Σάββατο, Μαΐου 05, 2012

Πειρατές και πειρατές του γλυκού νερού...

Όπως μας λέει το ΒΗΜΑ στην στήλη του Βηματοδότης, αλλά και όπως διάβασα σήμερα στο διαδίκτυο,  τα κόμματα της μεταπολίτευσης, αυτά που κατηγορούν σύσσωμους τους νέους για πειρατεία διέπραξαν το έγκλημα αυτό και μάλιστα για εμπορικούς λόγους!!!

Εμείς οι Πειρατές λέμε ότι η πνευματική ιδιοκτησία δεν θα πρέπει να ισχύει για μη εμπορική χρήση. ΔΗΛΑΔΗ: Όταν αγοράσω ένα DVD, να έχω το δικαίωμα αν το αντιγράψω, να το βάλω στο σκληρό μου δίσκο ή στο φλασάκι μου ή στο κινητό μου βρε αδελφέ και να μπορώ να το χρησιμοποιώ για μη εμπορική χρήση (να το δω με έναν φίλο μου στο δρόμο...) ή να πάρω ένα μικρό τμήμα του για να κάνω ένα review στο διαδίκτυο. Επίσης λέμε ότι διατηρούμε στο ακέραιο το ηθικό δικαίωμα του δημιουργού να αρνηθεί για οποιοδήποτε λόγο την χρήση του δημιουργήματός του.

Τι έκαναν τώρα τα κόμματα; Το ΠΑΣΟΚ χθες χρησιμοποίησε τραγούδι της Πρωτοψάλτη χωρίς καν να την ρωτήσει. Η Ν.Δ. στοίχους από ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα έντονα η σύντροφος του Ελύτη. Πριν από λίγες μέρες η Ν.Δ. χρησιμοποίησε στο Ζάππειο την ηχητική υπόκρουση (soundtrack) των Πειρατών της Καραϊβικής, ενώ το ίδιο έκανε και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και μάλιστα στο τηλεοπτικό τους σποτ!!!

Τι κάνουμε εμείς οι Πειρατές; Χρησιμοποιούμε Creative Commons μουσική, χωρίς πνευματικά δικαιώματα...

Τελικά μόνο εμείς είμαστε οι νόμιμοι και λογικοί; Μάλλον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: