Παρασκευή, Μαΐου 06, 2011

Το θέμα είναι μόνο ένα...

Δεν με ενδιαφέρουν οι "συναισθηματικοί" ή οι πολιτικοί λόγοι που ο Παπανδρέου δεν είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Με ενδιαφέρει το ποιοι γνώριζαν την αλήθεια και πόσα κέρδισαν σε βάρος του Ελληνικού λαού. Γιατί αυτό είναι το θέμα. Κάποιοι γνώριζαν και υπογείως (όπως είναι πλέον και σικ να λέγεται) έκαναν μπίζνες.

Ο Παπανδρέου και η "κυβέρνησή" του είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτό. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όσοι προσπαθούν απεγνωσμένα να υπερασπιστούν την τακτική που ακολούθησε ο πολυχρονεμένος τους "ηγέτης".

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Φανταστείτε τώρα ότι είστε ένας επενδυτής, στενός φίλος της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος ή, ακόμη καλύτερα, ένας από τους διαχειριστές αξιών του κυβερνώντος κόμματος ή, τέλος πάντων, κάποιος με χοντρές διασυνδέσεις και θέλετε να κερδίσετε «σορτάροντας» το τρίμηνο έντοκο γραμμάτιο του Δημοσίου που βρίσκεται στην κατοχή σας και λήγει στις 20.3.11 με ονομαστική αξία 1.000.000 ευρώ.

Η τιμή του στη δευτερογενή είναι ήδη πολύ χαμηλή και είναι μάλλον δύσκολο να πέσει ακόμη χαμηλότερα σύντομα.

Όμως μη φοβάστε.

Έρχεται ο ΟΔΔΗΧ και σας αγοράζει στις 8.2.11 τον τίτλο σε τιμή 0,99 ευρώ, δηλαδή για 990.000 ευρώ. Τότε εσείς τρέχετε στη δευτερογενή αγορά και επαναγοράζετε τον συγκεκριμένο τίτλο για 750.000 ευρώ και τσεπώνετε την διαφορά των 240.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα κρατάτε και τον τίτλο, ο οποίος λήγει τον Μάρτιο, οπότε πάτε σαν κύριος και εισπράττετε επίσης το 1.000.000 ευρώ, που είναι η ονομαστική τιμή του τίτλου σας. Έτσι εκεί που ο κάτοχος αυτού του τίτλου θα περίμενε μια φυσιολογική απόδοση της τάξης των 45.000 ευρώ από το επιτόκιο, βρέθηκε τελικά να κάνει μια μπάζα της τάξης των 285.000 ευρώ.
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη