Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2012

Ελληνικός Συνδικαλισμός, ο εκδικητικός...

Το νόημα του Συνδικαλισμού ποιο είναι; Να κάνουν τους τραμπούκους; Έχει διαφορά το δικαίωμα στην απεργία και στην διαμαρτυρία και διαφορά ο προπηλακισμός ανθρώπων μόνο και μόνο γιατί έχουν καταγωγή... Γερμανική ή επειδή δεν συμμετείχαν σε μία απεργία.

Στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός έχει κάνει τρομερή ζημιά. Γιατί ήταν κομματικά καθοδηγούμενος και συνεχίζει να είναι. Δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, αλλά είναι μία κλίκα που προσπαθεί να τους διατάξει. Έχει χάσει κάθε πραγματικό νόημα και κάνει κακό στους ίδιους τους εργαζόμενους. Σε κανέναν άλλο.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι φοβούνται οι πολιτικοί μας τους συνδικαλιστές κάνουν λάθος. Το μόνο που φοβούνται είναι η ψήφος και αυτή μία φορά στο τόσο... Μάλιστα όσο οι συνδικαλιστές τους ανήκουν κομματικά, αυτή είναι εξασφαλισμένη.

4 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μάλλον έγραψες λίγα για τα χάλια που έχει ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι... :-P

miagnomi είπε...

Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα έχει όντως αυτά τα χάλια αλλά θα πρέπει όμως να μην πάμε στο άλλο άκρο και με την ευκαιρία αυτή καταργηθεί ο συνδικαλισμός,σκεφτείτε για παράδειγμα ότι άλλη είναι η δύναμη των εργαζομένων μιας πολυεθνικής και άλλη ενός μεμονωμένου εργαζομένου της.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί κανονικός συνδικαλισμός. Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει συνδικαλισμός. Αυτό λέμε...