Παρασκευή, Απριλίου 15, 2011

2010, 2011, 2012... απλά μετράμε;

Κάθε φορά που ανακοινώνει κάτι ο Παπακωνσταντίνου μου έρχονται γέλια. Γιατί ξέρω ότι την επόμενη φορά θα πει κάτι που θα διαψεύσει αυτά που έλεγε κατηγορηματικά πριν. Έτσι και με την επιστροφή στις αγορές. Προχθές τα άλλαξε πάλι. Το 2012 θα επιστρέψουμε... κατηγορηματικά πάντα.

Αποτέλεσμα; Ανέβασε τα spread των δεκαετών ομολόγων πάνω από τις 1000 μονάδες! Μπράβο ρε Γιώργο! Εσύ και το καθυστερημένο είστε όλα τα λεφτά (για τους κερδοσκόπους).

Εν τω μεταξύ πάμε από διάψευση σε διάψευση πιθανής αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους. Μία το λένε οι Financial Times, άλλη ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, τρίτη τι συζητάνε στις Βρυξέλλες, χτες το ξαναείπε ο Bloomberg. Ε ρε παιδιά. Σταματήστε τις διαψεύσεις και όταν σας ρωτάνε αν θα γίνει αναδιάρθρωση να λέτε απλά: "Όχι, γιατί έτσι γουστάρουμε". Ποιο πιστευτό θα γίνεται.

Αυτή την ώρα ο κυβερνήτης της Ελλάδας, ελέω ΔΝΤ, παρουσιάζει το "μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής". Κοινώς; Τα νέα μέτρα που ΔΕΝ θα χρειαζόταν να πάρουμε μόλις 20 μέρες πριν. Για πόσο λέτε να είναι επίκαιρο και αυτό; Για κάνα μήνα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: