Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

Σοβαρά... δεν αστειεύομαι...

Ταραχές στο Λονδίνο. Δύο νεκροί μέχρι τώρα. Ένας που έγινε αφορμή για τις ταραχές και ένας που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια.

Τώρα ή φταίει ο Καραμανλής για τον πρώτο νεκρό ή τις ταραχές τις προκάλεσε ο Τσίπρας. Ίσως να ισχύουν και τα δύο. Περιμένω να μάθω τι φταίει από τους σοφούς σοσιαλιστές μας...

Πάντως τα πράγματα είναι σοβαρά και ας ακούγονται αστεία. Αυτή η αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης προκαλεί μεγάλο σοκ και αν και αυτού του είδους οι αντιδράσεις φαίνονται υπερβολικές, είναι επίσης και αναμενόμενες. Δεν έχουν όλοι την ίδια ανοχή και αντοχή. Επίσης δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη. Δεν ξέρουμε αν αυτοί που συμμετέχουν στις ταραχές σε κάθε περίπτωση είναι μόνο εγκληματίες ή "αναρχικοί" που βρήκαν ευκαιρία ή είναι και απεγνωσμένοι άνθρωποι που ξεσπούν.

Αυτό όμως που δεν πρέπει με τίποτα να κάνουν οι πολιτικοί είναι να αγνοήσουν την πραγματική αιτία των ταραχών. Και αυτή η αιτία είναι η δική τους αποτυχία. Όχι κάποιων άλλων.

Ειδικά στην Ελλάδα, το κόμμα που τώρα έχει την εξουσία έχει κυβερνήσει σχεδόν τα 2/3 της περιόδου που προηγήθηκε των προβλημάτων και μόνο άμοιρο των ευθυνών του δεν είναι. Δεν είναι άμοιροι των ευθυνών ούτε και οι πολίτες που το ψήφισαν, αλλά δεν ήταν αυτοί που πήραν λανθασμένες αποφάσεις. Όταν βουλιάζει ένα καράβι δεν φταίει ο επιβάτης που ανέβηκε απάνω διαλέγοντας να ταξιδέψει με αυτό το πλοίο γιατί είχε ωραία διαφήμιση, αλλά ο καπετάνιος και το πλήρωμα που ή είπαν ψέμματα για τον προορισμό ή ήταν ανίκανοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: