Κυριακή, Μαρτίου 25, 2012

Οι ιδέες δεν έχουν χρώμα...


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το wikibot γιατι δεν το ενεργοποιείς στο wiki?

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά ότι το κόμμα έχει πάρει μια ροπή να γίνει σαν το κόμμα των Οικολόγων. Δηλαδή ένα κόμμα με μία συγκεκριμένη ατζέντα σε ένα θέμα και από εκεί και πέρα παραμένει μία ακόμα συνιστώσα ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.
Από την άλλη είδα μία δομή και μία νοοτροπία στα μέλη του κόμματος, που θυμίζει έντονα ΜΚΟ. Μία μητρική οργάνωση από το εξωτερικό και μία ηγετική ή οργανωτική ομάδα με επαφές με την μητρική οργάνωση που μεταφέρει τις λύσεις και την πολιτική που παράγεται στην μητρική οργάνωση. Δεν διαπίστωσα πουθενά καμία νοοτροπία ή κανένα τρόπο εγχώριας παραγωγής πολιτικής και μεταφοράς αυτής προς την μητρική ομάδα. Ομολογώ ότι αυτό με τρόμαξε αρκετά.
Θα μου αντιπροτείνει κάποιος ότι υπάρχει η διαδικασία και είναι η αμεσοδημοκρατική. Και φυσικά θα μου πεί για το Ελβετικό σύστημα. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι το Ελβετικό σύστημα είναι αμεσοδημοκρατικό δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τα εργαλεία που επιτρέπουν στον Ελβετό πολίτη να συμμετάσχει. Ο Ελβετός πολίτης δέχεται σαν κύρια πηγη πληροφόρησης τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του που του προσφέρουν κάθε χρόνο μία ανάλυση σαν την αντίστοιχη που δίνουν στην Ελλάδα στους υπουργούς. Μπορούμε να δεχθούμε ότι μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις με μόνη πηγή πληροφόρησης τα γνωστά κανάλια πληροφόρησης χωρίς να υπάρχει πρωτίστως ομαδική επεξεργασία και όχι ατομική;
Αναρωτιέστε γιατί ο νέος κόσμος δεν ακολουθεί ή δεν συμμετέχει ενεργά. Αναρωτηθήκατε τί παραπάνω μπορεί να κάνει το κόμμα πιο ενδιαφέρον για ένα νέο άνθρωπο, από το κόμμα ελλήνων ροκάδων; Όλες οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με κυρίαρχους τους νέους αποφέγουν να συμμετάσχουν στην πολιτικοί γιατί πιστεύουν ότι η φωνή τους δεν θα ακουστεί και κάποιος άλλος ήδη έχει πάρει τις αποφάσεις και αυτοί απλά ότι και να κάνουν δεν μπορούν να τις αλλάξουν. Πως το εξασφαλίζει αυτό το κόμμα ότι αυτό δεν θα συμβεί;
Από το καταστατικό βλέπω επίτροπές, υποεπιτροπές και οργάνωση κόμματος όπως όλα τα άλλα χωρίς καμία πρωτοτυπία, χωρίς να έχει προβλευθεί καμία διαδικασία να μπορούν όλα τα μέλη να παράγουν πολιτική, παρά μόνο να επικροτούν την πολιτική των επιτροπών ή τις υπάρχουσες. Πολλώ δε όταν ακόμα υπάρχουν 2000 μέλη που καλούνται να βγάλουν πολιτικές οι οποίες όταν γίνουν τα μέλη π.χ. 5000 θα πρέπει να τα αποδεχθούν. Ακόμα και οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν διαφέρουν σε τίποτα από οποιδήποτε άλλο κόμμα. Βλέπουμε πχ στο 2.2.1 να γίνεται λόγος για άμεση δημοκρατία αλλά στο 11.2 η κοινοβουλευτική ομάδα είναι τελείως ανεξάρτητη από τα μέλη. Πώς αυτό εξασφαλίζει ότι κάποιοι τάζουν λαγούς με πετραχείλια απλώς για να καρπωθούν την δυνατότητα να μπούν στην βουλή με ότι πλεονεκτήματα αυτό εκφράζει;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Φίλε, κατ' αρχήν αυτά που λες είναι τα γνωστά και πάγια προβλήματα της δημοκρατίας. Αν κάποιος δεν συμμετέχει δεν μπορεί να διαμορφώσει άποψη ή ΤΗΝ άποψη. Δεν έχουν νόημα παρά μόνο ρητορικό οι ερωτήσεις σου.

