Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2012

Ο "ακτιβιστικός" ρατσισμός δεν σταματάει με ευχολόγια.

Μία νέα μορφή ρατσισμού έχει πλέον εισαχθεί στην Ελληνική κοινωνία και εκφράζει ότι χειρότερο υπάρχει σε αυτήν. Ο "ακτιβιστικός" ρατσισμός.

Είναι ώρα να σταματήσουμε να γυρίζουμε γύρω γύρω από το θέμα και να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα.

Γιατί ένας λαός όπου μετανάστευσε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο παρελθόν γίνεται ξαφνικά πολέμιος των μεταναστών;

Κάποιοι συντηρούν τον αστικό μύθο ότι οι Έλληνες ήταν πάντα νόμιμοι κατά την μετανάστευσή τους, ενώ η αλήθεια είναι ότι όπως όλοι οι μετανάστες ανά την υφήλιο και ανά την ιστορία, υπήρξαν και νόμιμοι και παράνομοι.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος μίας ιστορικής έρευνας για τους Έλληνες μετανάστες και εδώ το δεύτερο μέρος. (Η αρχική πηγή είναι εδώ για κάποιους που θεωρούν ότι το tvxs δεν τους κάνει ως πηγή!!!)

Το πρόβλημά μας δεν είναι ο μετανάστης, ο μαύρος, ο αράπης... Το πρόβλημά μας είναι ότι αυτοί δεν αφομοιώνονται, αλλά γκετοποιούνται. Επίσης, μετανάστες δεύτερης γενειάς, που δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα από την Ελλάδα, αυτή την στιγμή αισθάνονται απόκληροι στην ίδια τους την χώρα που τους ξεχωρίζει μόνο για το χρώμα τους. Η αδικία είναι πολύ μεγάλη.

Άκουγα πριν από λίγες μέρες το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του Παναγιώταρου, ο οποίος έφτασε σε σημείο να πει ότι είναι μύθος πως υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα! Έχω πρώτη ξαδέλφη, την οποία ο Παναγιώταρος δεν θα αναγνώριζε ως Ελληνίδα γιατί η μητέρα της είναι από την Βραζιλία, οπότε δεν ανήκει σε κάποια κατά φαντασίαν τους "Ευρωπαϊκή φυλή"! Εγώ βέβαια δεν αναγνωρίζω ως άνθρωπο τον Παναγιώταρο όταν λέει αυτές τις ρατσιστικές ανοησίες. Θεωρώ αυτόν και το κόμμα του ηθικό αυτουργό και ξέρω ότι είναι και φυσικοί αυτουργοί σε πολλά που δεν έχουν εμφανιστεί στην δημοσιότητα αλλά συμβαίνουν καθημερινά. Και φυσικά η Χρυσή Αυγή δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα που την πήγε από το 0,3% στο 7%. Αντιθέτως θέλει να γίνει οξύτερο για να πάει και 20% και περισσότερο αν μπορεί...

Για να δείτε πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και οι "ιδέες" τους, λίγους μήνες πριν, μέσα στο καλοκαίρι, 2 Γάλλοι τουρίστες κυνηγήθηκαν στην Κέρκυρα από ρατσιστές, μόνο και μόνο γιατί ήταν μαύροι και τους πέρασαν προφανώς για λαθρομετανάστες. Λίγες μέρες μετά, ένας επισκέπτης καθηγητής οικονομικών από την Ινδία συνελήφθη έξω από την ΑΣΟΕ μόνο και μόνο για το χρώμα του ενώ είχε όλα τα χαρτιά του πάνω του! Στα μέσα Οκτώβρη ένας Έλληνας υπήκοος, γεννημένος Ελλάδα με γονείς από την Αίγυπτο, έχασε το ένα του μάτι από επίθεση ρατσιστών με σκυλιά σε στάση λεωφορείου, ενώ την ίδια περίοδο συνελήφθη και δάρθηκε Νοτιοκορεάτης τουρίστας από ρατσιστές και ξενοφοβικούς αστυνομικούς. Και αυτά είναι λίγα από τα περιστατικά που έχουν γίνει γνωστά...


Αυτή τη στιγμή, στο μεταναστευτικό είμαστε μόνοι μας. Η Ευρώπη μας έχει φορτώσει το πρόβλημα με την συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ που έχουμε υπογράψει. Αυτή η συνθήκη όμως είναι αντίθετη στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης καθώς ενώ όλα τα άλλα προβλήματα θεωρούνται κοινά, σε αυτό είμαστε μόνοι μας. Ο λόγος; Και εκεί ο ρατσισμός. Και η Ευρώπη φοβάται...

Πως θα σταματήσουμε τον ρατσισμό; Με πράξεις βίας; Με ευχολόγια και καταγγελίες όπως κάνει η πάντα διαμαρτυρόμενη "αριστερά" μας, με ημίμετρα όπως αυτά των "δεξιών" κυβερνήσεων, ή μήπως υπάρχει καλύτερος δρόμος; Με παιδεία, ενημέρωση και ταυτόχρονα αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να πιέσουμε για αυτό. Πρέπει η Ελλάδα και η Ευρώπη να αποκτήσουν σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Αλλιώς η έκρηξη είναι σίγουρη. Βούτυρο στο ψωμί των ρατσιστών.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε όχι και να μας βάζεις σαν πηγή το tvxs του σταλινικού κούλογλου..

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Χαχαχαχα... Αυτό είναι το πρόβλημά σου εσένα; Δες από που το πήρε το TVXS. Δεν έβαλα την original πηγή γιατί είναι πολύ μεγάλο για να διαβαστεί σε ένα βήμα.

Δεν βρήκα βλέπεις πηγή με έρευνα της Χ.Α.!!!

Κατά τα άλλα έχεις να πεις κάτι χρήσιμο;

miagnomi είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι παρουσιάζεις εντελώς μονομερώς το θέμα,την ώρα και που οι Έλληνες υφίστανται απίστευτες βαρβαρότητες εις βάρος τους από λαθρομετανάστες πράγμα που έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία ελλείψει κράτους στους γορίλλες της ΧΑ να επέμβουν και να ηρωοποιηθούν.Στας δε Ευρώπας λόγω υπερβολικής μαλακίας μιλάμε για πολιτιστική γενοκτονία των χριστιανών!Δες πχ τι γίνεται στην Βρετανία,εταιρία ρούχων απαγόρευσε την κατανάλωση χοιρινού στους εργαζόμενους μην προσβληθούν οι μουσουλμάνοι!Στο Παρίσι οι όποιες λιτανείες έμειναν μετά τη γαλλική επανάσταση απαγορεύτηκαν υπό τον φόβο μη προσβληθούν οι μουσουλμάνοι κι μπορώ να φέρω ακόμα άπειρα παραδείγματα!Σε καμία περίπτωση το θέμα δεν λύνεται με ΧΑ αλλά η παρουσίασή σου είναι μάλλον γραφική υπέρ των λαθρομεταναστών που παρουσιάζονται όλοι σαν αθώες περιστερές.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Το πιάνω μονομερώς;

Διαβάζεις τι γράφω; Διαβάζεις εκεί που λέω για πρόβλημα με την λαθρομετανάστευση; Διαβάζεις εκεί που λέω για την γκετοποίηση; Τι νομίζεις ότι είναι αυτά; Μονόπλευρη αντιμετώπιση;

Διαβάζεις εκεί που λέω για το ότι πρέπει να λυθεί; Διαβάζεις εκεί που λέω ότι το έγκλημα πρέπει να τιμωρείται;

Αν θεωρείς ότι τα παραδείγματα που δίνεις με φοβίζουν, κάνεις λάθος. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι δεν θέλουν κάποιοι λύση μήπως και τους πουν ότι είναι υπέρ των λαθρομεταναστών.

ΕΓΩ φίλε μου είμαι υπέρ των ανθρώπων και κατά των εγκληματιών. Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα τους ή η θρησκεία τους. Και όποιος είναι με την ΧΑ είναι εγκληματίας. Το ίδιο και όποιος αγνοεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την λαθρομετανάστευση ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί αυξάνει το έγκλημα.

Διάβασε λοιπόν τι γράφω και άσε τις απόπειρες να με βάλεις σε σειρά "αναρχοαπλυτοκομμουνιστών". Το αντίθετο προσπαθούν να πουν και αυτοί, ότι είμαστε "φασίστες" γιατί θέλω να λυθεί το πρόβλημα χωρίς τις ανοησίες των "εθνοσοσιαλιστών" νεοναζί.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημά σου είναι που η ΧΑ μπήκε στη βουλή ενώ άλλοι όχι :)

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σοβαρά; Διάβασε τι γράφω ανά καιρούς. Και το πρόβλημά μου δεν είναι η Χ.Α. αλλά το τι εκπροσωπεί.

Αν η ΧΑ ήταν πολιτικό κόμμα και όχι φασίστες νεοναζί, δεν θα είχα πρόβλημα...