Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2012

«Δεν θέλουμε να μας σώσετε!»

Πηγή: Olympia.gr

Δραματική επιστολή προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων απέστειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με την οποία ζητούν να μην ψηφίσουν τα επαχθή μέτρα!

Μάλιστα, η επιστολή καταλήγει λέγοντας «Δεν θέλουμε να μας σώσετε»!

Η επιστολή:

Κυρίες και ΚύριοιΈλληνες Βουλευτές,

Τα δύο (2) τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πολιτική του πρώτου Μνημονίου, η χώρα οδηγήθηκε σε βαθιά ύφεση. Οι άνεργοι έφτασαν το 1.500.000 και αυτοί οι συνάδελφοι μας δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι!

Περίπου το 30% των εργαζομένων ζουν με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας και μέσα στην απόγνωσή τους, καλούνται να πληρώσουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις! (4 φορονομοσχέδια μέσα σε 1,5 χρόνο).

Οι πολίτες αυτής χώρας έχουμε ήδη πτωχεύσει! Με την ψήφιση του νέου Μνημονίου ψηφίζετε:

* Εθνικό μισθό 490 € μεικτά για τους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών.

* Εθνικό μισθό 585 € μεικτά για όλους τους εργαζόμενους.

* Κατάργηση Κλαδικών Συμβάσεων μέσω της αλλαγής της μετενέργειας και σε ορίζοντα τριμήνου οδηγείτε όλους τους εργαζόμενους σε μειώσεις μισθών μέχρι και 40%.

* Μείωση 2% των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.

* Περαιτέρω μείωση συντάξεων.

* Μείωση έως 50% στα Επιδόματα Πρόνοιας.

* Απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα και δυνατότητα απολύσεων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

* Κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ και των Γενικών Κανονισμών Εργασίας.

* Κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

* Υποθηκεύετε όλους τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας.

* Αποκρατικοποιείτε τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, αγνοώντας τον κοινωνικό και αναπτυξιακό τους ρόλο.

Ταυτόχρονα γνωρίζετε ότι ανά τρεις μήνες θα επιβάλονται νέα μέτρα ενώ επί της ουσίας ήδη έχουν εξαγγελθεί νέα μέτρα για τον Ιούνιο (Ασφαλιστικό, Μισθολογικά).

Ουσιαστικά ψηφίζετε και εφαρμόζετε την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας οδήγησε στην τραγική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Με τη μείωση των μισθών μας, ποιες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται; Μόνη συνέπεια που συσχετίζεται με την ανεργία, η μείωση και του επιδόματος ανεργίας!

Με τις νέες απολύσεις, πως ανακουφίζονται οι μακροχρόνια, κατά κύριο λόγο, άνεργοι συνάδελφοί μας; Με τη διάλυση κάθε νομικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων και την δραματική περικοπή των επιδομάτων Πρόνοιας, πως ενισχύεται η κοινωνική συνοχή;

Με την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, εκτός από το ότι σταματάει η επιδότηση ενοικίου, βρίσκονται στον αέρα τα δάνεια των εργαζομένων, καταργείται κάθε πακέτο διακοπών ή πολιτιστικών δρώμενων, που αφορούν μόνο χαμηλόμισθους εργαζόμενους, πως ενισχύεται η ανάπτυξη της χώρας και ο τουρισμός; Άραγε σκέφτεστε να επιστρέψετε τις μέχρι σήμερα συνδρομές των εργαζομένων, που δεν έκαναν χρήση αυτών των παροχών για τις οποίες πληρώνουν αυτά τα χρόνια;

Εάν θέλετε να εκφράζετε τους ΄Ελληνες εργαζόμενους, τους Έλληνες πολίτες, σας καλούμε να μην το ψηφίσετε!

Δεν θέλουμε να μας σώσετε!”

Δεν υπάρχουν σχόλια: