Σάββατο, Νοεμβρίου 10, 2012

Δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα...

Δεν ξέρουν τι ψηφίζουν, δεν διαβάζουν τι ψηφίζουν και στο τέλος δεν τους νοιάζει τι ψηφίζουν. 

Η ιστορία αυτή δυστυχώς επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες, μόνο που τώρα η βιασύνη τους είναι τέτοια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα που αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Έτσι πιάστηκε και ο Χρυσοχοΐδης αδιάβαστος και είπε ότι "είχε άλλη δουλειά και δεν το διάβασε"!

Εντύπωση μάλιστα μου προκάλεσε η δήλωση του βουλευτής της Ν.Δ., Άδωνη Γεωργιάδη, ότι τα 25 ευρώ εισιτήριο μπήκαν για να αποτρέψουν τους... λαθρομετανάστες από το να εισάγονται στα νοσοκομεία. Μεγαλύτερη ανοησία δεν θα μπορούσε να είχε πει. Βέβαια το αν το είπε για να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροδεξιών και να κερδίσει λίγους ψήφους φοβισμένων ανθρώπων, ή αν το πίστευε πραγματικά δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο 3, γιατί η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν είναι για το 2013, αλλά για το 2014.

Δικαιολογίες μπορείς να βρεις εύκολα για κάτι. Το θέμα είναι να αιτιολογήσεις. Και συγκεκριμένα η επιβάρυνση του ενός ευρώ ανά συνταγή και τα 25 ευρώ για εισαγωγή στο νοσοκομείο ΔΕΝ δικαιολογούνται. Δεν μπορείς να παίζεις με την ζωή των ανθρώπων και να βάζεις τέτοια οικονομικά εμπόδια στην υγεία. 

Όσο για την ίδια την δικαιολογία, προφανώς ο Γεωργιάδης δεν σκέφτηκε ότι το ΑΜΚΑ θα ήταν καλύτερη απόδειξη για εισαγωγή αν ήθελαν να αποκλείσουν τους παράνομους μετανάστες. Για να μην πω ότι έχουμε και 25% ανεργία... Εκτός αν θεωρεί ότι και οι άνεργοι όπως και οι παράνομοι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι!!!

Το σίγουρο είναι ότι αν τα έβλεπε αυτά ο Ιπποκράτης, θα είχε πάθει εγκεφαλικό.

Βασίλης Περαντζάκης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: