Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2012

Απαντώντας σε κριτική για το πρόγραμμα (ή μη) των Πειρατών.

Φίλε, θεωρείς ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας τις προσλήψεις στο δημόσιο ή το αν θα δανειστούμε 100δις και θα δώσουμε τα 50 στις τράπεζες; Αν ναι, τότε πράγματι δεν έχουμε πρόγραμμα.

Εμείς ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας που είναι ΔΟΜΙΚΑ. Αν δεν λυθούν αυτά δεν θα έχουμε ούτε δημόσιο που να δουλεύει, ούτε θα χτυπήσουμε ποτέ την διαφθορά και την φοροδιαφυγή. Σε τι από αυτά έχουν αναφερθεί τα "μεγάλα" κόμματα;

Εμείς μιλάμε για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Πλήρης μηχανογράφηση του Δημοσίου, Θεσμικός έλεγχος της διαφάνειας (και όχι ανάρτηση αποφάσεων), διαχωρισμός εξουσιών για ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ξεχωριστή νομοθετική από εκτελεστική εξουσία, συμμετοχή στις μεγάλες αποφάσεις με δημοψηφίσματα (γίνεται με μηδενικό κόστος όπως έχει αποδείξει εμπειρία στο εξωτερικό) περιφερειακά, τοπικά ή εθνικά.

Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις πρώτα τις θέσεις και τις προτάσεις μας και μετά να λες ότι δεν έχουμε πρόγραμμα. Είναι ΠΟΛΥ συγκεκριμένες και απευθύνονται στα ΠΟΛΥ συγκεκριμένα δομικά προβλήματα της χώρας.

Αντιθέτως οι άλλοι προσπαθούν να σε πείσουν ότι πρόβλημα είναι ο μισθός ή η σύνταξη, χωρίς να σου λένε που θα τα βρούνε τα λεφτά, οι λαθρομετανάστες, χωρίς να σου λένε πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα - δες Δουβλίνο 2 - ή πως θα το λύσουν, εκτός αν θεωρείς λύση στρατόπεδα που χωράνε 1 στους 5000 λαθρομετανάστες ή "χαρτιά" που θα μας τους γυρίσουν πίσω την άλλη μέρα.

Εμείς οι Πειρατές αντιθέτως έχουμε προτάσεις. Έτοιμες λύσεις δεν σου δίνουμε γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να τις διαλέξουμε μαζί. Με τον δικό μας τρόπο ένα πρόβλημα μπορεί να λυθεί σε 6 μήνες (αργά θα μου πεις ; ) ενώ με τον δικό τους δεν λύνεται ΠΟΤΕ. Διάλεξε και πάρε.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου απαντήσουμε με ανεφάρμοστες, εύκολες ανοησιούλες όπως κάνουν τα άλλα κόμματα. Όπως και δεν μπορούμε να σου επιβάλουμε μία λύση. Μπορούμε όμως να σου προτείνουμε, να προσθέσεις και να διαλέξουμε μαζί μία λύση. Είναι ένα πολίτευμα που εφευρέθηκε στην χώρα μας και το λένε... δημοκρατία όπως φυσικά το έχεις υπόψιν σου.

Αυτό που δεν έχουμε πράγματι είναι φυλλάδιο πιτσαρίας με τις λύσεις για να παραγγείλεις εφ'όφον σου αρέσουν.

Σε πληροφορώ μάλιστα ότι συνήθως τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ μεγαλύτερα γιατί έχουν άμεσα αντίκτυπο στην ζωή σου και της οικογένειάς σου. Οπότε αν θα μας ψήφιζες εκεί που δεν έχουμε ακόμα δώσει στίγμα... εδώ θα πρέπει να μας ψηφίσεις με τα μπούνια!!!

Σε κάθε περίπτωση και για να μπορούμε να έχουμε λίγο πιο ενημερωτικό διάλογο θα ήθελα να μου πεις για πια θέματα θεωρείς ότι θα έπρεπε να έχουμε πρόγραμμα και δεν έχουμε, ενώ έχουν άλλα κόμματα.

2 σχόλια:

Freidenker είπε...

Οι τομείς δημόσιας δραστηριότητας είναι πολλοί με δεκάδες προβλήματα ο καθένας.Παιδεία,Ασφάλεια,Άμυνα,Οικονομία,Κοινωνική Πολιτική,ΔΕΚΟ.Η ενημέρωση του ψηφοφόρου έπρεπε να γίνεται τηλεοπτικά από ειδικούς σε κάθε πρόβλημα(διαπιστώσεις,παραλείψεις,λύσεις-υπέρ η κατά).Ο πολίτης θα εμβαθύνη σε προβλήματα και θα κατανοήση ότι η λύση τους είναι ανέφικτη από ιδιοτελείς "αιρετούς".Οι ειδικοί ενημερωτές έπρεπε να αίρωνται υπεράνω κομμάτων.Μήπως είμαι υπεραισόδοξος;16-6-2012

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Μήπως είσαι Πειρατής; :-)