσταση.
Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους σύμφωνα με το χρώμα, την θρησκεία, το φύλλο, ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε τέτοιος διαχωρισμός μας μειώνει όλους μας. Απαιτούμε από όλα τα θεσμικά όργανα της πολιτείας - αρμόδιους υπουργούς, Αστυνομία και Δικαιοσύνη - να δράσουν άμεσα με αποφασιστικότητα και χωρίς καμιά επιείκεια για τους δράστες καθώς οι ποινές με αναστολή που επιβάλλονται τώρα για ρατσιστικά εγκλήματα ενθαρρύνουν μόνο, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται είτε άμεσα σαν φυσικοί αυτουργοί είτε έμμεσα σαν ηθικοί - πολιτικοί αυτουργοί. Απαιτούμε από τους κυβερνώντες αλλά και από ΟΛΑ τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα να πάψουν να εθελοτυφλούν και να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά, ουσιαστικά και σε βάθος με το εξαιρετικά επείγον και επικίνδυνο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Εδώ και Τώρα!
 
Ομάδα Επικοινωνίας (ΟΜ.ΕΠ)
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8u2caV71j1rdmrlio1_1280.jpg
Everyone is beautiful :)
(οι εικόνες είναι από: http://www.tumblr.com/tagged/say-no-to-racism)

6 σχόλια:

miagnomi είπε...

39 Έλληνες νεκροί από λαθρομετανάστες από την αρχή του χρόνου...δεν μας έπιασε ξαφνικά ρατσιστική μανία,ούτε ως έθνος φημιζόμαστε για τον ρατσισμό όπως οι "εργασιομανείς βόρειοι που τους πίνουμε το αίμα με το μπουρί"!Δεν είναι καν στην κουλτούρα μας ο φυλετισμός και είναι άδικη η ανακοίνωση όπως και η προηγούμενη ανάρτησή σου περί του θέματος που απλά τα βάζει με τους Έλληνες που δεν αντέχουν άλλο και χρησιμοποιείς λίγο πολύ αριστερίστικα συνθήματα.Νομίζω δεν χρειάζεται κι άλλη ενοχοποίηση του Έλληνα,αρκετή δέχτηκε μέσω γερμανικής και εγχώριας προπαγάνδας,το να αναμασάμε τα σύνδρομα της κυβερνώσας εδώ και τριάντα χρόνια αριστεράς δεν κομίζει γλαύκας εις Αθήνας.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Και πόσοι ρε νεκροί Έλληνες από Έλληνες; Πόσοι νεκροί ξένοι από Έλληνες... Πόσοι νεκροί οτιδήποτε από οτιδήποτε;

Μπλέκεις το έγκλημα με τον ρατσισμό.

Στα @@ μου η δήθεν αριστερά. Είναι υπεύθυνη όσο και οι φασίστες της Δήθεν δεξιάς για αυτά που συμβαίνουν.

miagnomi είπε...

Καθόλου δεν το μπλέκω!Το έγκλημα υπάρχει σε πολύ μεγάλο ποσοστό λόγω της ασταμάτητης λαθρομετανάστευσης και ψηλοί,ξανθοί και βόρειοι να ήταν αν δημιουργούνταν αυτή η κατάσταση πάλι τα ίδια θα συνέβαιναν και λογικό είναι να ξεσπάσει τέτοιο κλίμα,αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ανακοίνωση αυτή είναι που πλέκει τα πράγματα και απλά κατηγορεί ως ρατσιστές τους Έλληνες.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Την κατάσταση δεν την δημιουργούν οι παράνομοι μετανάστες, αυτοί πάντα υπήρχαν. Την δημιουργεί η έλλειψη πολιτικής και το Δουβλίνο ΙΙ που μετέτρεψε την χώρα σε φυλακή.

Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές, όσο δεν είναι ρατσιστές οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί ή οι Ρώσοι. Αλλά ρατσιστές υπάρχουν όπως και στην Αμερική και στην Γερμανία και στην Ρωσία. Αυτό το καταλαβαίνεις;

Επίσης το έγκλημα είναι έγκλημα ανεξάρτητα ποιος το κάνει. Οι κοινωνικές συνθήκες το προκαλούν. Αντί να διορθώνουμε αυτές, τις χειροτερεύουμε.

miagnomi είπε...

Θα διαφωνήσει εν μέρη μ'αυτό που λες και θα πω ότι ο ρατσισμός είναι το βασικό κομμάτι αντίληψης μερικών πολιτισμών όπως για παράδειγμα του γερμανικού (σάλιος νόμος,επιβολή σε κελτορωμαίους...μέχρι Αδόλφο και Σόιμπλε) ή ακόμα και του ισλαμικού (όχι φυκετικός αλλά θρησκευτικός).
Όσον αφορά δε τους λαθρομετανάστες όχι δεν υπήρχαν ανέκαθεν,άρχισαν να υπάρχουν με την κατάρρευση της Αλβανίας και μέχρι σήμερα βρίσκονται στο μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.Συμφωνώ φυσικά περί Δουβλίνου 2 και δυστυχώς...3!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ούτε όλοι οι Γερμανοί ήταν Ναζί (οπότε και ρατσιστές) ούτε όλοι οι Μουσουλμάνοι είναι Ισλαμιστές.

Λαθρομετανάστες σε πληροφορώ πάντα υπήρχαν. Απλά οι αριθμοί τους ήταν μικρότεροι και δεν υπήρχε συμφωνία να τους κρατάμε εδώ.

Καμία λύση σε αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να περιλαμβάνει ρατσιστική συμπεριφορά. Θα το κάνει απλά χειρότερο γιατί ο Ρατσισμός προκαλεί ρατσισμό όπως η βία, προκαλεί βία.

Οι ρατσιστές βρίσκονται ανάμεσά μας. Τους δημιουργούν οι συνθήκες ή είναι θέμα πολιτισμικό; Λίγο ενδιαφέρει όσο δεν προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.