Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2012

Το τέλος του ΠΑΣΟΚ... το τέλος γενικά;

Εδώ και 30 χρόνια ένα πολιτικό κόμμα τρώει τις σάρκες της Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ και οι "σύντροφοι" του κάνουν πράξη μία μόνο σκέψη: "Τρώτε ότι βρείτε".

Ακόμα και σήμερα, προτιμούν να αφήνουν απλήρωτους οικογενειάρχες που εργάζονται στα γραφεία του κόμματος (δηλαδή ιδιωτικούς υπαλλήλους) για να έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν διανυκτέρευση και μεταφορικά (καθώς και φαγητό βέβαια... μην ξεχνάμε το σύντροφοι) στα κομματόσκυλα που αποτελούν το "Εθνικό" τους συμβούλιο. (Γιατί για το ΠΑΣΟΚ εθνικό είναι μόνο ότι μπορεί να είναι ΠΑΣΟΚ. Από την παιδεία έκοψαν την λέξη, αλλά την κράτησαν για το κόμμα.)

Αν δείτε το ποσοστό που έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα δείτε ότι αυτοί που του έχουν μείνει είναι σχεδόν μόνο αυτοί που συνεχίζουν και λυμαίνονται την χώρα. Αυτοί που τρώνε τα λίγα χρήματα που έχουν μείνει στον κρατικό κορβανά. Υπάρχουν βέβαια και κάποια άτομα με χαμηλή νοημοσύνη που είναι ακόμα ΠΑΣΟΚ, αλλά σε αυτούς δεν μπορείς να τους το καταλογίσεις. Μόνο να τους λυπάσαι μπορείς.

Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν υπάρχει "ηγέτης" που να μπορεί να το αναστήσει στην κατάσταση που έφερε την χώρα. Στις ερχόμενες εκλογές θα περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως ένα από τα μαύρα κεφάλαιά της. 

Το θέμα είναι όμως όχι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ... στα @@ μας ένα κόμμα. Οποιοδήποτε κόμμα εδώ που τα λέμε. Το θέμα είναι τι θα γίνει με την χώρα. Υπάρχει πολιτική δύναμη που να έχει την δυνατότητα να αλλάξει την πορεία που έχει πάρει; Εδώ και 30 χρόνια αυτή η καταστροφική πορεία ήταν το έργο του ΠΑΣΟΚ (και όχι, δεν δέχομαι ότι οποιοδήποτε κόμμα μπορούσε να ανατρέψει αυτή την πορεία με τον τρόπο που την εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ). 

Έτσι όπως φέρονται στην Νέα Δημοκρατία και στην αριστερά (αν μπορούμε να πούμε αριστερά το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ), αμφιβάλλω αν μπορούν έστω και τώρα με αυτό το αποδιοργανωμένο ΠΑΣΟΚ να κάνουν κάτι. Το πιθανότερο είναι να το αναστήσουν, αν προσπαθήσουν. Όχι ως ΠΑΣΟΚ βέβαια. Πιθανότερη θεωρώ την άνοδο στην εξουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς ως συνέχειά του. Είναι το ίδιο επικίνδυνο όμως, γιατί όσο σοσιαλιστές ήταν στο ΠΑΣΟΚ, τόσο πιστεύω ότι είναι δημοκράτες στην ΔΗΜ.ΑΡ. Ήδη έχουν αρχίσει οι διαρροές των εξυπνότερων από τους τυχοδιώκτες προς τα εκεί. Όσο και να μου είναι προσωπικά συμπαθής ο Κουβέλης, δεν θεωρώ ότι μπορεί να ελέγξει τι θα συμβεί στο κόμμα του όταν ξαφνικά αποκτήσει τόση εξουσία. 

Όσο για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις... είναι απλά ένα αστείο. Το "πατριωτικό" δήθεν ΛΑΟΣ απέδειξε ότι είναι ένα μάτσο φοβισμένα ανθρωπάκια, το ΔΗ.ΣΥ της Μπακογιάννη έχει γίνει συνονόματο του μνημονίου με την χωρίς όρους στήριξή του και όσο για τους "οικολόγους"... αυτοί μόνο ως ένα κακό αστείο μπορούν να θεωρηθούν με τις αντιεθνικές τους απόψεις και την στήριξή τους σε κάθε τι ανθελληνικό. Φυσικά δεν θεωρώ πολιτική δύναμη καμιά Χρυσή Αυγή ή τα αντίστοιχα φασιστόμουτρα της άκρας αριστεράς. 

Ο μόνος τρόπος να σωθεί η χώρα αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν γρήγορα εκλογές και να προκληθεί ένα σοκ στην οικονομία που θα αναστήσει την αγορά και θα αναστρέψει την ύφεση, άσχετα αν γίνει στο Ευρώ ή στην Δραχμούλα. Επίσης όλος ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να περάσει ένα δικό του σοκ με την πλήρη αλλαγή των εσωτερικών μηχανισμών που έχει εγκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχό του. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να το κάνει αυτό ο Σαμαράς έτσι όπως βλέπω να προχωρούν τα πράγματα. Του έχουν μείνει 3-4 εβδομάδες μόνο για να δείξει ότι μπορεί και τον βλέπω να κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να συμβεί κάτι θετικό. Πιθανότερη είναι η χρεοκοπία και η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού. Θα ζήσουμε εικόνες που μόνο οι παππούδες μας έχουν ζήσει. Ελπίζω μόνο το έθνος να επιζήσει και να αναστηθεί από τις στάχτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: