Τετάρτη, Ιουλίου 25, 2012

Μία από τα ίδια; Δεν είστε καθόλου σοβαροί.

Σήμερα θα δώσουν τις προτάσεις για τα μέτρα εξοικονόμησης 11,5 Δις ευρώ μέχρι το 2015, δηλαδή περίπου 4 Δις ευρώ τον χρόνο. Και από που θα τα βρουν; Μα θα κόψουν οριζόντια πάλι συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ!

Την στιγμή που μόνο η φοροδιαφυγή είναι στα 12 Δις ευρώ το χρόνο, η σπατάλη στο κράτος συνεχίζεται και η διαφθορά καλά κρατεί, οι κυβερνώντες αποφάσισαν να κάνουν μία από τα ίδια.

Γιατί; Γιατί τους είναι δύσκολο να μεταρρυθμίσουν το κράτος. Ο διεφθαρμένος μηχανισμός τους εξυπηρετεί και δεν θέλουν να τον αλλάξουν. Προτιμούν να αλλάξουν τα φώτα σε όσους δεν μετέχουν σε αυτόν χωρίς να ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα.

Αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από κάθε λογική. Δεν είναι μόνο ανικανότητα. Είναι εγκληματική αμέλεια. Οι αντιδράσεις ακόμα και της αντιπολίτευσης δείχνουν πόσο διεφθαρμένο είναι το όλο σύστημα. Νοιάστηκαν περισσότερο για τους Χαλυβουργούς παρά για τους δεκάδες χιλιάδες που αδικούνται από αυτά τα μέτρα. Και όχι γιατί ενδιαφέρονται για τους Χαλυβουργούς, αλλά γιατί προσφέρουν καλύτερη ευκαιρία για προβολή.

Που είναι η λογική σε αυτό το κράτος; Θα ήταν δύσκολο στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση να σκεφτούν ότι όταν έχεις ανθρώπους που εισπράττουν Εφάπαξ δυσανάλογο με τις εισφορές τους, το πας ανάλογα με τις εισφορές και δεν το μειώνεις οριζόντια; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που λαμβάνουν Εφάπαξ 60% λιγότερο από τις εισφορές τους και άλλοι που λαμβάνουν 80% περισσότερο από τις εισφορές τους. Όλοι θα έπρεπε να λαμβάνουν Εφάπαξ ίσο με τις εισφορές τους. Αυτό λέει η λογική. Τόσο δύσκολο είναι για το οικονομικό επιτελείο να το καταλάβει ή τόσο δύσκολο να το προτείνει η αντιπολίτευση;

Η λύση της κυβέρνησης; Οριζόντια μείωση του Εφάπαξ 20%!!! Δηλαδή οι αδικημένοι να αδικηθούν περισσότερο ενώ οι προνομιούχοι να μην χάσουν τόσα... ώστε προφανώς να συνεχίσουν να λυμαίνονται τα χρήματα των πολιτών και να στηρίζουν τις κυβερνήσεις.

Περιμένουμε έστω και έναν βουλευτή της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης να απαντήσει γιατί αυτή η ανοησία. Τι νομίζουν ότι θα πετύχουν και πως το δικαιολογούν;

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αναμενόμενο πως ότι λύσεις προτείνει αυτή η κυβέρνηση θα είναι μία από τα ίδια.

Δυστυχώς αυτό ψήφισε ο ελληνικός λαός, που δεν τόλμησε στις τελευταίες εκλογές να ζητήσει μία αλλαγή σκηνικού.