Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2012

Βουλή... η άβουλη.

Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λέει μέσα στην βουλή, ότι έχει και άλλες δουλειές εκτός από το να κάθεται σε επιτροπές ενώ δεν πληρώνονται όλες και να ενημερώνεται για... πράγματα. Λίγο αργότερα σε τηλεφωνική συνέντευξη δηλώνει ότι οι άλλες δουλειές είναι συνεντεύξεις σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες!

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής δηλώνει σε εκδήλωση παρουσίασης χουντικών συμβόλων ότι την βουλή την θέλουν για να έχουν ασυλία και να κουβαλάνε όπλα, ενώ λίγο αργότερα απειλεί Αστυνομικό με νεκρούς σε αντιφασιστική πορεία!!

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι είναι "αστικές ευγένειες" οι αντιδράσεις σε δηλώσεις του ότι έχει πηδήξει την μισή Αθήνα γιατί τον είπε αδελφή ο προηγούμενος!!!

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν έχουν στρατηγική και νοιάζεται ότι το κόμμα του μπορεί να μην μπει στην βουλή στις επόμενες εκλογές! Αυτή την στρατηγική εννοούσε!!!!

Στην βουλή πλέον δεν υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να κάνουν την δουλειά για την οποία τους πληρώνουμε; Αυτή είναι να νομοθετούν για το συμφέρον του Ελληνικού λαού. Αυτό γίνεται μόνο αν υπάρχουν σοβαροί ενημερωμένοι άνθρωποι που ακούνε τις ανάγκες των πολιτών και ξεχωρίζουν το κοινό συμφέρον από το συμφέρον των συντεχνιών. Όχι απλά κομματόσκυλα που κάνουν ότι τους πει μια ηγεσία.

Ακούσατε καμία σοβαρή πρόταση από οποιοδήποτε κόμμα, είτε κυβερνητικό είτε αντιπολιτευτικό; Η μεν κυβέρνηση μιλάει για την δόση που θα πάρουμε με προϋπόθεση ότι θα πετύχει η επαναγορά των ομολόγων, πράγμα που μάθαμε ξαφνικά σήμερα και ότι έχουν λέει και ένα plan b αλλά δεν μας το λένε! Η δε αντιπολίτευση; Απλά καταγγέλλει το... μνημόνιο, λες και το μνημόνιο δεν περιέχει μέσα και λογικά πράγματα, αλλά μόνο τις μέχρι τώρα αποτυχημένες πολιτικές που εφαρμόζονται.

Όσο η βουλή δεν λειτουργεί όπως πρέπει και όσο δεν αποκτούμε πραγματικά τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Και όμως, άλλοι προσβλέπουν σε αριστερούς σοσιαλιστικούς παραδείσους που θα κρεμάνε τραπεζίτες και αφεντικά ενώ θα εκβιάζουν από τους άλλους ότι δεν παράγουμε εμείς και άλλοι σε φασιστικές ολιγαρχίες που θα λένε πως θα σκεφτόμαστε και πως θα ζούμε ή κάθε πότε θα μιλάμε, ενώ θα κυνηγάνε και θα κρεμάνε μαύρους, κίτρινους, ομοφυλόφιλους και κουτσούς...

Η πραγματική δημοκρατία, αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε τέτοια, θέλει και πραγματική συμμετοχή από όλους. Όταν αρνούνται ακόμα και βουλευτές να συμμετέχουν, μόνο δημοκρατία δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κατ' ουσία.

Βασίλης Περαντζάκης
μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: