Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2011

Ο συνασπισμός των 7 σκανδιναβικών χωρών και οι ανθέλληνες του The Onion...

Δεν αντέχω άλλο την διαφημιζόμενη ανοησία. Πως γίνεται δηλαδή και γνωστοί (σοβαροί) ιστότοποι, αρθρογράφοι που είναι σοβαροί άνθρωποι να μην ελέγχουν τι μεταδίδουν, τι διαδίδουν;

Είναι δυνατόν ποτέ να μιλάμε για συνασπισμό 7 σκανδιναβικών χωρών που ήθελαν να μας δώσουν  250 δις ευρώ; Κατ' αρχήν οι Σκανδιναβικές χώρες είναι όλες και όλες 3!!! Οι υπόλοιπες που αναφέρονται είναι Βαλτικές, όχι Σκανδιναβικές. Αφήστε το γεγονός ότι δεν υπάρχει φυσικά ο οργανισμός Scantec Org, ούτε ποτέ κανείς έχει ακούσει για αυτόν!

Μετά έχουμε τους "ανθέλληνες" του The Onion. Το γνωστό χιουμοριστικό site που ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα ξεκαρδιστικά άρθρα έχει και ένα που λέει ότι επιστήμονες ζήτησαν συγνώμη που κατασκεύασαν την αρχαία Ελλάδα!!! Δηλαδή πράγματα που κάνουν μπαμ ότι είναι χιούμορ ή απλά τρομερή παραπληροφόρηση.

Και όμως. Αυτά τα βγάζουν έξω και τα διαδίδει ο κόσμος! Βασίζονται στην αμάθειά μας (άκου 7 σκανδιναβικές χώρες!!!) και στην αγάπη μας για συνωμοσίες.

Άρθρα όπως αυτό με τις 7 Σκανδιναβικές χώρες (αλήθεια, γιατί όχι και οι 15;)  δημιουργήθηκαν για να απαξιώσουν όσους τα διαδίδουν. Όσο για το άλλο με τον "δημιουργημένο αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό", φταίμε μόνο εμείς που δεν καταλαβαίνουμε όταν διαβάζουμε κάτι!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω... έβγαλαν στις είδησεις για αληθινό άρθρο απο το Ονιον;

Cafeeine

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Έλα ρε καφεΐνη που χάθηκες φίλε...;; Όχι ρε συ, σε blogs το έχουν βάλει και μάλιστα σε σοβαρά blogs.

Ανώνυμος είπε...

Εριξα black stone και την έκανα για Καναδά.
Εχεις κανενα λινκ, ή τα βγαλανε οι αχαίρευτοι;

Caf