Το σίγουρο είναι ότι ένα νέο κόμμα, όπως το κόμμα πειρατών δεν θα κληθεί αύριο να κυβερνήσει. Οπότε ΔΕΝ χρειάζεται να έχει θέσεις για τα πάντα και δεν χρειάζεται να νομίζει ότι μπορεί.

Όπως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί μόνος να σώσει τον κόσμο, έτσι δεν μπορεί και καμία πολιτική δύναμη να το κάνει μόνη της. Αυτό το παλαιοκομματικό μοντέλο πέθανε. Απέτυχε.

Ανώνυμος είπε...

Αοριστιες κυριε vasper
Έχω συγκεντρώσει εδώ του λόγους-ερωτήματα για τα οποία θεωρώ για την ωρα το κόμμα των πειρατών ανάξιο λόγου.

http://iznogood.eucube.gr/index.php?title=%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1

Είναι όλα από quotes του μέλους του κόμματος σας, του manskap, Και δεν έχουν απαντηθεί απο κανένα!

Καλο είναι είτε να απαντησεις στα αμείλικτα ερωτήματα, είτε να στηρίξεις τον manskap ως μελος του κομματος που εισαι, για να στραφει το καραβι στη σωστη κατευθυνση

Ανώνυμος είπε...

Το κομμα των πειρατών, αποκλύει από τις επιτροπές και τις ψηφοφορίες τους ελεύθερους έλληνες πολίτες, και επιτρέπει γνώμη και ψήφο μόνο σε όσους είναι μέλη του κομματος, σε όσους δηλαδή μπορει να τιμωρήσει η Διοικουσα Επιτροπη.

Αρα έχει τελειως παλαιοκομματικό μοντελο.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δεν είναι καθόλου αοριστίες. Το να λέει κάποιος ότι έχει άποψη από την αρχή για όλα είναι απλά αστείο. Δεν γίνεται.

Το κόμμα Πειρατών απέκλεισε ΕΝΑ τρολ που ήθελε να αποσπά την προσοχή με κατηγορίες, αντί να κάνει προτάσεις, να συζητά και να κάνει ή να δέχεται κριτική.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σχετικά με την άμεση δημοκρατία υπάρχει πλατφόρμα η οποία θα τεθεί σε λίγο καιρό σε λειτουργία για να υπάρχει άμεση συμμετοχή όσων επιθυμούν με τρόπο που δεν διαβάλλει το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών. Αν θες μπορείς να συμμετέχεις εκεί. Αν όχι, δεν σου φταίει κανένας γιατί θέλεις να ακολουθείς μόνο τους δικούς σου κανόνες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=851&start=10#p9785


Σοβαρά μιλάς;
Εξ αρχής διώξατε όλα τα "αναρχικά" στοιχεία, και επιβάλατε ετσιθελικά το "ελβετικό μοντέλο"
http://www.pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=851&start=10#p9744

Ρωτήσατε τα μέλη σας γιαυτό;
Δεν νομίζω!

Υπάρχει πολλές ενδείξεις ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα πίσω από το κόμμα σας και δεν κάνετε τίποτα για να αποδείξετε το αντίθετο.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Συνωμοσίες βλέπεις πίσω από το Κόμμα Πειρατών; Ναι... είμαστε κίνημα του Σόρρος για να καταστρέψουμε την χώρα... Λες και δεν το έχουν κάνει ήδη τα υπάρχοντα κόμματα με τους μπαχαλάκηδες υποτακτικούς τους.

Κοίτα, όταν συμμετέχεις κάπου δεν ξεκινάς με κατηγορίες. Ξεκινάς συζητώντας. Εσύ ξεκίνησες κατηγορώντας. Έτσι κανένας δεν θα σε πάρει στα σοβαρά και φυσικά θα θεωρήσουν όλοι ότι ΕΣΥ έχεις ατζέντα.

Μήπως έχεις τελικά;