Σάββατο, Αυγούστου 29, 2009

Τι λέει για αυτό ο κ.Παπανδρέου; Συμβιβάζεται;

Πηγή: Antilogos-gr

Ο Γνωστός ΠΡΑΣΙΝΟΣ (καταΠΡΑΣΙΝΟΣ) Συνδικαλιστής – Αγροτοπατέρας- Επιχειρηματίας κ.κ Μανώλης Γαβαλάς πιάστηκε στα πράσα !!!

Σημείωση από την Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ του Ηρακλείου Κρήτης…….

“Καμπάνα” 100.000 ευρώ απ’ το ΙΚΑ στην ΚΣΟΣ


"Περίπου 250 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο νέο συσκευαστήριο

Ρεπορτάζ Κατερίνα Μυλωνά

Eφοδο στο νέο συσκευαστήριο της ΚΣΟΣ στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου έκανε χθες το ΙΚΑ για να διαπιστώσει μια σειρά από παρατυπίες...!

Περίπου 250 εργάτες- με τους μισούς να είναι αλλοδαποί, κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία- δούλευαν χωρίς ασφάλεια. Το πρόστιμο που αναμένεται να επιβληθεί στην Κοινοπραξία ξεπερνά τις 100.000 ευρώ!

«Δεν πρόκειται να το πληρώσουμε», δηλώνει κατηγορηματικά στην «Π» ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ, κ. Μανώλης Γαβαλάς.

Το κλιμάκιο του ΙΚΑ έκανε «ντου» στο συσκευαστήριο χθες το πρωί ενώ ήλεγχε το χώρο ως αργά το απόγευμα. Όσοι από τους εργάτες ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα, όμως, πολλοί δεν έχουν καμία ασφάλεια, όπως διαπιστώθηκε.

Παρόλο που εργάζονται στο συσκευαστήριο από τις 7 Αυγούστου, μέχρι χθες εργάζονταν ανασφάλιστοι.

Υπενθυμίζεται πως το συσκευαστήριο εγκαινιάστηκε στις 3 Αυγούστου.

«Δεν πληρώνουμε»

«Το ΙΚΑ ήρθε στο συσκευαστήριο, έκανε έλεγχο στις εργάτριες, έκανε τις παρατηρήσεις του και σίγουρα θα μας στείλουν στο δικαστήριο… Βρήκε κάποιους ξένους που δεν ξέρω αν ήταν ή όχι ασφαλισμένοι και βρήκε αφορμή να δημιουργήσει μια αναστάτωση στο συσκευαστήριο αλλά εντάξει…», ανέφερε στην «Π» ο κ. Γαβαλάς. «Τους έστειλαν, λέει, ρουφιάνοι, πήραν τηλέφωνο για να κάνουν έλεγχο», λέει χαρακτηριστικά! Ο κ. Γαβαλάς δηλώνει ότι δε θα πληρωθεί το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην ΚΣΟΣ, «Δεν πρόκειται να το πληρώσουμε γιατί αν υπήρχαν παραλείψεις θα τις τακτοποιήσουμε.

Μέσα σε 500 γυναίκες, κάποιες έλεγαν ότι είχαν ασφάλεια του ΟΓΑ ενώ δεν είχαν, στην πρώτη βδομάδα μέχρι να τακτοποιηθούμε δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε.

Δηλαδή, δεν κάναμε συνειδητά παρανομία», αναφέρει. Τονίζει, ακόμα, πως δεδομένης της κρίσης που περνά ο αγροτικός κόσμος, είναι δύσκολο να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα, «μιλάμε για ένα χάος και μια αναστάτωση με τα προβλήματα που έχουν οι παραγωγοί, τα αμπέλια τους… να εξετάζομε αν έχουν ΟΓΑ; Εδώ τα χωριά καίγονται…», λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το σύγχρονο συσκευαστήριο της ΚΣΟΣ είναι 400 μέχρι και 500 θέσεων και ο στεγασμένος χώρος του μαζί με τους σύγχρονους ψυκτικούς θαλάμους φθάνει τα 3.800 τ.μ.

Η νέα μονάδα είναι πιστοποιημένη, βάσει των νεότερων προτύπων διασφάλισης ποιότητας που ζητά η διεθνής αγορά.
Το κόστος της μονάδας ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ με επιδότηση μέσω κοινοτικού προγράμματος και το υπόλοιπο ποσό με δανεισμό από την Τράπεζα Πειραιώς."

Σημείωση Αντίλογου :

Αυτό που με εντυπωσιάζει σε αυτό το γεγονός , δεν είναι ότι ο "Σοσιαλιστής" εργατοπατέρας (που οργάνωνε την "Ειρηνική" παρέλαση με τρακτέρ των Κρητικών αγροτών στην βουλή με αποτέλεσμα τα εκτεταμένα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά) δεν ασφάλιζε τις μεροκαματιάρες εργάτριες του συσκευαστηρίου ( και μάλιστα τις αλλοδαπές) αλλά το θράσος που επιδεικνύει κράζοντας «Δεν πληρώνουμε»!!!«Τους έστειλαν, λέει, ρουφιάνοι, πήραν τηλέφωνο για να κάνουν έλεγχο»

Δηλαδή........
Δεν φτάνει που είναι διαπιστωμένη η παρανομία του αλλά διαμαρτύρεται γιατί τον κάρφωσαν !!!
Χρησιμοποιεί δε καταπληκτική φρασεολογία !!!
Ο Αντίλογος πάντα καλόπιστος περιμένει να δεί :

• Την Πολιτεία να δρα καταλογίζοντας τις προβλεπόμενες ποινές

• Τους συνδικαλιστές να επέμβουν αφού εκτίθενται ανεπανόρθωτα

• Το ΠΑΣΟΚ να πάρει σκληρά μέτρα κατά αυτού του του στελέχους (Αν όντως θέλει πραγματική αλλαγή ο κ.κ Γ.Α.Π και δέν είναι απλά προεκλογικά συνθήματα ).

• Τα Blogs που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ να το κάνουν αυτό το θέμα ΣΗΜΑΙΑ τους.

4 σχόλια:

Agg3los είπε...

αυτοι ειναι ο συνδικαλιστες και ειδικα οι πασοκες. τους πιανεις να κλεβουν και σου κανουν μυνηση για προσβολη προσωπικοτητας και ψυχικη οδυνη!
το πασοκ αλλωστε το ιδιο κανει με το χριστοφορακο..ετοιμαζεται να του κανει μηνυσεις κλπ!τους πιανεις να κλεβουν και σε πανε στα δικαστηρια..

θρασος ανευ οριων..

john anast είπε...

Άκοσον άκουσον. Κλέβουν και οι Πασοκοι. Δεν μας τα είπε το MEGA αυτά...

john anast είπε...

Εχει μπει Δευτέρα, και περίμενα νοίγοντας την TV να είναι πρώτο θέμα. Τα μέλη και οι φίλο του ΠΑΣΟΚ να έχουν διχαστεί. ΆΛλοι να υποστηρίζουν και άλλοι να κατακεραυνώνουν το Yiorgo ώστε να κάνει τώρα κάτι που πληγώνεται η εικόνα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Περίμενα να δω τον Χ"νικολάου σε τηλεφωνική σύνδεση να φωνάζει και να απαιτεί πράξεις τώρα. Ζωντανές συνδέσεις έξω από το σπίτι του κατηγορούμενου. Αλλά τίποτα. Μετά θυμήθηκα. Αν ήταν ΝΔτης τότε θα γινόταν όλα αυτά. Γιατί στην Ελλάδα φταίνει μόνο οι δεξοί...
Καληνύχτα

Jim Slip είπε...

Για να δούμε, θα τον βάλει φυλακή το κράτος; Γιατί αν εγώ δεν πληρώσω φορολογία, θα με βάλει φυλακή!