Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2012

Η αντιμετώπιση του ρατσισμού...

Μια αθλήτρια, η Βούλα Παραχρήστου, αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες λόγο μίας ανάρτησης που έκανε στο twitter της σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Αν και η ανάρτηση είχε αρνητική χροιά δεν ήταν ο κύριος λόγος. Ο λόγος ήταν ότι εκτός από την επίμαχη ανάρτηση, η κοπέλα αυτή αναρτούσε twits του Κασιδιάρη και ακολουθούσε τους λογαριασμούς της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε κάνει και άλλες περίεργες αναρτήσεις. Ο συνδυασμός αυτός ήταν που προκάλεσε την αντίδραση της Ε.Ο.Ε.

Τώρα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς απαγορεύεται οι αθλητές να κάνουν δηλώσεις που αντιτίθενται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, ενώ φυσικά μία ανάρτηση σε λογαριασμό κοινωνικού δικτύου της αθλήτριας θεωρείται δήλωση.

Αυτό που με ενοχλεί εμένα είναι ότι η αντίδραση της Ε.Ο.Ε. φαίνεται να ήταν καθαρά επικοινωνιακή. Έβγαλε πολύ γρήγορα μια απόφαση και με μία λακωνική ανακοίνωση πέταξε την αθλήτρια από την διοργάνωση.

Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι ψυχική ασθένεια. Αν τον ασθενή τον πετάξεις και δεν αντιμετωπίσεις τα αίτια της ασθένειας δεν θα γίνει ποτέ καλά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα μάλλον φούντωσαν τα φασιστικά και ρατσιστικά ένστικτα κάποιων... Φυσικά δεν λέω ότι είναι ευθύνη  της Ε.Ο.Ε. αλλά αν έχει την ευθύνη για την σωματική τους υγεία, γιατί όχι και για την πνευματική;

Όσο για αυτούς που έπεσαν να την φάνε ζωντανή λέγοντας πράγματα όπως "ψόφος" και άλλα ωραία και αγαπησιάρηκα πέφτουν στην παγίδα του ρατσισμού. Στο μίσος.

Από την άλλη πρέπει και να ξέρουμε τι λέμε. Η Πατουλίδου την περιέγραψε ως "κορίτσι με σπουδές, μεγαλωμένο με αξίες". Προφανώς όμως δεν την ξέρει. Καθώς η Παπαχρήστου δεν έχει βγάλει καν το Λύκειο (δεν είναι υποχρεωτικό τον 21ο αιώνα!!!), πόσο μάλλον να έχει και σπουδές. Επίσης οι αρχές φαίνονται στην συμπεριφορά, όχι στις επιδόσεις στον αθλητισμό.

Ναι, πρέπει να τιμωρηθεί γιατί δεν είναι μικρό κοριτσάκι. Αλλά πρέπει και να αντιμετωπιστούν τα αίτια του ρατσισμού που στην Ελλάδα έχουν ριζώσει εδώ και 20 χρόνια. Είναι η ανέχειά μας στην μετατροπή της χώρας μας σε φυλακή για μετανάστες που σιγά σιγά την μετατρέπει και σε εργοστάσιο φασιστικών ιδεών...


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχετε, παρά να καθιερώσετε και πιστοποιητικό που να δηλώνουν οι αθλητές μας ότι δεν είναι ρατσιστές, προκειμένου να λάβουν μέρος σε διεθνείς αγώνες. Δηλαδή να γίνουν δηλωσίες!!
Ντροπή σας! Για την Γερμανίδα αθλήτρια όμως που ειπε στο Λονδίνο τη φράση : ''Ήρθαν οι ξυπόλυτοι έλληνες στο Λονδίνο για να μας ζητήσουν δανεικά'', ΄πουτε κουβέντα...που αντί να γυρίσου αμέσως στην Ελλάδα, δημιουργώντας διπλωματικό επεισόδιο, κουβέντα... Από τέτοια ξεφτιλισμένα αναξιοπρεπή σκουλήκια αποτελείται η ''ελληνική''(;)αντιπροσωπία που εκπροσωπεί υποτίθεται την Ελλάδα....

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

1 Αυτό με την Γερμανίδα αθλητρια δεν συνέβη ποτέ και 2 μάθε να διαβάζεις...

Unknown είπε...

Vassilli μάλλον πρέπει να μετεγγραφείς στον ΣΥΡΙΖΑ.Περαστικά σου...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Επίσης. Χρυσαυγιτης;

cummulus είπε...

Vasper,
ποιόν νόμο παραβίασε ἡ ἀθλήτρια καί πρέπει νά τιμωρηθεῖ; Μπορεῖς νά τόν ἀναφέρεις;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δεν παραβίασε νόμο. Κανονισμό παραβίασε. Να ξέρουμε να μιλάμε και Ελληνικά εκτός από το να γράφουμε, έτσι; Και άλλοι αθλητές που έκαναν αντίστοιχη παραβίαση αποκλείστηκαν. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε και Ελληνίστηκες ανοησίες (που είναι ίδιες με τις Γερμανίστηκες και τις Πακιστανίστηκες ανοησίες).

cummulus είπε...

Μεγάλε χαλάρωσε. Δείχνεις νάχεις καβαλήσει τό καλάμι....

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σουρεαλιστική η απάντησή σου... Ευχαριστώ και στην ανταποδίδω... ΜΠΛΕ...

Υ.Γ. στο δικό μου blog που δεν το διαφήμισα και δεν σε κάλεσα γιατί είναι ανοιχτό όσους το βρήκαν και θέλουν να το διαβάσουν, μπορώ να είμαι όσο καβαλημένος θέλω. Το ίδιο ισχύει και για σένα...

cummulus είπε...

Ὄντως...μπλέ,μεγάλε!