Κυριακή, Ιουλίου 15, 2012

Από την θεωρία στην πράξη...

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται θεσμικές αλλαγές. Γενικά και αόριστα όμως. Μην εξειδικεύουμε και χάσουμε την δουλειά μας που είναι η... πολιτική!

Εξειδίκευση των θεσμικών αλλαγών θα σημαίνει ξεβόλεμα.

Τι πάει να πει απλό φορολογικό; Και τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι ελεγκτές που ζουν από τα φακελάκια για να μην βεβαιώσουν παραβάσεις; Κλέφτες; (Ναι, ξέρω ότι είναι και τώρα, αυτοί κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν). 


Τι πάει να πει μηχανογράφηση; Και πως θα δικαιολογήσει τις 8 ώρες στο γραφείο που χρειάζεται για να βρει και να μαζέψει ο υπάλληλος τα χαρτιά για μία και μόνη έκδοση σύνταξης; Και έχουμε χιλιάδες τέτοιους υπαλλήλους.

Τι πάει να πει αυτόματος έλεγχος προμηθειών και ηλεκτρονικές δημοπρασίες; Πως θα υπερτιμολογήσουν  για να κερδίσουν από την διαφορά τιμής οι μεσάζοντες και οι υπεύθυνοι προμηθειών; 


Το σημαίνει ΑΠΕ; Αν δεν έχουμε όφελος από μίζες είναι "περιβαλλοντικά επικίνδυνες" ή αν έχουμε όφελος από μίζες... πάλι μπορεί να είναι "περιβαλλοντικά επικίνδυνες". (Αυτό το λέω για κάτι εκλεγμένους που σταματάνε έργα γεωθερμίας π.χ. για να λαμβάνουν μίζες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.)


Τι πάει να πει ιδιωτικοποίηση ή κοινωφελής οργανισμός; Ή το ένα ή το άλλο. Δογματική αντιμετώπιση των πάντων για να μην θιγούν τα όποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ή οι συνδικαλιστές που μαζεύουν τους ψήφους μας!


Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες παραδείγματα μπορούμε να βρούμε στο Ελληνικό κράτος. Από θεωρία πάμε καλά. Στην πράξη κολλάμε... Και πίσω από κάθε τέτοιο παράδειγμα ένας στρατός διεφθαρμένων πολιτών και πολιτικών που μας έφεραν όλοι μαζί σε αυτή την κατάσταση.


Πέρα από τους δογματισμούς και τις πρακτικές που έχουν γίνει δυστυχώς πλέον κτήμα όλων, εμείς στο Κόμμα Πειρατών ζητάμε την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για τις επιλογές που έχουμε και την δυνατότητα να επιλέγει και ο ίδιος τι θα εφαρμοστεί. Περισσότερη συμμετοχή και περισσότερη ενημέρωση. Μόνο έτσι θα αλλάξει το κράτος μας. 

Πρέπει εμείς να πιέσουμε τους αντιπροσώπους μας, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση να εργαστούν για το καλό των παιδιών μας και όχι για την βολή των λίγων που μας έφεραν εδώ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα υγιής δυνάμεις στην βουλή που απλά έχουν κολλήσει και χρειάζονται την βοήθεια όλων μας για να φανούν.


Δεν πρέπει να περιμένουμε σωτηρία ως δια μαγείας από έξω. Εμείς πρέπει πρώτα να θέλουμε να σωθούμε. Το θέμα είναι θέλουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: