Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

Για όσους δεν κατάλαβαν...

Είναι ώρα να σκεφτούμε, να κάνουμε τις προσωπικές μας επιλογές και να τις δικαιολογήσουμε, όχι για την δική μας γενιά, αλλά για τις επόμενες. Ώστε να μην χαθούν προσπαθώντας να διορθώσουν τα δικά μας λάθη.

Για όσους δεν κατάλαβαν τι έγινε την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου του 2012, θα το πω μία ακόμη φορά.

Τελείωσε η μεταπολίτευση.

Γιατί θεωρώ ότι τελείωσε; Γιατί τα 2 μεγάλα κόμματα που βρίσκονταν στην εξουσία τόσα χρόνια, σήμερα αντιπροσωπεύουν λιγότερο από 20% και θα φανεί στις πρώτες δημοσκοπήσεις... Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε και η Νέα Δημοκρατία τελείωσε την Κυριακή με την ψήφιση του Μνημονίου 2 ενάντια στις επιθυμίες των ψηφοφόρων της.

Αν πέτυχαν κάτι αυτά τα δύο κόμματα είναι να αποδείξουν ότι δεν έχει σημασία από που προέρχεσαι πολιτικά. Σημασία έχει να κάνεις το αυτονόητο και το σωστό για την κοινωνία. Και μέχρι σήμερα, από τότε που ξεκίνησε η κρίση έχουν πράξει το αντίθετο και τα δύο κόμματα μαζί. Κάνουν το σωστό για τους δανειστές μας λέγοντας ότι δήθεν προστατεύουν την χώρα από χρεοκοπία.

Μόνος τρόπος να ξεφύγουμε πλέον από την κατάσταση αυτή είναι να ξεκινήσουμε με φρέσκες ιδέες. Με οργάνωση που θα βασίζεται όχι στο υπάρχον ανεπαρκές σύστημα διοίκησης του κράτους, αλλά σε απλά λογικά βήματα με χρήση των εργαλείων που μας δίνει σήμερα η τεχνολογία (τεχνικά μέσα) και η πρόοδος της κοινωνίας (λογική και ήθος). Αυτό πρέπει να συμβεί πριν μας οπισθοδρομήσουν οι κομματικές δυνάμεις που πλέον απέδειξαν ότι νοιάζονται μόνο για τις θέσεις τους, τα αξιώματα και τους μισθούς τους, και καθόλου για την αξιοπρέπεια των πολιτών και της χώρας μας.

Είναι ώρα να σκεφτούμε, να κάνουμε τις προσωπικές μας επιλογές και να τις δικαιολογήσουμε, όχι για την δική μας γενιά, αλλά για τις επόμενες. Ώστε να μην χαθούν προσπαθώντας να διορθώσουν τα δικά μας λάθη.

2 σχόλια:

ria είπε...

και τι κάνουμε τώρα βασίλη;;;

έχεις καταλάβει ότι η νδ και το πασόκ, διέγραψαν αυτούς που δεν ψήφισαν το νέο μνημόνιο και το λάος διέγραψε αυτούς που το ψήφισαν;

δεν πάμε καλά νοητικώς. γιατι πολιτικά, τα σκατώσαμε!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Εγώ που έχω όρεξη αλλά δυστυχώς όχι χρόνο ψάχνω και μιλάω με όσους δεν έχουν ανακατευτεί ακόμα στην πολιτική αλλά θέλουν και προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Γιατί όπως είδες, αν τους αφήσουμε αυτούς... τα παιδιά μας δεν θα έχουν αύριο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να πείσει κάποιος νέος ότι μπορεί. Πες μου όμως... μπορεί κάποιος να τα κάνει χειρότερα;