Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

"Θα φορολογήσουμε τους πλούσιους"

Τι θα κάνετε για να αυξήσετε τις συντάξεις; Θα φορολογήσουμε τους πλούσιους!!!

Αυτή είναι η απάντηση που είναι γραμμένη στο DNA του κυρίου Τσίπρα. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Πως θα φορολογήσει τους πλούσιους την στιγμή που δεν ξέρει ποιοι είναι οι πλούσιοι; Θα βάλει έναν φόρο ακόμα στους συνεπείς δηλαδή; Με συγχωρείς Αλέξη μου, αλλά αν νομίζεις ότι αυτή είναι λύση είσαι απλά ανόητος.

Την στιγμή που η Ελλάδα έχει δομικά προβλήματα, το να προκαλέσεις μία ακόμα φορολογική αφαίμαξη Αλέξη, έστω και αν την θεωρείς "δίκαιη", απλά θα μειώσει τα έσοδα του κράτους παραπάνω.

Αυτό που χρειάζεται, Αλέξη, η χώρα είναι δομικές αλλαγές. Χρειάζεται διαφάνεια, σαφή διαχωρισμό εξουσιών, σταθερό φορολογικό και ανάπτυξη. Όχι έκτακτες εισφορές για ανακύκλωση του ήδη μειούμενου εισοδήματος.

Γιατί θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο επικίνδυνος όσο και τα άλλα δύο "μεγάλα" κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που το μόνο που θέλουν είναι να διαχειριστούν την εξουσία;

Γιατί το μόνο που σκέφτονται να κάνουν είναι να μοιράσουν δανεικά σαν κοινωνικές δαπάνες όπως έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χορταίνουν οι ψηφοφόροι τους λόγια άσχετα αν μπορούν να έχουν αντίκρυσμα και να οδηγήσουν σε λύσεις.

Γιατί όλοι τους δεν ενδιαφέρονται για λύσεις, αλλά μόνο για την ιδεολογική τους "καθαρότητα".

Ας μου πει ο φίλος ανώνυμος που θεωρεί ότι εμείς οι Πειρατές δεν έχουμε καταλάβει το πρόβλημα της χώρας σε προηγούμενο άρθρο... ποιος από αυτούς το έχει καταλάβει και τι είναι το πρόβλημα...!!!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι έχεις γίνει κομματόσκυλο.Περαστικά σου...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Επειδή σε ρωτάω ή επειδή διαφωνούμε; Που ακριβώς το εντοπίζεις ότι είμαι κομματόσκυλο; Χαχαχαχαχα... Για να καταλάβω και την έννοια που δίνεις;

Κάτσε... μήπως είσαι ΣΥΡΙΖαίος και σε πρόσβαλα ρωτώντας να μάθω;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ΣΥΡΙΖαίος Βασίλη.Απλά για εσένα,οι Πειρατές έχουν όλες τις λύσεις(τρομάρα σας).

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Α...εδώ κάνεις το λάθος φίλε μου. ΔΕΝ έχουμε τις λύσεις και ΔΕΝ λέμε ότι έχουμε ούτε το 1/10000 από τις λύσεις.

Κάτι που φυσικά στην Ελλάδα κανείς δεν τολμά να παραδεχτεί...

ΛΕΜΕ όμως ότι έχουμε ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ να βρεθούν οι λύσεις, ΜΕ εσένα, όχι χωρίς. Την διαφορά την καταλαβαίνεις.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη,νομίζεις ότι τον κόσμο αυτή την στιγμη ενδιαφέρει η ACTA και τα δημοψηφίσματα;Έαν απαντήσεις καταφατικά,sorry αλλά ζεις αλλού...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Την διαφορά ανάμεσα στο ακολουθώ κάποιον τυφλά και συμμετέχω την ξέρεις.

Εμείς πρεσβεύουμε το δεύτερο. Αυτό σημαίνει αναγκαστικά περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη δύναμη στα δικά σου χέρια.

Αν δεν σου αρέσει δεν μπορώ να σε πείσω. Αν νομίζεις ότι η διαφάνεια είναι μόνο αυτό που έλεγε ο Γιωργάκης πάλι δεν μπορώ να σε πείσω εκτός αν ακούσεις τι εννοούμε εμείς.

Τα δημοψηφίσματα είναι συμμετοχή. Η ελευθερία έκφρασης είναι συμμετοχή και ανάπτυξη. Η διαφάνεια σημαίνει μικρότερο κόστος για το δημόσιο και λιγότερη διαφθορά.

Αν δεν υπάρξει αλλαγή του μοντέλου πολιτικής που χρησιμοποιείται σήμερα τα πράγματα θα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι να καθίσουμε να βρούμε τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Η άμεση δημοκρατία και η συμμετοχή είναι βήμα προς τις λύσεις.

Όσο για την ACTA, δεν θέλουμε με τίποτα να εφαρμοστεί. Είναι απλό. Ίσως να μην ενδιαφέρει τους πάντες, αλλά ούτε και το αν έχει νερό η Χίος ενδιαφέρει τον Αθηναίο που δεν θα την επισκεφτεί ποτέ... Έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα είμαι βέβαιος:ζείς αλλού...Περαστικά σου..Και αν νομίζεις ότι θα ξεπεράσετε το ποσόστο του Μαϊου,πάλι περαστικά.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δεν νομίζω τίποτα. Εσύ προφανώς νομίζεις κάτι που δεν μου το λες αν και σε ρωτάω ευθέως. Ποια είναι τα προβλήματα της Ελλάδας;

Δεν πειράζει. Δεν περιμένω από κάποιον που επιτίθεται χωρίς προφανώς να έχει ενημερωθεί να μπορεί και να συζητήσει για τα θέματα που αναφέρω.

Ευχαριστώ πάντως για το σχόλιά σου. Δείχνεις άλλο ένα πρόβλημα που πρέπει να εκλείψει.

Πρώτα ενημερωνόμαστε για κάτι και μετά προσπαθούμε να εκφράσουμε γνώμη.

Ανώνυμος είπε...

3:03 άρρωστος είσαι φίλε, πολύ άρρωστος κομματόσκυλο γιατί; επειδή συμμετέχει σε ένα νέο κόμμα που κατεβαίνει για πρώτη φορά σε εκλογές χωρίς να έχει κανέναν παλιό πολιτικό; Τράβα να σε δεί κανένας ψυχίατρος!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Χαχαχαχα... γιατί οι παλιοί πολιτικοί είναι εγγύηση έτσι; Λέω και εγώ... μπορεί να είχες κάνα σοβαρό λόγο να συζητήσουμε. Αλλά απλά τρολλάρεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα της Ελλάδας Βασίλη είναι η ανεργία,οι καθημερινές πια αυτοκτονίες,τα οποία θα τα λύσετε με...δημοψιφήσματα...

Ανώνυμος είπε...

Αν νομίζετε ότι με τα δημοψηφίσαματα θα γίνουμε Ελβετία,πλανάσθε πλάνην οικτρά και είστε πιο επικίνδυνοι και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Αυτό που αρνείσαι να καταλάβεις είναι ότι κάθε πρόβλημα έχει την δική του λύση. Και όταν κυβερνάς μια χώρα όλα τα προβλήματα παίζουν μαζί. Δεν λύνεις το ένα και μετά το άλλο.

Την ανεργία δεν θα την λύσεις με δημοψήφισμα, αλλά αν η ανεργία προκαλείται γιατί κλείνει μία μεγάλη εταιρία επειδή κάποιοι ηλίθιοι την υπερχρέωσαν για να πληρώσουν μίζες, τότε η διαφάνεια θα στο λύσει αυτό το πρόβλημα.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις την διαφορά της "ρίζας του προβλήματος" με το ίδιο το πρόβλημα. Χτυπάς την ρίζα, όχι την επιφάνεια.

Τώρα αν είμαστε επικίνδυνοι την στιγμή που καταλαβαίνουμε αυτή τη διαφορά... τι να σου πω. Ψήφισε κανέναν Τζήμερο που είπε ταυτόχρονα ότι οι μετανάστες παίρνουν δουλειές από Έλληνες, αλλά θα πρέπει και να πληρώνονται λιγότερα από τους Έλληνες (πιθανών για να επιλέγονται για τις δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες γιατί πληρώνονται λιγότερα οι μετανάστες)!!! Ίσως καταλαβαίνεις καλύτερα την γελοία λογική του!!!

Ανώνυμος είπε...

>Πως θα φορολογήσει τους πλούσιους >την στιγμή που δεν ξέρει ποιοι >είναι οι πλούσιοι;


Να σταματήσει η φορολόγηση εισοδήματος ή τεκμηρίων.

Να ανοίξει τους λογαριασμούς τραπέζης όλων, και να φορλογήσει το συσσωρευμένο κεφάλαιο.