Δευτέρα, Ιουλίου 30, 2012

Πίσω ολοταχώς...

Αντί να πάμε μπροστά ως κοινωνία πάμε πίσω ολοταχώς. Μίσος, μισαλλοδοξία, ρατσισμός, φόβος, φασισμός, υπεροψία από όλες σχεδόν τις πλευρές της κοινωνίας. Κανένας δεν μπορεί να ακουστεί, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι χωρίς να κατηγορηθεί από την μία ή την άλλη πλευρά. Τα άκρα φαίνεται να νικούν και στο τέλος θα ξεσπάσει η κοινωνία στην βία...

Έχουμε Ολυμπιακούς και τιμωρώντας μία αθλήτρια (δίκαια ή άδικα δεν εξηγήθηκε) προκαλέσαμε τους βλάκες που θεωρούν τους Έλληνες αθλητές υπερανθρώπους... ενώ τους ξένους... υποδεέστερους. Βλάκες δυστυχώς υπάρχουν παντού. Και παντού θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι είναι υποδεέστεροι. Είτε γιατί έχουν άλλη θρησκεία ή άλλο χρώμα ή άλλη σεξουαλική προτίμηση ή γιατί σπάνε το αυγό από την λάθος πλευρά... (για όσους διαβάζουν ακόμα)

Προσωπικά έχω απογοητευθεί τελείως και από την Ευρώπη και από τους Έλληνες. Ο μόνος λόγος που δεν τα παρατάω να φύγω είναι γιατί ο πλανήτης ολόκληρος πάσχει αυτή τη στιγμή και έτσι δεν υπάρχει πουθενά να πάω για να γλιτώσω από την κολλητική προφανώς βλακεία. Πρέπει να το παλέψω εδώ που είμαι.

Σε αυτούς που πιστεύουν ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε κάτι παραπάνω, τους λέω ότι είναι βλάκες. Το ίδιο βλάκες όμως είναι και αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πάσχουν από την ίδια παράνοια άλλοι λαοί ή οι φυλακισμένοι (λαθρο)μετανάστες. Κανένας δεν γλυτώνει γιατί οι συνθήκες είναι τέτοιες. Η πνευματική μας ανάπτυξη ακόμα φαίνεται να υστερεί της τεχνολογικής και οικονομικής μας και έτσι αυτοκαταστρεφόμαστε. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οδηγούμαστε σε έναν ακόμα όλεθρο αν συνεχίσουμε έτσι.

2 σχόλια:

yannidakis είπε...

"βράβευση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

Καληνωρίσματα :[

ria είπε...

όσο η παιδεία είναι αυτή που είναι, τοσο θα αποβλακωνόμαστε!

και βγάλε αυτό το πράγμα για να γράφουμε τα σχόλια. κράτα το μετριασμό των σχολίων αλλά ας μη μας τεστάρεις.