Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2012

Γιατί ένα νέο κόμμα;

Με ρωτάνε πολλοί φίλοι μου γιατί να πάνε σε ένα νέο κόμμα που "δεν έχει ακόμα θέσεις για τα πάντα" και όχι σε ένα που έχει και ξέρουν τι ακριβώς θα ακολουθήσουν...

Τι τους απαντάω; Ότι ακριβώς ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημα. Ότι τα υπάρχοντα κόμματα έχουν οπαδούς για τις παγιωμένες θέσεις τους. Στο κόμμα Πειρατών δεν ψάχνουμε για οπαδούς. Ψάχνουμε για μέλη που θα συμμετέχουν ενεργά με τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Που θα περάσουν μια νέα νοοτροπία στην κοινωνία. Αυτή της συμμετοχής στα κοινά. Οι  θέσεις διαμορφώνονται ανάλογα με το πρόβλημα και με την σωστότερη και ιδανικότερη λύση ανάλογα πάλι με τις συνθήκες.

Η πολιτική δεν μπορεί να είναι εντολές γραμμένες σε βράχο. Είναι ζωντανός οργανισμός. Για αυτό το λόγο ασφυκτιούμε ως χώρα και ως κοινωνία. Γιατί πλέον δεν αναπνέουμε. Μόνο απορροφάμε ότι μας δίνουν.  Καιρός να αλλάξει αυτό.

2 σχόλια:

Demelene είπε...

Επιτέλους και ας άργησες ομολογούμενος ΠΟΛΥ!!!! Μόνο αυτό έχω να σου πω!
Άντε και καλή αρχή.

Δεν αναφέρομαι στην επιλογή κόμματος αλλά στην εγκατάλειψη της σαπίλας

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Demelene,δεν κατάλαβες... Δεν άλλαξα εγώ. Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε. Δεν με εκφράζει πλέον. Αυτό είναι το πρόβλημα με όλους όσους κολλάνε σε κόμματα ή είναι απολιτικοί. Νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να είναι οπαδοί. Δεν ήμουν ποτέ οπαδός ατόμων ή κομμάτων. Πολιτικών (εφαρμογών) είμαι. Και η Νέα Δημοκρατία διάλεξε να στηρίξει πολιτικές που εγώ τις θεωρώ λάθος.