Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

Περί ΠΑΣΟΚ και "ανασχηματισμού".

Διαβάζω διάφορα σενάρια για τον ανασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ. Ότι δήθεν ο Παπανδρέου δίνει την πρωτοκαθεδρία στον Βενιζέλο ή ότι ο Βενιζέλος πλέον αποφασίζει με εκβιασμό του στυλ "βάλε με εκεί αλλιώς θα σε ρίξω" κλπ.

Δεν το νομίζω. Και εξηγώ γιατί:

Αν και ο Βενιζέλος πράγματι μπορεί να ρίξει τον Παπανδρέου με τους φίλους που έχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα νόημα η θέση του υπουργού οικονομικών για αυτόν, εκτός αν... θέλει να ρίξει τον Παπανδρέου. Και αυτό μπορεί να το κάνει έτσι κι αλλιώς.

Οπότε τι μπορεί να συμβαίνει; Αντίθετα ο Παπανδρέου εκβιάζει τον Βενιζέλο κάπως και τον τοποθέτησε στην μόνη θέση που μπορεί να τον εξοντώσει πολιτικά; Έτσι ο Βενιζέλος δεν θα έχει επιλογή πλέον. Η θα πρέπει να κάνει ότι έχει αποφασιστεί, μήπως και τον κρατήσει ο Παπανδρέου, ή θα πρέπει να τον ρίξει χωρίς να παραιτηθεί ο ίδιος. Πως; Μα φυσικά  ζητώντας να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο από 180 βουλευτές, όπως έχει ήδη προτείνει. Όταν δεν θα ψηφιστεί, ο Παπανδρέου δεν θα έχει άλλη λύση από το να παραιτηθεί.

Επειδή όμως ο Παπανδρέου ξέρει να κρατάει τον εαυτό του στην πρωθυπουργική καρέκλα και το έχει αποδείξει σε δυσκολότερες καταστάσεις, δεν νομίζω να ισχύει κάτι από τα παραπάνω. Προσωπικά πιστεύω ότι έχει συνεννοηθεί με τον Βενιζέλο και του έχει υποσχεθεί ότι θα τον χρήσει διάδοχό του, αρκεί να τον βοηθήσει να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία όσο γίνεται περισσότερο. Και ο Βενιζέλος το κάνει ευχαρίστως καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μην έχει άλλους αντιπάλους όταν θα έρθει η ώρα της διαδοχής.

Εξάλλου όπως έχει αποδειχτεί, όταν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο κόμμα, αρκεί ένας άλλος να τους πει τα ίδια ψέμματα και τα πίστεψαν ξανά.

Το παν είναι να εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έτσι ώστε οι φίλοι του Παπανδρέου να βγάλουν Δις από την καταστροφή της χώρας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ συμφωνώ αλλά τα ίδια δεν κανείς και εσύ σαν οπαδός της ΝΔ ? Η πιστεύεις πραγματικά πως ο Σαμαράς με τους γύρο του έχει τη λύση... Εδώ μέχρι και ο Κρογιας δείχνει να καταλαβαίνει και τα γυρνάει ... Βασίλη τα κόμματα όπως τα ξέραμε έχουν τελειώσει τέρμα οι ηγέτες των μπαλκονιών και οι μαθητευόμενοι μάγοι ελπίζω μετά από όλα αυτά κάτι καινούργιο σύγχρονο να έρθει αλλιώς έχουμε τελειώσει σαν χώρα ...
Δημήτρης Λάρισα

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δημήτρη, η Ν.Δ. πάντα είχε καλύτερες λύσεις από το ΠΑΣΟΚ άσχετα "αρχηγού". Μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η Ν.Δ. έπαψε να είναι αρχηγικό κόμμα. το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε σε αυτή την κατάσταση με τον Παπανδρέου.

Άλλη μία βασική διαφορά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ από το 82 και μετά κατάφερε να ελέγχει τα πάντα στο Ελληνικό κράτος και η Ν.Δ. ποτέ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον πράσινο κομματικό στρατό και να εφαρμόσει αυτά που έπρεπε. Έπεφτε όταν το επιχειρούσε, όπως έγινε και το 2009.

Τώρα εσύ πίστευε ότι θες, αρκεί να έχει προτάσεις. Το ίδιο έλεγα πάντα, το ίδιο λέω και τώρα. Αν με διαβάζεις θα το ξέρεις.

Όσο για το σύγχρονο που λες, διάλεξε πρόσωπα και όχι κόμματα όταν ψηφίσεις. Εγώ αυτό κάνω. Απλά τα πρόσωπα που θέλω εγώ τυχαίνει να είναι δεξιά...!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου πω αν πιστεύεις πως η ΝΔ έχει τις προσωπικότητες για να μας βγάλουν από το αδιέξοδο πάω πάσο δικαίωμά σου ... Εγώ πάντως σχεδόν όλους ίδιους τους βλέπω λίγοι ξεχωρίζουν και αυτοί χάνονται στη μετριότητα των άλλων... Το ότι και η ΝΔ ήταν μία κακή κυβέρνηση πριν δύο χρόνια δεν πιστεύω πως έφταιγε το τότε διαλυμένο ΠΑΣΟΚ αλλά τα πρόσωπα...
Όπως έλεγε και ένα τραγούδι που άκουγα πιτσιρικάς : Στην εποχή αυτή που ζούμε των μετρίων Βασιλιάδες οι τρελοί των ηλιθίων...
Καλό απόγευμα Βασίλη
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

A!!! Απλά για την ιστορία η ΝΔ επί Κώστα Καραμανλή θεωρώ πως ήταν κατεξοχήν αρχηγικό Κόμμα ...
Δημήτρης

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Όλες οι παρατάξεις βασικά έχουν και κάποιους άξιους. Το θέμα είναι να ενημερώνεσαι όχι από τα κανάλια, αλλά ψάχνοντας για τους ίδιους. Και δεν χρειάζεται για όλους. Για εκεί που μένεις μόνο.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ μόνο διαλυμένο δεν ήταν επί Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο ήταν πάντα δυνατό. Όταν π.χ. η ΕΡΤ στις αρχαιρεσίες βγάζει με 90% την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, περιμένεις ενημέρωση υπέρ δεξιάς κυβέρνησης;

Τι ακριβώς ήταν το κακό στην κυβέρνηση Ν.Δ. εκτός από την ατολμία να ξεφύγει της ομηρίας από το ΠΑΣΟΚ και να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η χώρα; Και μη μου πεις για τον Ζαχόπουλο ή για την δήθεν βίλα του Ρουσόπουλου που αποδείχτηκε ψέμα ή για τον Βουλγαράκη που το μόνο που είχε κάνει ήταν ότι παντρεύτηκε πλούσια συμβολαιογράφο που ο πατέρας της ήταν δικηγόρος του Βατοπεδίου πριν γεννηθεί ο Βουλγαράκης!!!

Το ΠΑΣΟΚ τώρα πούλησε με 8 ευρώ μετοχές που ο Καραμανλής πουλούσε με 27! Μάλιστα το 1,5 ευρώ της σημερινής τιμής οφείλεται σε premium που έθεσε ο Καραμανλής! Δες τις αντιδράσεις τότε και δες τώρα. Αν μάλιστα τότε δεν υπήρχαν αντιδράσεις θα είχε πουλήσει 30 και... όχι 27. Οι συνδικαλιστάδες όμως του ΠΑΣΟΚ τότε έκαναν φασαρίες. Σήμερα... τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Κοίτα φίλε μου, είναι απλό. Εγώ θεωρώ ότι ανάμεσα στο καταστροφικό ΠΑΣΟΚ με τις λανθασμένες ιδέες και τους κλέφτες πολιτικούς και στην άτολμη Νέα Δημοκρατία με τα έστω και λίγα άξια στελέχη (όπως ο Χατζηδάκης) και μέχρι να υπάρχει καλύτερη πρόταση προς την δεξιά πάντα κατεύθυνση (είμαι δεξιός, πως να το κάνουμε) εε... με συγχωρείς, αλλά διαλέγω Ν.Δ.

Δεν είναι θέμα πίστης ή αφοσίωσης. Είναι θέμα επιβίωσης. Αν δεν θες να δεις το ποτήρι μισογεμάτο, δες το μισοάδειο. Ο λιγότερα χειρότερος είναι βέλτιστος. Αλλιώς; 0 εις το πηλήκιον!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Όσο για το αρχηγικό που λες, αν ήσουν κοντά στην Νέα Δημοκρατία όπως εγώ θα ήξερες ότι είσαι πολύ μακρυά από την αλήθεια. Δεν υπήρχαν καραγκιοζιλίκια σαν αυτά του "εθνικού ηγέτη" Παπανδρέου, ούτε λατρεία από τα στελέχη και τους ψηφοφόρους. Επίσης σε ένα αρχηγικό κόμμα, ο αρχηγός ποτέ δεν καλύπτει τα στελέχη του ο ίδιος. Αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό.

Να συμπληρώσω ότι όταν στο τέλος άφηναν την Ν.Δ. και δεν την ψήφιζαν (το 2009) ήταν γιατί δεν είχε διορίσει τα παιδιά τους. Όχι γιατί απέτυχε σαν κυβέρνηση. Το άκουσα από ουκ ολίγους αυτό και τότε είχα εκνευριστεί γιατί πάλι το ΠΑΣΟΚ είχε κερδίσει γαλουχώντας γενιές κρατικοδίαιτων. Αυτές που μας τρώνε τις σάρκες.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα τα πράγματα είναι απλά έζησα και τους 2 στη κυβέρνηση και δεν είδα τη χώρα μου να προοδεύει οπότε είναι αποτυχημένοι ... Όπως γράφεις κάπου στις δουλείες μας όποιος αποτυχαίνει τον κάνουμε στην άκρη ... Όσο τα περί Δεξιάς Αριστεράς κέντρου και δεν ξέρω και εγώ τι τα θεωρώ εντελώς ξεπερασμένα ... Εγώ θέλω ανθρώπους που να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όχι να μαλώνουν σαν τα κοκόρια στα παράθυρα , να έχουν προτάσεις υλοποιούσες και όχι άλλα να λένε σαν αντιπολίτευση και άλλα σαν κυβέρνηση , θέλω να ζήσω σε μία κανονική χώρα επιτέλους χωρίς να χρειάζεται να ανεβάζω πίεση για να γίνει το αυτονόητο κ.α πολλά που θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες ...
Ευτυχώς είχα την τύχη να κάνω μεταπτυχιακό έξω και να το ζήσω έστω και για λίγο...
Δημήτρης Λάρισα

Ανώνυμος είπε...

Και μη μου πεις ότι δεν αναρτήθηκες ποτέ πως είναι δυνατόν να είναι στο ίδιο κόμμα από τη μια πχ ο Τζίμας και ο Παναγιωτόπουλος με τον Χατζιδάκη και τον Δένδια ? Και από την άλλη ο Μόσιαλος με τον Καρχιμάκη?