Σάββατο, Ιουνίου 16, 2012

Το πρόβλημα είναι οι πολιτικές. ΌΧΙ τα κόμματα.

ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ; ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ; ΧΑ ή ΑΝΕΛ; Μάνος ή μόνος;

Ανοησίες όλα τους. Σημασία έχει η πολιτική. Τι πολιτική θέλουν να ακολουθήσουν; Έχετε καταλάβει;

Εγώ πάντως όπως έχω πει είναι σαν να διαβάζω φυλλάδιο πιτσαρίας χωρίς τιμές όταν βλέπω τα προγράμματά τους. Περιέχουν μέσα πολύ νόστιμα πράγματα. Απλά δεν μας λένε πως θα τα κάνουν και τι θα μας κοστίσουν.

Ένα βασικό που λείπει από τα προγράμματα αυτά (εκτός του Κόμματος Πειρατών και ομολογώ και της Δράσης/Δημιουργία ξανά) είναι η ανάγκη για δομικές αλλαγές στο κράτος. Για μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν πράγματι την κατάσταση. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ανοησίες και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Και όμως ο κόσμος επειδή δεν ενημερώνεται αρκετά για την φύση των προβλημάτων, αυτές τις ανοησίες τις ψηφίζει κατά συντριπτική πλειοψηφία.

Εγώ επέλεξα το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας γιατί έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα. Μου παρέχει την δυνατότητα να συμμετέχω στις αποφάσεις του όπως όλα τα μέλη του. Δεν υπάρχει ελίτ και δεν έχει γνωστούς πολιτικούς που έχουν δώσει το στίγμα ανικανότητας στο παρελθόν. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί (όπως αυτοί που τα έχουν κάνει θάλασσα) και γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην κοινωνία καθώς είμαστε μέλη της και δεν την κοιτάμε από τις βίλες μας κάπου στα βόρεια προάστια.

Αυτό που θέλουμε να περάσουμε είναι μια νέα πολιτική νοοτροπία. Αυτή της ενημέρωσης και της συμμετοχής. Μαζί μπορούμε να λάβουμε καλύτερες αποφάσεις και να δουλέψουν υπέρ μας. Όχι υπέρ των πολιτικών.

Σκεφτείτε καλά πριν πάτε να ψηφίσετε αύριο τι σας λένε. Πείτε στα αδέλφια σας, στους γονείς σας, στους φίλους σας να ενημερωθούν για το τι τους περιμένει αν δεν αλλάξουμε πορεία. Και πορεία δεν αλλάζουμε με φορολογικά μέτρα που θα ανακυκλώσουν το ήδη υπάρχων χρήμα. Πορεία θα αλλάξουμε αν αλλάξουμε το κράτος ώστε να πιάσει την φοροδιαφυγή, την μαύρη εργασία, την παραοικονομία και να γίνει δικαιότερο. Πορεία δεν θα αλλάξουμε αν ξυλοφορτώσουμε ή βάλουμε σε στρατόπεδα τους λαθρομετανάστες. Πορεία θα αλλάξουμε αν αλλάξουμε το Δουβλίνο 2 που μετέτρεψε την χώρα μας σε φυλακή και αναγκάσουμε τους Ευρωπαίους να κοιτάξουν το πρόβλημα, να μοιραστούν τις ευθύνες και να επιβάλουν στους Τούρκους να συνεργαστούν.

Αυτά πρεσβεύει το Κόμμα Πειρατών. Λύσεις που εφαρμόζονται στο πρόβλημα. Όχι ημίμετρα για το σύμπτωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: