Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2012

Το Ελληνικό κράτος καταρρέει λόγω διαφθοράς.

Με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κράτος και όμως αδυνατούν οι κυβερνήσεις μας να καταλάβουν ότι πρέπει να χτυπήσουν την διαφθορά; Συνεχίζεται η αφαίμαξη κανονικότατα από τους διεφθαρμένους μηχανισμούς στους οποίους εμπλέκονται δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα, αλλά σιωπούν όταν αυξάνονται οι φόροι και μειώνονται οι μισθοί. Είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για την μηχανογράφηση αλλά ξεχνάνε ότι ταλαιπωρούνται οι πολίτες χωρίς αυτήν.

Γιατί όμως καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν χτυπάει αυτή την διαφθορά; Γιατί όλες οι κυβερνήσεις και δυστυχώς και η σημερινή είναι μέρος της. Η διαφθορά συντηρεί τους μηχανισμούς των κομμάτων εξουσίας και κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν είναι έξω από αυτήν όπως φαίνεται δυστυχώς.

Θα μου πείτε γιατί είναι διεφθαρμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ όπως είναι στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Θα σας πω. Γιατί δέχονταν τόσα χρόνια τους κομματικούς διορισμούς αρκεί να είχαν το ποσοστό τους. Γιατί δέχονταν τα βολέματα και προστάτευαν τους βουλευτές άλλων κομμάτων από διώξεις ακόμα και για εγκληματικές πράξεις. Ψήφιζαν τις αυξήσεις των μισθών τους (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις) και όλα τα προνόμια που τους παρείχε το σύστημα στο οποίο οι ίδιοι ανήκουν. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα των πράξεών τους ή της ανοχής τους.

Όσοι μέχρι σήμερα προσπάθησαν να τα βάλλουν με την διαπλοκή και την διαφθορά απέτυχαν. Και υπήρχαν τέτοιοι και στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Όμως οι μηχανισμοί δεν τους άφησαν και πάντα τους καπέλωναν στο τέλος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία διάθεση στα κοινοβουλευτικά κόμματα για να αλλάξει αυτό. Η διαφθορά έχει νικήσει. Δεν υπάρχει καν αναφορά σε αυτήν.

Μέχρι εμείς οι πολίτες να πιέσουμε για να αλλάξει αυτό, να καταγγέλλουμε και να αρνούμαστε να πάρουμε μέρος σε κάθε πράξη που συμμετέχει ένας διεφθαρμένος δημόσιος λειτουργός ή ιδιώτης, δεν θα γίνει τίποτα. Θα συνεχίσουμε στην σημερινή πορεία προς την καταστροφή.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που θα μας σώσει το Κόμμα των Πειρατών.Βασίλη έχεις γίνει κομματόσκυλο ολκής.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Διαφωνείς με αυτό που λέω ή απλά είπες να βρίσεις κάποιον που δεν υποκλίνεται στα δικά σου αρεστά κομματόσκυλα;

Ανώνυμος είπε...

12:30 εσύ είσαι σίγουρα σεσημασμένο κομματόσκυλο, η τακτική σας είναι γνωστή να παίρνετε στο κυνήγι τα νέα κόμματα απο φόβο μή κόψουν ψήφους απο τα δικά σας

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

!!! Α καλά. Εσύ δεν ξέρεις ούτε να διαβάζεις! Άστο φίλε μου.. Δεν σε παίρνει!

Υπάρχει ρε νεότερο κόμμα από τους Πειρατές που στηρίζω; Πλάκα με κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

O 8:23 απαντά στον 12:30 όχι σε σένα απορώ πώς σου πέρασε τέτοια ιδέα, άν νομίζεις οτι με τέτοια μυαλά θα πάρετε οι Πειρατές μπροστά καλά κρασιά

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

!!! Και που θες να το ξέρω ρε φίλε; Mea Culpa !!!