Πέμπτη, Οκτωβρίου 11, 2012

Ένας γάμος, ένα διαζύγιο και μία κηδεία...

Αυτό που ακολουθεί είναι ένα σαφές παράδειγμα γιατί έχουμε τα προβλήματα που έχουμε ως κράτος...

Αρχικά να σας συστήσω την Αριάδνη. Η Αριάδνη είναι ένα νέο, ωραίο σύστημα, που ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φορείς για την οικογενειακή μας κατάσταση αυτόματα και άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο το κράτος θα ξέρει ποιοι άφησαν αυτόν τον μάταιο κόσμο, ποιοι ήρθαν σε αυτόν και ποιοι έκαναν ή διέλυσαν έναν γάμο... Έτσι, θα σταματήσουν οι συντάξεις και τα επιδόματα μαϊμού...

Μετά να σας ξανασυστήσω τους Συμβολαιογράφους. Αυτή η συμπαθής τάξη άμισθων δημοσίων λειτουργών (όπως ορίζονται από τον νόμο) είναι κατά την μεγαλύτερή τους πλειοψηφία μηχανογραφημένοι και συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο. Βεβαιώνουν τις αγοραπωλησίες μας, τα πληρεξούσιά μας, την ίδρυση εταιριών και ένα σωρό άλλες πράξεις μας.

Ο Γάμος: Οι Συμβολαιογράφοι σύμφωνα με το σχέδιο του κράτους για εξορθολογισμό των δαπανών του, μείωση της διαφθοράς και γραφειοκρατίας αναλαμβάνουν να διεκπεραιώνουν τις διαδικασίες μέσω της Αριάδνης με την αμοιβή των 40-50 ευρώ, εκ των οποίων 15-20 θα είναι το κέρδος τους και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν σε διάφορα ταμεία.

Το Διαζύγιο: Αυτή η διαδικασία δηλώσεων οικογενειακής κατάστασης κανονικά γίνεται στα ληξιαρχεία των δήμων. Όμως εδώ το κράτος κολλάει σε δύο θέματα. 1ον την έλλειψη μηχανογράφησης των ληξιαρχείων, όπου πολλά δεν έχουν καν υπολογιστή, πόσο μάλλον να είναι και συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και 2ον και βασικότερο την έλλειψη ενδιαφέροντος από μια σεβαστή μειοψηφία ληξιάρχων να αλλάξουν διαδικασίες. Επειδή μάλιστα οι ληξίαρχοι μπορούν να αλλάξουν μόνο από τους δημάρχους και όχι από το κράτος, η διαδικασία αυτή θεωρείται πολιτικά ασύμφορη. Οπότε τους χωρίζουν από το σύστημα...

Η Κηδεία: Εδώ όπως μπορείτε να καταλάβετε, λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης και της έλλειψης ορθής διοικητικής οργάνωσης του κράτους που να αποτρέπει τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής... κηδεύουμε την λογική.

Κάποιοι λένε ότι είναι δωράκι στην συντεχνία των συμβολαιογράφων, άλλοι λένε ότι είναι μία ακόμα γραφειοκρατική διαδικασία, άλλοι το λένε χαράτσι.

Ως μέλος του Κόμματος Πειρατών που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την σωστή οργάνωση του κράτους, την εξάλειψη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, δεν μπορώ παρά να δω όλα τα δεδομένα και να βγάλω συμπέρασμα ότι η Αριάδνη είναι ένα σύστημα που μπορεί και θα δουλέψει ανεξάρτητα ποιος ή γιατί το λειτουργεί. Αλλά η όλη διαδικασία δεν μπορεί παρά να αφήσει την αίσθηση ότι πάλι δεν κάνουμε κάτι ολοκληρωμένα γιατί φοβόμαστε να χτυπήσουμε την ρίζα του προβλήματος.

4 σχόλια:

Antilogos είπε...

Φοβάμαι ότι δεν έχω αντιληφθεί την θέση των Πειρατών...
Είναι ΥΠΕΡ - ΚΑΤΑ η Αδιάφοροι για την ανάθεση στους συμβολαιογράφους ;;;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Θα σου απαντήσω αν και δεν κατάλαβα τι δεν αντιλαμβάνεσαι. Είναι παρανοϊκό να αναθέτεις μία δουλειά σε συμβολαιογράφους που θα έπρεπε να γίνεται στο ληξιαρχείο.

Μπορώ να σου πω την δική μου θέση που είναι σύμφωνα με αυτά που λέμε οι Πειρατές. Δεν έχουμε καθίσει να το συζητήσουμε για να βγάλουμε απόφαση, αλλά αυτή πιστεύω ότι θα βγάζαμε αν το συζητούσαμε.

Ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί δεν έχουν την πολιτική βούληση να βάλουν τους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν την δουλειά τους.

Antilogos είπε...

Κατά είσαι και εσύ λοιπόν...
Συμφωνούμε απολύτως...
Το κράτος ΤΣΙΡΚΟ σε νέες παραστάσεις...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Υπάρχει και η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος που θα βγει σε λίγο εδώ.