Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2012

ΠΑΜΕ εναντίων ΚΚΕ: Τελικά δίκιο έχει ο... εργοδότης;

Η Τυποεκδοτική Α.Ε. που ανήκει κατά 99,40% στο ΚΚΕ και έκανε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Εγώ θα δανειστώ ένα άρθρο από τον Ριζοσπάστη αλλάζοντας ελάχιστες λέξεις για να τονίσω την διγλωσσία της ηγεσία του ΚΚΕ. Τελικά αριστερά στην Ελλάδα υπάρχει μόνο κατ΄ όνομα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
ΣΤΗΝ «
ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
»
Αντιμέτωποι με πολύμορφους εκβιασμούς
  • Η ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 99 επιτρέπει στην εργοδοσία να κάνει στάση πληρωμών και στους εργαζόμενους
  • Σε πάλη χωρίς καμιά υποχώρηση από τις ανάγκες μας, καλεί η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ
Οι ανταγωνισμοί για τη μοιρασιά της «πίτας» του εμπορίου επιβάλλουν ακόμα περισσότερο την οργάνωση με το ΠΑΜΕ
«Να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω από όλα όσα μας χρωστάνε. Συνεχίζουμε τις επισχέσεις εργασίας όπου γίνονται, προχωράμε και σε άλλες παντού, καμία ανοχή σε διλήμματα, καμία υποχώρηση στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, δεν παλεύει για τις δικές μας ανάγκες». Το κάλεσμα αυτό απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους στα σούπερ - μάρκετ «Ατλάντικ» στην «Τυποεκδοτική Α.Ε.» η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ μπροστά και στις ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις καθώς η επιχείρηση με απόφαση του δικαστηρίου εντάχθηκε στο άρθρο99 (Ν.3588/2007) γεγονός που διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εργοδοσία να χτυπήσει δικαιώματα, να μην καταβάλει δεδουλευμένα, ακόμα και να απολύσει μαζικά τους εργαζόμενους.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία, η ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο99 σημαίνει ότι:
«Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.
Το δικαστήριο ορίζει μεσολαβητή, ο οποίος εντός δύο μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς 2ετούς προστασίας από οιαδήποτε δίωξη ή άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.
Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο στρατόπεδο της εργοδοσίας
Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει η Γραμματεία «τα συμβιβασμένα στελέχη των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) «μπαίνουν μπροστά για να περπατήσει το δήθεν σχέδιο "εξυγίανσης" των "Ατλάντικ" της "Τυποεκδοτικής Α.Ε.", για να σώσουν άλλη μια επιχείρηση όπως έκαναν και στο Λαναρά καθώς οι ίδιες δυνάμεις πάλεψαν και πέτυχαν να του δοθούν 10άδες εκατομμύρια ευρώ και ο "Λαναράς", αντί για "εξυγίανση" όπως έλεγαν πήρε τα λεφτά, τα έκανε κότερα, έκλεισε τα εργοστάσια και πέταξε 100άδες εργάτες στο δρόμο. Εσπευσαν να συναντηθούν με την εργοδοσία και το σωματείο της οικογένειας "Αποστόλου" ξεκαθαρίζοντας με ποιους είναι, δίνοντας εξετάσεις, για άλλη μια φορά, στους επιχειρηματίες και το κεφάλαιο. Μοιράζουν μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα, την ΝΔ παλιότερα, εκατομμύρια ευρώ για να "σωθούν" τα αφεντικά που πιστά υπηρετούν χρόνια τώρα τα συμφέροντα των οποίων υπερασπίζονται για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους όταν στους εργαζόμενους χρωστάνε δεδουλευμένα 3 - 4 μηνών και το υπόλοιπο από το επίδομα αδείας».
«Τους φοβίζει η οργανωμένη αντίδραση»
Η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ απευθυνόμενη σε όλους τους εργαζόμενους στα «Ατλάντικ» στην «Τυποεκδοτική Α.Ε.» τονίζει ότι «αυτό που πάντα φόβιζε και φοβίζει την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων γι' αυτό επιχειρεί να σας διασπάσει, να φέρει σε αντιπαράθεση τον έναν εργαζόμενο με τον άλλον». Καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση στα ταξικά τους συνδικάτα σε στήσιμο και ενεργοποίηση των επιτροπών αγώνων στην πραγματοποίηση μαζικών γενικών συνελεύσεων σε κάθε πόλη και νομό. «Μόνο με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα θα διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και των οικογενειών μας. Απαιτούμε να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι. Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΓΚΥΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Κουφάθηκαν οι τηλεθεατές του ΑΝΤ1, ψηφοφόροι της ΝΔ και μη, όταν άκουσαν τον Δημ. Κοτταρίδη στο χθεσινοβραδινό δελτίο του καναλιού να αναφέρει ότι ο Αντώνης Κομανέτσης έριξε, στη σύσκεψη των αρχηγών με τον δοτό Παπαδήμο, τη φοβερή ιδέα να στηριχθεί η ελληνική οικονομία στα φρουτάκια και τον ΟΠΑΠ!
Εντυπωσιακή αυτή η πρεμούρα του Κομανέτση για τον ΟΠΑΠ και τα φρουτάκια του, αλλά όχι ανεξήγητη.
Λίγους μήνες πριν το «Πρώτο Θέμα» είχε στο πρωτοσέλιδό του, μέσα σε εισαγωγικά, δήλωση του Αντώνη Κομανέτση, ο οποίος απειλούσε με Εξεταστική την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου σε περίπτωση πώλησης του ΟΠΑΠ.
Ως γνωστόν ο Οργανισμός, δεκαετίες τώρα, είναι προνομιακό πεδίο του Σωκράτη και της Intralot. ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 1993 ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ.........

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Τραγικοί και άθλοι είστε οι "προοδευτικοί" που ξεχνάτε τα δικά σας και πάτε να τα ρίξετε όλα σε μια κακιά δεξιά. ΟΥΣΤ... υποκριτές...

Ανώνυμος είπε...

Το κκε απο κόμμα των εργατων έχει γίνει κόμμα των αφεντικών