Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2012

Χρειάζεται πολύ δουλειά. Θα την κάνουν;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από την 1η Οκτωβρίου, όλα τα εσωτερικά έγγραφα διακινούνται μόνο ηλεκτρονικά.

Εδώ μιλάμε για την αρχή μιας πραγματικής μεταρρύθμισης.

Αυτό σημαίνει ότι τέρμα η σπατάλη του χαρτιού, των εκτυπωτών και των φωτοτυπικών, τουλάχιστον για τα εσωτερικά έγγραφα. Επίσης εφ'όσον όλα τα έγγραφα είναι ηλεκτρονικά είναι εύκολη η αναζήτησή τους και η χρήση τους για τους σκοπούς της διαφάνειας.

Το θέμα είναι να εφαρμοστούν αυτά σε όλα τα υπουργεία και σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες. Και μάλιστα σύντομα έτσι ώστε να επεκταθεί η χρήση αυτού του τρόπου διακίνησης εγγράφων και ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες. Σε αυτό είχα αναφερθεί και πριν από τρεις μέρες.

Επειδή όμως όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα σκέφτεστε και το "Ελλάδα είμαστε, δεν θα γίνει", αυτό πράγματι είναι πρόβλημα. Γιατί την ίδια ακριβώς σκέψη κάνουν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι που βαριούνται ή δεν θέλουν να αλλάξουν συνήθειες. Και να μην ξεχνάμε και τα οικονομικά συμφέροντα με τις προμήθειες. Αλλά, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε έτσι; Για να δούμε λοιπόν; Θα το κάνουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: