Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2012

Γιατί Πειρατές;


Η συχνότερη ερώτηση που ακούω είναι: Γιατί Πειρατές;

Και απαντάω αυτό που έχω εγώ βιώσει. Γιατί εμείς κάνουμε επίθεση στα αίτια των προβλημάτων ώστε να τα λύσουμε.

Η λέξη Πειρατής προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα πειράω (πειρώ) που σημαίνει προσπαθώ, επιτίθεμαι.

Όπλα μας; Η ενημέρωση, η άμεση δημοκρατία και η πίστη μας ότι όλα ξεκινάνε από την θέληση να αλλάξει το σύστημα που μας οδήγησε εδώ.

Σήμερα, 5 μήνες μετά την ίδρυση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας μπορώ να πω ότι δεν έχω άγχος για το τι θα αποφασίσουν αύριο για μένα οι "αρχηγοί". Δεν υπάρχουν αρχηγοί. Έχουμε όλοι μία ψήφο και είναι τόσο υποχρέωσή μας όσο και καθήκον να ενημερωνόμαστε και να συμμετέχουμε σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας των σημερινών κομμάτων. Δεν θέλουμε απλά να αντικαταστήσουμε αυτά τα κόμματα. Θέλουμε να μεταφέρουμε σε αυτά έναν νέο τρόπο λειτουργίας που θα βελτιώσει το πολίτευμά μας και θα επιτρέψει στην δημοκρατία μας να λειτουργήσει επιτέλους.

Στους επόμενους μήνες θα μας δείτε ακόμα πιο δραστήριους και μια και είστε και εσείς απαλλαγμένοι από το άγχος των διλημμάτων θα μπορούμε να συζητήσουμε για αυτά που πραγματικά θέλουμε όλοι μας. Ένα μέλλον για τα παιδιά μας και ασφάλεια για τα γηρατειά μας. Πρόοδο για όλους.

Ήδη το Πειρατικό κίνημα κερδίζει την μία μάχη μετά την άλλη στην Ευρώπη για να προστατέψει τις ελευθερίες μας. Για να επιτρέψει να έχουν τα παιδιά μας ένα δημιουργικό μέλλον και να μην είναι δέσμιοι των μεγάλων εταιριών. Να μπορούν να δημιουργήσουν κάτι νέο χωρίς να περιορίζονται από πατενταρισμένες γενικές ιδέες που σταματάνε την πρόοδο.

Δεν είμαστε ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί, ούτε κεντρώοι. Είμαστε Πειρατές. Όλοι μαζί μπορούμε, όχι γιατί είναι ωραίο να το λέμε, αλλά γιατί όλοι έχουμε λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: