Τρίτη, Μαΐου 25, 2010

"Καμία αλλοίωση στο διαγωνισμό"

Πηγή: nooz.gr


Απαλλάσσει των κατηγοριών που ειπώθηκαν εις βάρος της υφυπουργού Εσωτερικών, Θ. Τζάκρη, το πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το θέμα των προσλήψεων στο Μουσείο Πέλλας. Από το πόρισμα προκύπτει ότι δεν υπήρξε καμία αλλοίωση αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων.

Το πόρισμα


«Ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων καταρτίστηκε και η επιλογή των προσληφθέντων έγινε αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος 2190/1994 περί ΑΣΕΠ (καταρχάς εντοπιότητα και εν συνεχεία μοριοδότηση με βάση την ανεργία, τον αριθμό των ανήλικων τέκνων, της ιδιότητας του γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας, του γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας, τον βαθμό πτυχίου και την εμπειρία).

Συνεπώς, όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό που διενήργησε η ΙΖ ΕΚΠΑ, είναι παντελώς αβάσιμα.

Σημειώνεται ότι ακόμη και οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν πιστοποιούν το αδιάβλητο της διαδικασίας καθώς και τις ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπονται σε αυτήν, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων.

Είναι σαφές, ότι σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης αποδεικνύονται -και με αυτή την αφορμή- ότι λειτουργούν με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Είναι προφανές πως η νέα διαδικασία την οποία καθιέρωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από τις αρχές του 2010 εγγυάται την αντικειμενικότητα και ουδεμία σχέση έχει με πελατειακές πρακτικές.

Η διαδικασία αυτή προβλέπει την εφαρμογή των κριτηρίων πρόσληψης του ν. 2190/1994 περί ΑΣΕΠ και την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων και των αποτελεσμάτων, προκειμένου να ελέγχονται από κάθε ενδιαφερόμενο και να διασφαλίζεται η διαφάνεια. Για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα αναρτώνται και στο διαδίκτυο.»

Η διαφύλαξη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αρχών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας που αποτελεί εξαγγελία και δέσμευση της Κυβέρνησης και οδήγησε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ στις αρχές του έτους στην οδυνηρή απόφαση να ανακαλέσει προκηρύξεις και να διατηρήσει για μικρό χρονικό διάστημα κλειστά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και θα διασφαλισθεί με κάθε τίμημα και σε κάθε περίπτωση.Σχόλιο vasper: Προσωπικά την πίστευα την υφυπουργό. Και ακριβώς επειδή οι κατηγορίες ήταν αβάσιμες (και η συνωνυμία δεν αποτελεί αδίκημα!!!) δεν έβαλα το θέμα αρχικά στο blog μου αντίθετα με κάποιους υπερπασόκους που έπεσαν στον λάκκο του λαϊκισμού που έσκαβαν οι ίδιοι τόσα χρόνια. Προσέξτε όμως... Το θέμα ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, στο  τέλος της, εν μέσω γενικής απεργίας και το πόρισμα βγήκε με το τέλος του... τριημέρου, με κλειστό το δημόσιο!!! Ρε παιδιά... Τώρα θα μου αλλάξετε γνώμη; Έλεος... Μπορούσατε να κάνετε ότι το ψάχνατε 2-3 μέρες ακόμα. Θα ήταν τουλάχιστον πιστευτό!!! Τι ακριβώς ψάχνατε με κλειστά τα πάντα; Με ποιον μιλήσατε; Τα χαρτιά φυσικά και δεν θα έδειχναν τίποτα. Δηλαδή εκτός από το σύνολο του δημοσίου τομέα νομίζετε ότι κάνει διακοπές και η... νοημοσύνη μας; 

2 σχόλια:

john anast είπε...

Να ρωτησω κάτι;
Οι ελεγκτές είναι "...ελεγκτών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ..." ή είναι οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης του Ρακιντζή;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Νομίζω ναι...