Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2012

Ας μιλήσουμε επιτέλους για μεταρρυθμίσεις...

Εντάξει, τελειώσαμε με τις εκλογές της πόλωσης, εξαφανίστηκαν τα μικρά κόμματα, μαζί και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ο δικομματισμός πήγε στο 70%... και;

Ο Σόϊμπλε χθες μίλησε για νίκη των δυνάμεων που θέλουν μεταρρυθμίσεις; Που ακριβώς το άκουσε αυτό; Εγώ δεν άκουσα κανέναν να μιλάει για μεταρρυθμίσεις. Όλοι για επαναδιαπραγματεύσεις μιλούσαν και μικρές αλλαγές στην φορολογία και στα κοινωνικά... επιδόματα!

Η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται απλό φορολογικό. Χρειάζεται ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Χρειάζεται μηχανογράφηση στις υπηρεσίες ώστε να μην περιμένουμε από το ανθρώπινο χέρι να περάσει φακέλους από την μία υπηρεσία στην άλλη. Χρειάζονται αναδιάρθρωση οι υπηρεσίες. Χρειάζονται ένα σωρό τέτοιες αλλαγές που λέγονται... μεταρρυθμίσεις. Θα τις κάνουμε ή θα ασχοληθούμε πάλι με την διαχείριση της εξουσίας;

Κύριε Σαμαρά, δεν ξέρω αν θα είστε πρωθυπουργός, αλλά και να γίνετε δε θα έχετε χρόνο στην διάθεσή σας. Το θέμα δεν είναι να εφαρμόσετε τα μέτρα λιτότητας. Αν το κάνετε θα χειροτερέψει η κατάσταση. Το θέμα είναι να ξεκινήσουν οι δομικές αλλαγές του κράτους. Έχετε την πολιτική θέληση να το κάνετε; Αν όχι ζητήστε την γνώμη του λαού με συγκεκριμένα ερωτήματα. Είναι εδώ για να μιλήσει. Είναι επίσης η τελευταία ευκαιρία που έχουμε. Μην την χάσουμε για κομματικές σκοπιμότητες.

Κύριε Τσίπρα, δεν γνωρίζω αν θα ξανακάνετε απαιτητή την πλήρη κατάργηση του μνημονίου, αλλά άσχετα με αυτό, στο μνημόνιο υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Μελετήστε τις και συνεργαστείτε σε αυτές που συμφωνείτε. Δεν σας ζητάμε τίποτε περισσότερο. Όπου συμφωνείτε βοηθήστε. Όπου δεν συμφωνείτε κάντε κριτική αντιπολίτευση και προτείνετε λύσεις.

Κύριε Βενιζέλο, αυτές τις ώρες μετά τα αποτελέσματα έχετε αλλάξει θέση μερικές φορές για τους όρους συμμετοχής σας στην κυβέρνηση. Καταλήξτε επιτέλους. Και μη χτυπάτε το χέρι στο τραπέζι. Εμείς θα σας το χτυπάμε όταν κάθεστε...

Στους συμπολίτες μου που ψήφισαν αυτό που ήθελαν χωρίς να φοβηθούν τους λέω συγχαρητήρια. Σε αυτούς που ψήφισαν κάποιον που δεν ήθελαν για να μην βγει κάποιος που δεν ήθελαν περισσότερο λέω ότι ελπίζω να μην απογοητευθούν από την επιλογή τους στο μέλλον.

Ειδικά σε αυτούς που ψήφισαν Χρυσή Αυγή τους λέω ότι ελπίζω να το μετανοιώσουν σύντομα αλλά χωρίς να χρειαστεί να έχουμε αθώους νεκρούς από ρατσιστική βία.

Στους 14169 πειρατές θέλω να τους ζητήσω να συνεχίσουν μαζί μας να ζητάνε τις μεταρρυθμίσεις που ξέρουμε ότι χρειάζεται η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: