Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2012

Που βρίσκονται αυτοί σήμερα;

Τέλη του 2010 σας σύστησα μέσω ενός άρθρου μου σε 4 φίλους, φανταστικά πρόσωπα... ή μήπως όχι;

Να δούμε που βρίσκονται σήμερα...

Ο Κώστας, ο δημόσιος υπάλληλος, 37 ετών σήμερα, περιμένει την απόλυσή του καθώς η υπηρεσία του καταργείται. Ο μισθός του έχει, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις, πέσει στα 900 ευρώ μικτά. Αυτό σημαίνει ότι στο χέρι του παίρνει μόνο 650 ευρώ. Για υπερωρίες φυσικά ούτε λόγος. Βάφει ακόμα που και που κάνα σπίτι για να έχει λεφτά για τα τσιγάρα του. Οι γονείς του πλέον μένουν μαζί του και αυτό τουλάχιστον βοηθάει στο να πληρωθεί η δόση του σπιτιού. Η κοπέλα του γκρινιάζει που δεν έχουν δικό τους χώρο βέβαια, αλλά τι να κάνει; Ψάχνει να βρει και δουλειά, αλλά τα βλέπει πολύ δύσκολα. Εξάλλου δεν έχει κάποιο δίπλωμα που βοηθάει. Απόφοιτος λυκείου είναι. Τον διόρισε ο νονός του που είχε κολλητό έναν βουλευτή πριν από 15 χρόνια. Τότε του έλεγαν ότι θα είναι βλάκας να μην πάει καθώς θα ήταν βολεμένος για μια ζωή. Σκέφτεται στις εκλογές να ψηφίσει Χρυσή Αυγή, γιατί του την δίνει που όλες τις δουλειές για ανειδίκευτους τις έχουν οι αλλοδαποί.

Ο Βαγγέλης έχει απολυθεί από την τράπεζα, καθώς έκλεισαν τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Δουλειά σε δικηγορικό γραφείο δεν έβρισκε ούτε για αστείο και έτσι τώρα δουλεύει υπεύθυνος σε Σούπερ Μάρκετ με 900 ευρώ το μήνα, καθαρά μεν, αλλά του κολλάνε μόνο τα μισά ένσημα. Και τυχερός είναι. Την Mercedes την επέστρεψε αν και θα πρέπει να πληρώνει 300 ευρώ το μήνα για άλλα 4 χρόνια για να την ξεχρεώσει καθώς είχε κατέβει η αξία της. Έχει κάποια προβληματάκια υγείας αλλά ούτε χρόνο έχει για να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο ούτε πλέον έχει την ιδιωτική του ασφάλιση καθώς κόστιζε πολλά.

Ο Γιώργος τα πάει αρκετά καλά. Παρ' όλο την κρίση έκανε μία σωστή κίνηση και κατέβασε τις τιμές στα σουβλάκια του. Φθηνό φαγητό και έχει πάντα γεμάτο το μαγαζί του. Έβαλε και τα δύο παιδιά του να δουλεύουν σερβιτόροι και βγάζουν καλό μεροκάματο. Αν δεν είχε τον έφορο με τον υπεύθυνο της υγειονομίας να τον πιέζουν συνέχεια για χρήματα προστασίας, θα είχε αγοράσει μετρητής το νέο του αυτοκίνητο. Αλλά και με δόσεις καλά είναι. Έψαξε να βρει και τον Νίκο που είχε χαθεί τελευταία για να του προσφέρει δουλειά στο μαγαζί του αλλά δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του. Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται.

Ο Νίκος είναι θαμμένος στο 3ο νεκροταφείο. Ο τάφος του δεν έχει σταυρό και ο παπάς αρνήθηκε να τον διαβάσει καθώς η αυτοκτονία θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: