Παρασκευή, Μαΐου 20, 2011

Άτυπος σύμβουλος του Γιωργάκη ο Τούρκος υποψήφιος για το Δ.Ν.Τ.!!!

Πηγή: News247

Άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου επί οικονομικών θεμάτων είναι εδώ και δύο χρόνια ο Τούρκος πρώην υπουργός Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σε αφιέρωμά τους για τον 62χρονο υποψήφιο για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν, η εφημερίδα αναφέρει ως πολύ ενδιαφέρον στοιχείο τη στενή του σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

"Οι δύο άνδρες ήρθαν πιο κοντά το 2001 όταν ο κ. Ντερβίς ήταν υπουργός Οικονομικών και ο κ. Παπανδρέου υπουργός Εξωτερικών. Από τότε ο κ. Ντερβίς έχει προσφέρει συμβουλές με διάφορους τρόπους" αναφέρει το δημοσίευμα.

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Ντερβίς έχει συμμετάσχει στα συμπόσια που διοργανώνει ο Γ. Παπανδρέου σε ελληνικά νησιά και ανταλλάζει απόψεις με τον πρωθυπουργό για πολλά θέματα, μέσω τηλεφώνου. Είχαν επίσης κοινή παρουσία στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα δεν επιβεβαίωσαν, ούτε διέψευσαν το γεγονός ότι ο κ. Ντερβίς ήταν για δύο χρόνια άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι είναι γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου έχει επικοινωνία με οικονομολόγους από όλο τον κόσμο.

Το μυστικό που καίει την υποψηφιότητα Ντερβίς

Ο Κεμάλ Ντερβίς νυν αντιπρόεδρος του ινστιτούτου Brookings, διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας από το 2001 έως το 2002. Του πιστώνεται η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση, μέσω σκληρών μέτρων λιτότητας.

Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά και θεωρείται τεχνοκράτης, με τεράστια πείρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times έχει και αυτός ένα "ένοχο μυστικό" που μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στις βλέψεις του για να αναλάβει τη διέυθυνση του ΔΝΤ.

Πριν από χρόνια και ενώ υπηρετούσε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έκανε δεσμό με υφιστάμενή του, η οποία τώρα δουλεύει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Τη σχέση επιβεβαίωσε πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εργαζόταν στον ίδιο όροφο με τον κ. Ντερβίς.

Ο Κεμάλ Ντερβίς σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη αρνήθηκε να μιλήσει για την προσωπική του ζωή, ωστόσο, το σεξουαλικό σκάνδαλο του Στρος Καν, είναι πιθανό να αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα Ντερβίς, αφού πλέον όλοι ψάχνουν τον "άμεμπτο" που θα τον αντικαταστήσει,


Αρχική πηγή: New York Times

"Most intriguingly, perhaps, Mr. Dervis is a close friend of George Papandreou, the prime minister of Greece, whom he has been informally advising over the last two years.

The two men became acquainted in 2001 when Mr. Dervis was in charge of the Turkish economy and Mr. Papandreou was foreign minister for his government. Since then, Mr. Dervis has provided counsel in a variety of ways.

He has been an active participant in Mr. Papandreou's annual summer ideas conference held on different Greek islands each year. He has huddled with him at the Brookings Institution in Washington. And he has, insiders say, shared many late-night phone calls with the Greek prime minister."

Σχόλιο vasper: Τώρα καταλάβατε τι προδότες μας κυβερνάνε;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμενο στην "αξιοπιστη" Ελλαδα του εθνοσωτηρα ΓΑΠ

Πτωχευμένοι και πλυντήρια χρημάτων μας ζητάνε λογαριασμό για 2,4 εκατ. ευρώ!
20-05-2011 22:46:56
Πτωχευμένοι (Ισλανδία), έμποροι "μαύρου χρήματος" δηλαδή το ανθυποκρατίδιο που φτιάχτηκε για να ξεπλένει το χρήμα από το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών (Λιχτενστάϊν) και η ... Νορβηγία που είναι εκτός Ε.Ε, και έχει λάβει τεράστια ποσά από τον ελληνικό αμυντικό προϋπολογισμό τα τελευταία 35 χρόνια έχουν το θράσος να μας ανακοινώνουν πομπωδώς ότι σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων οικονομικών τους:

“Η Ισλανδία, το Λιχτεστάιν και η Νορβηγία αποφάσισαν να αναστείλουν τις πληρωμές της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Περιοχής (European Economic Area). Η απόφαση βασίζεται στην αποτυχία της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Οι πληρωμές οι οποίες αναστέλλονται σχετίζονται με την περίοδο 2004 -2009. Περίπου 13 κορώνες ($2,4 εκατ.) έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα. Τα υπόλοιπα, τα οποία ανέρχονται περίπου σε 235 εκατ. κορώνες, θα παγώσουν προς το παρών.

Οι χορηγήσεις της ΕΟΟ πρέπει να χρησιμοποιούνται για διάφορα έργα για τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών διαφορών στην κεντρική και νότια Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει αναλάβει να συγχρηματοδοτήσει το 50% του κόστους των έργων. Αυτό δεν έχει τηρηθεί. Επιπλέον, δεν είναι ξεκάθαρο αν όλα τα χρήματα τα οποία έχουν χορηγηθεί στις ελληνικές αρχές έχουν μεταφερθεί στους σωστούς παραλήπτες.

Η Νορβηγία δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιες παραβιάσεις των κανονισμών και έχει ζητήσει από τις ελληνικές αρχές να τακτοποιήσουν το ζήτημα και να παρουσιάσουν εγγράφως πως δαπανήθηκαν τα χρήματα.”

Η λέξη χεστ....με, πως γράφεται στο νορβηγικά;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

εδω ρε μαλάκα ο καραμανλής έκανε κουμπάρο τον τούρκο ερντογάν,και ο παπούλιας τούρκο γαμπρό!!τι να λέμε τώρα!μας δουλεύεις?

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Α καλά, μιλάμε τόσο γκάου είσαι... κρυφοπασόκε...