Παρασκευή, Ιανουαρίου 27, 2012

Απειλές και τρομοκρατία...

Η χώρα θα μείνει χωρίς χρηματοδότηση!!! Αυτή είναι η μόνιμη απειλή που τώρα μας την δίνει ο διορισμένος πρωθυπουργός και τραπεζίτης Παπαδήμος.

Το ότι το μισό εργατικό δυναμικό της χώρας είναι είτε άνεργο είτε απλήρωτο δεν είναι το πρόβλημά τους όμως. Το πρόβλημά τους είναι μην και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα όπλα και τις προμήθειες για να πάρουν τις μίζες τους.

Σαμαρά, πες του Παπαδήμου να το βουλώσει αλλιώς απέσυρε την υποστήριξή σου. Μην περιμένεις διαφορετικά να βγεις ποτέ πρωθυπουργός...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την υπενθύμιση οφείλουμε στον δημοσιογράφο του «Βήματος» Γιώργο Παπαϊωάννου, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

«Το ομόλογο ύψους 14,5 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου αφορά μια έκδοση τριετών τίτλων το πρώτο εξάμηνο του 2009, επί υπουργίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, με επιτόκιο 4,3%. Ηταν τότε που ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής καυχιόταν ότι «καταφέραμε και δανειστήκαμε μέσα σε τέσσερις μήνες όσα χρειαζόμαστε για όλον τον χρόνο». Πράγματι δανειστήκαμε συνολικά 42,5 δισ. ευρώ σε τριετή, πενταετή και δεκαετή ομόλογα με «τσιμπημένα» επιτόκια. Η σπουδή της κυβέρνησης να δανειστεί στην αρχή του έτους, για να κάνει την πολιτική της, στη χρονιά με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, την οδήγησε στο να ολοκληρώσει τον δανεισμό στο αποκορύφωμα της κρίσης και να πληρώσουμε επιτόκια υψηλότερα κατά 1%-1,5%».

Γι αυτά που υπενθυμίζει «Το ΒΗΜΑ» έχει να πει κάτι ο Αντώνης Σαμαράς, υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Καραμανλή, που συμφώνησε στον συγκεκριμένο δανεισμό, δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφυκτικών υποχρεώσεων για τη χώρα ή θα συνεχίσει να κατηγορεί όσους προσπαθούν, σήμερα, να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση στην οποία μετείχε, άρα έχει και αυτός ευθύνες;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Το μέσο επιτόκιο δανεισμού για τα 42,4 δις ήταν λίγο πάνω από το 2%. Το επιτόκιο στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα είναι για μικρό μέρος του ποσού.

Κοινώς; Λέει ψέμματα.