Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

Ανοικτή επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό.

Κύριε Παπαδήμο, αρχικά δεν θα σας συγχαρώ για την τοποθέτησή σας, καθώς δεν ήταν απόφαση του λαού, αλλά απόφαση ανθρώπων που έχουν χάσει κάθε νομιμοποίηση. Από την στιγμή όμως που είσαστε σε αυτή τη θέση, οφείλω να σας εξηγήσω και εγώ δύο πράγματα. Να σας πω πρώτα ότι ως άνθρωπος δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα μαζί σας, αλλά:

1ον: Είστε υπάλληλός μου, αν και δεν σας προσέλαβα εγώ αλλά κάποιοι συμφώνησαν να σας προσλάβω. Οπότε δεν έχετε νομιμοποίηση.

2ον: Δεν σκοπεύω να συμμετέχω στην στήριξη αυτής της κυβέρνησης. Αντίθετα θα προσπαθήσω με κάθε ηθικό (νόμιμο ή μη) μέσο που έχω στην διάθεσή μου να δυσκολέψω το έργο της με μόνο σκοπό την συντομότερη προσφυγή στις κάλπες.

3ον: Δεν με ενδιαφέρουν οι ανοησίες περί "όσο γρηγορότερα τελειώσουμε το έργο, τόσο γρηγορότερα θα γίνουν εκλογές". Αντίθετα θα πρέπει να γίνουν όσο τον δυνατόν γρηγορότερα εκλογές ώστε να υπάρχει η ελάχιστη νομιμοποίηση για ολοκλήρωση οποιουδήποτε έργου, πόσο μάλλον ενός που δεσμεύει τις επόμενες γενιές.

Νομίζω εξηγήθηκα.

8 σχόλια:

Demelene είπε...

Για κοίτα και αυτό και ίσως αναθεωρήσεις.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ποιο είναι αυτό που θα κοιτάξω και θα αναθεωρήσω ότι η δημοκρατία είναι πάντα καλύτερη από την χούντα;

Demelene είπε...

Το κείμενο και μόνο του ποστ σου, βασίζεται σε λάθος υποθέσεις για το τι συμβαίνει στην χώρα.
Συνειδητά ή ασυνείδητα.

Όπως πάντα υπήρξε συγκεκριμένη μεθόδευση και όλως τυχαίως όλα τα κόμματα έπαιξαν τον ρόλο τους και οι μάσκες έπεσαν για όλους.

Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι μόνο στα χαρτιά και στην ελευθερία έκφρασης. Την τύχη της χώρας όμως σίγουρα δεν την έχει ο λαός και ελάχιστη σημασία έχει αυτό, όταν υπάρχει σύνταγμα που δεν προβλέπει την αποπομπή κυβέρνησης που δεν κάνει αυτά που υπόσχεται προ-εκλογικά και όταν επιτρέπει την δημιουργία νέων κυβερνήσεων που ο λαός δεν έχει εκλέξει, όπως η συγκεκριμένη.

Πήγαν όλοι οι προδότες, δημοκρατικά εκλεγμένοι, και έβαλαν έναν από τους συνωμότες για κυβερνήτη και μετά μαζεύτηκαν και χειροκρότησαν το γεγονός ότι συμφώνησαν τα προ-συμφωνημένα.

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε ότι γλιτώσαμε από τον μυαλοχυμένο

Ανώνυμος είπε...

Απο μάς εξαρτάται, ας κατέβει το ΠΑΣΟΚ τώρα σε εκλογές με αυτόν αρχηγό.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Demelene, το κείμενό μου δεν βασίζεται σε υποθέσεις, αλλά σε γεγονότα. Είναι γεγονός το ποιος είναι ο Παπαδήμος. Που τις είδες τις υποθέσεις;

Όσο για το τι είναι δημοκρατία, σίγουρα, αυτό που έχουμε τώρα δεν είναι. Και; Σημαίνει ότι κάνω λάθος υποθέσεις για την δημοκρατία; Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες. Λες ότι πρέπει ή δεν πρέπει να γίνουν εκλογές άμεσα γιατί δεν υπάρχει νομιμοποίηση; Η αυτό που λες είναι ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση για... άλλους λόγους; Δεν βγαίνει νόημα...

Demelene είπε...

Και μόνο που θεωρείς ότι έχει νόημα το κείμενο σου, σημαίνει ότι θεωρείς ότι υπάρχει ακόμα ο σύνδεσμος μεταξύ απαιτήσεων πολιτών και τις πράξεις των πολιτικών.
Νομίζω τώρα το εξέφρασα καλύτερα.
Δηλαδή θεωρώ ότι το κείμενο σου, αν και σωστό, δείχνει ότι έχεις λάθος αίσθηση, την αίσθηση ότι ο πολίτης έχει έστω και ελάχιστη σχέση/δύναμη με τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας.

Και μην μου πεις μετά τις εκλογές, γιατί αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κόμμα που να κινείται με βάση τα συμφέροντα του λαού γιαυτό και σου έστειλα το λινκ. Θα μου πεις φταίει ο λαός?

Ξέρω διαφωνείς αλλά συμφωνούμε να διαφωνούμε στο θέμα.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Demelene, επίσης ο άνθρωπος δεν έχει την δύναμη να σταματήσει τον θάνατο. Δεν του απαγορεύει όμως να ζει.

Αυτό που λες εσύ είναι μηδενιστικό και δεν το δέχομαι. Το ότι δεν έχουμε πετύχει ακόμα δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσουμε.

Προσωπικά δεν ανέχομαι άλλο την κατάσταση. Ειδικά όταν είναι κατάσταση για την οποία είχα προειδοποιήσει χρόνια πριν και προειδοποιούσα συνέχεια.