Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2011

Όταν η δημοκρατία είναι "πρόσχημα"...

Ο Πάσχος Μανδραβέλης στην Καθημερινή της 29/11/2011 έγραψε ένα άρθρο με τίτλο "Το πρόσχημα των εκλογών" με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει η κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαντλήσει την τετραετία.

Μάλιστα αναφέρεται στο άρθρο 53 που μιλάει για τον χρονικό όριο εκλογής βουλευτών λες και το άρθρο αυτό απαγορεύει να είναι λιγότερος από 4 χρόνια. Αγνοεί ακόμα και τις συμφωνίες που έγιναν στο συμβούλιο των αρχηγών για την κυβέρνηση αυτή.

Το κυριότερο όμως, μιλώντας για το "γράμμα" του άρθρου 53 του Συντάγματος, αγνοεί πλήρως την ουσία και το γράμμα του άρθρου 1 (παράγραφοι 2 και 3) του Συντάγματος που λέει:

Άρθρο 1 

  1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Κύριε Μανδραβέλη, ποσώς μας ενδιαφέρουν τα αστειάκια σας περί Αποκριών. Άλλωστε εσείς ξέρετε από μασκαραλίκια ως δημοσιογράφος. Αλλά τις εκλογές, τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη έκφραση της δημοκρατίας, μόνο πρόσχημα δεν μπορείτε να τις αποκαλείτε. Ειδικά όταν έχουν γίνει τόσα εν ονόματι του λαού, χωρίς την συμμετοχή του. Αντιθέτως θα έπρεπε να σπρώχνετε να βγουν όλα τα κόμματα και να πουν την αλήθεια και το τι σκοπεύουν να κάνουν έτσι ώστε να αποφασίσει μία και καλή ο λαός τι θέλει για το μέλλον του. Αλλά που να το καταλάβετε εσείς; Μόνο σας μέλημα να μην χάσετε τα χρήματα από τις κρατικές διαφημίσεις και χρειαστεί να πουλήσετε το πολυτελείας αυτοκίνητό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: