Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2010

Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η... πράσινη ανάπτυξη;

11 μήνες μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει εμφανίσει το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη. Τίποτα... zero που λένε και Αγγλιστί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μέρες πριν την φημολογούμενη εμφάνιση του νομοσχεδίου αλλάζει τον υπουργό. Και ο νέος υπουργός (ο "πετυχημένος" Χρυσοχοΐδης), αντί να μιλήσει για ανάπτυξη μιλάει για τις... τιμές!!!

Έχουν καταλάβει ότι χωρίς ανάπτυξη, χωρίς να πέσει χρήμα στην αγορά δεν θα ανακάμψουμε ποτέ; Έχουν καταλάβει ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο και κοντεύουμε να φτάσουμε σε σημείο που δεν θα υπάρχει επιστροφή αν δεν το έχουμε ξεπεράσει ήδη; Δεν το νομίζω.

Αυτά που γίνονται είναι τραγελαφικά.

Διαφημίζουν τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ για την αποπληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και το ΤΕΜΠΜΕ ζητάει... ασφαλιστική ενημερότητα για να τα δώσει!!! Μετά, αφού διορθώνουν αυτό το απίστευτα γελοίο πρόβλημα, οι τράπεζες αρνούνται να δανειοδοτήσουν. Και μόλις έχουν πάρει άλλα 30 ΔΙΣ σε εγγυήσεις!!!

Συνεχίζουν να μιλάνε για φορολόγηση και κυνήγι καταθετών με αποτέλεσμα από 8 ΔΙΣ που είχαν φύγει μέχρι τον Μάρτιο από την Ελλάδα, να έχουν φύγει μέχρι τώρα... 24!!! Δηλαδή σχεδόν όλο το ποσό της εγγύησης έχει φύγει σε ζεστό χρήμα για έξω!!!

Διπλασιάζουν την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης και διαρρέουν ένα σωρό ανοησίες για δήθεν επίδομα σε κάποιους δικαιούχους με κάποια κριτήρια με αρχικό σκοπό δήθεν να επαναφέρουν τα έσοδα στα επίπεδα του μνημονίου χωρίς μετάπτωση ΦΠΑ και μετά αυτοακυρώνονται λέγοντας ότι θα το εφαρμόσουν από... 1η Ιανουαρίου του 2010 γιατί δεν μπορούν νωρίτερα.

Και ενώ έχουν την λύση έτοιμη με την κατάργηση όλων των συντελεστών ΦΠΑ και την επιβολή ενός μόνο χαμηλού (~16%) που θα βοηθήσει στην κίνηση της αγοράς... κάνουν ότι χειρότερο και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ποντάροντας στην ανάγκη των ανθρώπων να ζεσταθούν με πετρέλαιο και μετά τον Γενάρη που θα τους τελειώνει το φτηνό!!! Και την νύφη θα την πληρώσουν στην ουσία όσοι έχουν την ατυχία να μένουν σε ορεινές περιοχές. Αυτά δε που λέγονται για επίδομα, είναι απλά μία... έκπτωση, καθώς τον όγκο του φόρου θα τον πληρώσουμε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: