Τρίτη, Μαΐου 29, 2012

Σκεφτείτε έξω από το κουτί...

Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τα περιμένουμε όλα στο πιάτο μας. Ψηφίζουμε κόμματα που μας λένε ότι έχουν τις λύσεις και ότι θα κάνουν Α, Β και Γ.

Πείτε μου πότε δούλεψε αυτό το σύστημα; Ποτέ... Όχι γιατί κάποια που λένε τα κόμματα δεν είναι σωστά, αλλά γιατί είναι περιορισμένα στην ιδεολογία τους και φυσικά υπάρχει και το πρόβλημα της διαφθοράς που είναι κύριο και όχι δευτερεύων πρόβλημα.

Όλοι περιμένουν από μια μικρή ομάδα τα πάντα.  Ο αρχηγός με την ιδεολογία της "παράταξης" και οι σύμβουλοί του, άντε και 100 άτομα από τον κομματικό μηχανισμό έχουν όλη την ευθύνη. Το σύστημα αυτό ήταν σίγουρο από την αρχή ότι θα αποτύχει και φυσικά η σημερινή κατάσταση είναι η απόδειξη.

Εμείς στους Πειρατές τι λέμε; Λέμε ότι έχουμε τις λύσεις; Αστεία πράγματα. Φυσικά και δεν τις έχουμε. Αυτό που έχουμε όμως είναι ο τρόπος να βρεθούν οι λύσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ενημερωμένοι πολίτες, ενημερωμένοι πολιτικοί, άνθρωποι που γνωρίζουν τα θέματα να συζητήσουν να προτείνουν και τέλος να διαλέξουν μια πορεία.

Μία σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα είναι ότι δεν περιοριζόμαστε σε κάποιο τμήμα του άξονα αριστεράς-κέντρου-δεξιάς. Μας ενδιαφέρει μόνο μία λύση που να δουλεύει και να σέβεται τις βασικές αρχές μας. Τα υπόλοιπα είναι για οπαδούς. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα εφαρμόσει αυτή τη λύση αρκεί να την έχουμε διαλέξει εμείς οι ενημερωμένοι πολίτες.

Το ξέρω ότι δεν έχουμε συνηθίσει να την πολιτική έτσι. Δεν πειράζει. Για σκεφτείτε λίγο έξω από το κουτί. Ίσως να δείτε ότι σας ταιριάζει. Εμείς στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αυτό λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: