Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2012

Έφαγαν τα λεφτά των ΑΕΙ και ΤΕΙ... και όχι μόνον...

Την στιγμή που η παιδεία έχει σοβαρά προβλήματα, την στιγμή που τα ανώτατα ιδρύματα αντιμετωπίζουν ακόμα και θέμα επιβίωσης, αποφασίστηκε η συμμετοχή των ομολόγων τους στο PSI. Ακούγεται μάλιστα ότι αυτή η "επένδυση" έγινε πρόσφατα.

Το κόλπο είναι απλό και κλασσικό. Η "επένδυση" έγινε μάλλον πριν γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό ότι θα υπάρξει κούρεμα των ομολόγων. Διαφορετικά θα ήταν ποινικά υπεύθυνοι όσοι αποφάσισαν να αγοράσουν αυτά τα ομόλογα με τα λεφτά των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Και δεν είναι βλάκες να το κάνουν. Βάζουν όμως τους γνωστούς δημοσιογράφους να διαδίδουν ότι έγινε πρόσφατα ώστε να μπορούν να διαψεύσουν μετά το σκάνδαλο με εύκολο τρόπο. Προπαγάνδα δηλαδή.

Η δουλειά έγινε σίγουρα από μέσα. Χρησιμοποίησαν τα χρήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, τα χρήματα δηλαδή των φορολογούμενων πολιτών (δεν σας λέω κάτι νέο) για να σώσουν τα δικά τους χρήματα.

Ο Εισαγγελέας πρέπει να διερευνήσει από που αγοράστηκαν αυτά τα ομόλογα, σε τι τιμή και φυσικά πότε. Πρέπει να το κάνει άμεσα, πριν καν τις εκλογές. Και πρέπει να επεκτείνει την έρευνά του και στα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πιθανών η διερεύνησή του πρέπει να πάει ως στις πρώτες μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου καθώς φαίνεται να ήταν όλα προμελετημένα.

Έχει γίνει κανονική λεηλασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: