Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2012

Ανοιχτή επιστολή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Πηγή: Press-Free.net


EURO-Press 
 
Ανοιχτή επιστολή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας προς κ. Μέρκελ και κ. Ολάντ
Ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα
    
Το  Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εκφράζει τη μεγάλη αγωνία του για την ασφυκτική  και ταπεινωτική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες. Ένα ανησυχητικά αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας, που στην πραγματική οικονομία  υπερβαίνει το 30% (σχεδόν 50% στην νεολαία), έχει φτάσει πλέον τους  πολίτες και την κοινωνία στα όρια της αντοχής τους.
 
Εξάλλου,  οι απαιτήσεις της τρόικας για σκληρή και παρατεταμένη λιτότητα και ο  τρόπος με τον οποίο αυτή εφαρμόζεται, έχουν εξουθενώσει οικονομικά και  ψυχικά τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν να ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες  για ανάκαμψη, έχουν νεκρώσει κάθε ελπίδα και έχουν εξαλείψει οποιαδήποτε  προοπτική βελτίωσης στον οικονομικό τομέα. Οι πολιτικοί,  ανέκαθεν ανεύθυνοι, χωρίς όραμα και ιδιοτελείς, αδυνατούν να εκφράσουν  τη βούληση του λαού και υποκύπτουν χωρίς αντίσταση στις ορέξεις των όποιων δανειστών.
 
Τα  λεγόμενα «πακέτα στήριξης» δεν καταλήγουν στον πολίτη, όπως  παρουσιάζεται, αλλά στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με συνέπεια να  διασφαλίζονται μόνο τα συμφέροντά τους και κατ' επέκταση η δική τους  επιβίωση.
 
Κάνουμε  έκκληση προς την Καγκελάριο Μέρκελ και στον Πρόεδρο Ολάντ, όπως επίσης και στα αρμόδια όργανα της τρόικας να  αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και να  αναζητήσουν σωστές και βιώσιμες λύσεις, που να μην καταπατούν τα  θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Κι αυτό, γιατί οι πολιτικές τους  αποφάσεις έχουν άμεση σχέση με την δραματική κατάσταση της  Ελλάδας.  Είναι καθήκον κάθε αιρετού, που ενστερνίζεται την ευρωπαϊκή ιδέα, να  συνεισφέρει άμεσα στην εκτόνωση της κρίσης που επικρατεί στην χώρα μας  για πάνω από τρία συνεχή έτη. Το καθήκον αυτό γίνεται ακόμα βαρύτερο σε  μια κοινότητα, όπως αυτή της ΕΕ, που ευαγγελίζεται την αλληλεγγύη μεταξύ  των μελών της.
 
Το  κόμμα Πειρατών υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιδιώκει με  τη δράση του να λειτουργεί ως ασπίδα του πολίτη ενάντια σε  κάθε είδους  επίθεση. Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν όλο και περισσότερο τέτοιου είδους  επιθέσεις προς τα αναφαίρετα  συνταγματικά τους δικαιώματα.
 
Η  πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού ζει πλέον πολύ κάτω από το όριο μιας  αξιοπρεπούς διαβίωσης. Το όλο σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει. Η  δικαιοσύνη ολιγωρεί, η εκτελεστική εξουσία παραμένει  απαθής, η  εκπαίδευση διαλύεται, οι άνθρωποι εξαθλιώνονται. Τα περιστατικά  αυτοκτονιών αυξάνονται με πρωτόγνωρους ρυθμούς και τα κόμματα, στην  πλειοψηφία τους, ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση.
 
Κυρία Μέρκελ  και κύριε Ολάντ, σας είναι μάλλον πολύ πιο εύκολο να  επιρρίπτετε την ευθύνη στον απλό και αδύναμο πολίτη, που είναι το  συνηθισμένο εξιλαστήριο θύμα. Οι πολίτες της Νότιας Ευρώπης έχουν το ελάχιστο μερίδιο ευθύνης για όσα συμβαίνουν στις χώρες τους.
 
Μια δημοκρατία ουδέποτε νομιμοποιεί την τιμωρία των  ψηφοφόρων. Μια βαριά τιμωρία του λαού, όπως την πραγματοποιούν οι  εταίροι σήμερα, σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή και βάλλει κατά  των θεμελιωδών συνταγματικών ελευθεριών.
 
Αναρωτιόμαστε: "Πραγματικά ποιος είναι ο στόχος σας;"
 
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: