Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2008

Η Ν.Δ. και το χρονικό συνεχές.

Ναι... είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Όπως απέδειξε ο κ.Καρχιμάκης και το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. διέρρηξε ακόμα μία φορά το χρονικό συνεχές, αδιαφορώντας πλήρως για το temporal prime directive της Ηνωμένης Ομοσπονδίας Πλανητών (UFOP).

Μάλιστα σε αποκλειστική δήλωσή του, ο κυβερνήτης Kirk είπε τα εξής: "Η απίστευτη αυτή ιστορία, η οποία όπως θα σας βεβαιώσει σε λίγο και ο κ.Σποκ, είναι πέρα για πέρα αληθινή. 4 χρόνια μετά την νίκη της στις εκλογές του 2004, η Ν.Δ. έστειλε πίσω στον χρόνο τον κύριο Ρουσόπουλο και έπεισε τον κύριο Διονυσόπουλο, ότι αν γνωμοδοτήσει υπέρ του κυρίου Εφραίμ, γνωστού temporal criminal της 9ης διάστασης για τα ακίνητα που διεκδικεί το Βατοπέδι, θα του προσφέρει εργασία μετά απο 3 χρόνια, όπως και έκανε. "

Ο κ.Σποκ απλά σήκωσε το βλέφαρό του και είπε "Φανταστικό".

Μετά από αυτό, θα πρέπει να τεθούν νέοι κανόνες και ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι όταν εκλεγεί με το καλό πρωθυπουργός στην Σοσιαλιστική Ελλάδα, το ταξίδι στον χρόνο θα απαγορεύεται σε όλους τους δεξιούς.

Σχόλιο vasper: Πολλοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι ο κ.Ρουσόπουλος είναι πίσω από τις μαύρες τρύπες που εμφανίστηκαν στο CERN. Η ομάδα Καρχιμάκη διερευνά το θέμα.

14 σχόλια:

blogger είπε...

Άντε να σε ρωτήσω και από εδώ.

Γιατί δεν απάντησε στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σχετικά με το ραντεβού και τα λεγόμενά του, που τα επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Αφού εσύ απαντήσεις πως εξηγείς το χρονικό συνεχές!!!! Οι αποφάσεις του 2002 εξηγούνται από τον διορισμό το 2006!!!!

Χαχαχαχα!!!!!

blogger είπε...

Ψάξε μέσα στην καταγγελία του Μητροπολίτη Ξάνθης το Φεβρουάριο του 2004 (που και αυτή μπήκε στο αρχείο) και θα βρεις την απάντηση.
Δεν έχω στοιχεία (έγγραφα) για να το πω. Θα βγει όμως.

Λοιπόν; Πως εκλαμβάνεις την μη απάντησή του;
Και θέλω να δω αν οι δαιμόνιοι δημοσιογράφοι θα το τσιμπήσουν αύριο...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Φεβρουάριο 2004 ποιος κυβερνούσε Γιώργο; Η Ν.Δ.;

http://naxios.blogspot.com είπε...

BAΣΙΛΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΕΙ (Δεν έχω στοιχεία (έγγραφα) για να το πω. Θα βγει όμως.) ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ -ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ - ΣΥΝΕΠΩΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΚΙΑ ΤΟΥ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥ .
ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2004ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η Ν.Δ.;

ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΗ : ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 -05 -06 ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΞΑΝΘΗΣ Η ΟΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΙΜΙΩΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ;

blogger είπε...

Απαντάς πάλι με ερώτηση.
Θα απαντήσεις στην αρχική μου ερώτηση;
Γιατί ο Ρουσόπουλος δεν απάντησε στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες για σύσκεψη φορέων της Ξάνθης που επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης και οπου ο Ρουσόπουλος είπε ότι "είναι αποφασισμένο να τους τα δώσουμε. Αν δεν τα θέλετε εσείς θα βρούμε αλλού να τους τα δώσουμε"???

Εγώ θα απαντήσω και στο 2ο ερώτημά σου: Ο Μητροπολίτης είχε κάνει καταγγελία το φεβρουράριο του 2004. Τον Μάρτιο είχαμε κυβέρνηση Ν.Δ. Επί Ν.Δ. μπήκε στο αρχείο η έρευνα του εισαγγελέα που βασίστηκε στην καταγγελία του Μητροπολίτη.

Όσο για εσένα Νάξιε, τι να σου πω ρε φίλε. Λάσπη σκέτη. Ενώ εγώ μιλάω μόνο με στοιχεία. Δεν γουστάρω να λέω λόγια του αέρα.
Αλλά θα σου απαντήσω.
Το Βατοπέδι εσείς τώρα το μάθατε. Εμείς (οι τοπικές κοινωνίες που είχαν το πρόβλημα) ασχολούμαστε με αυτό συνέχεια. Σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν παραχωρήσεις συνέχεια έβγαιναν στις τοπικές εφημερίδες διάφορα.
Δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα. Αν δεν το σηκώσει το θέμα ένα μεγάλο κανάλι δεν μαθαίνετε πανελλαδικά.
Και αν ανατρέξεις στο πρώτο μου ποστ όταν το έβγαλε ο alpha, είχα πει "επιτέλους! έστω και έτσι. Δεν με νοιάζουν οι κόντρες Κοντομηνά - Καραμανλή - Ρουσόπουλου..."

Επίσης, ερωτήσεις στη Βουλή έχουν γίνει από το 2006. Το ΠΑΣΟΚ άργησε να αντιδράσει για πολλούς λόγους. Προερχόταν από μεγάλη ήττα, είχε τα εσωτερικά του προβλήματα. Δεν το "σήκωναν" και τα ΜΜΕ.

Η ουσία είναι για εμένα ότι επιτέλους έλαμψε η αλήθεια.

Βασίλη, θα μου εξηγήσεις την σιωπή του Ρουσόπουλου στο 2ο ερώτημα;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δηλαδή συμφωνείς μαζί μου ότι το πρώτο σκέλος είναι απλά αστείο έτσι;

Η συνήθης πρακτική του ΠΑΣΟΚ πετάμε ένα χοντρό ψέμα και ένα αμφισβητούμενο γεγονός μαζί, τα συνδέουμε με ένα άσχετο πραγματικό γεγονός, τον διορισμό 4 χρόνια μετά σε αυτή την περίπτωση στον τομέα ευθύνης αυτού για τον οποίο είπαμε το ψέμα, για να αποδείξουμε το ψέμα απλά σε εμένα δεν πιάνει.

Απάντησε στο πρώτο σκέλος για να ξέρουμε που βαδίζουμε. Αν απαντήσεις σε αυτό θα πάρεις απάντηση στο δεύτερο. Όχι πριν.

blogger είπε...

Ρε Βασίλη, δεν είναι λίγο ανώριμο αυτό;
"Πες εσύ για να πω εγώ"???

Να σου απαντήσω για να τελειώνουμε, μπας και απαντήσεις κι εσύ. Αν και σου είπα "διάβασε την καταγγελία του Μητροπολίτη του 2004".

Υπήρχε και υπάρχει μια ομάδα "πνευματικών παιδιών" του Ευφραίμ που δραστηριοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είναι εξαπλωμένα σε όλη την Ελλάδα. Τώρα, αν ο Ρουσόπουλος πιστεύεις εσύ ότι δεν είναι σε αυτή την ομάδα... δικαίωμά σου. Εγώ το πιστεύω, γιατί το ξέραμε από τότε εδώ πέρα. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ είπα.

Θα απαντήσεις; Δεν θα σε πιέσω άλλη φορά.

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ Δεν έχω στοιχεία (έγγραφα) για να το πω. Θα βγει όμως.
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ .
ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ .ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΓΩ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΤΩΡΑ ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΜΕΧΡΙ 2003 ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ; ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ; ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ; Η ΤΩΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ; Η ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2004 ( Ο Μητροπολίτης είχε κάνει καταγγελία το Φεβρουάριο του 2004 ) ΤΟ 1999 ΕΩΣ ΤΟ 2003 ΠΟΥ ΗΤΑΝ;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Γιώργο, επειδή ξέρω να διαβάζω, το "Την καταγγελία αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως o Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων." δεν είναι καταγγελία του Μητροπολίτη. Τι ακριβώς σημαίνει "έμμεση επιβεβαίωση"; Η υπάρχει επιβεβαίωση ή δεν υπάρχει. Διάλεξε και πάρε.

Μάλιστα το "ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης κατήγγειλε, ότι σε σχετική με το θέμα συνάντηση ο κ. Ρουσόπουλο" δεν τοποθετείτε χρονικά. Παρ' όλα αυτά χρησιμοποιείτε ως "αιτιολόγηση" αποφάσεων του 2002!!!

Το να γυρίζεις πίσω-μπρος στο χρόνο για να για να συνδέσεις άσχετα μεταξύ τους γεγονότα είναι καθαρά προσπάθεια θόλωσης του τοπίου και πετάγματος λάσπης.

blogger είπε...

Βασίλη,

Υπεκφεύγεις. Και αρχίζει και καταντά ενοχλητικό και κουραστικό αυτό.

Για το "εμμέσως" σε παραπέμπω στο video που έχω αναρτήσει.

Νάξιε. Όντως έχεις μαύρα μεσάνυχτα.
από τις αρχές αυτός που σήκωσε όλο τον αγώνα στην πλάτη του ήταν ο Μητροπολίτης (όρα blog μου).

Από εκεί και πέρα. Ακόμη και επί ΠΑΣΟΚ αυτοί που πρωτοστατούσαν στους αγώνες δίπλα στον Μητροπολίτη ήταν ο Δήμαρχος Βιστωνίδος (ΠΑΣΟΚ), ο Δήμαρχος Τοπείρου (ΠΑΣΟΚ), ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Ξυνίδης (ΠΑΣΟΚ), ο αδερφός του και πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ο Νομάρχης Ξάνθης (Ν.Δ.), ο Κοντός (Ν.Δ.) και ο τωρινός βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Πεταλωτής.

Για αυτό μη μου λες "που ήσασταν τότε"... εκεί ήμασταν. Από την αρχή. Για αυτό και ο Φωτιάδης τα μάζεψε την τελευταία στιγμή και ξαναζήτησε γνώμη από το Νομικό Συμβούλιο.
Βγήκε η Ν.Δ. και όχι μόνο δεν συνέχισε το μάζεμα, αλλά το άπλωσε ως και το Ολυμπιακό Χωριό.

Ουφ... βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια παντού.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Μητροπολίτης: "Ούτε διαψεύδω "... ούτε επιβεβαιώνει προφανώς!!!

Όσο για τον δικηγόρο, "όπως μου μετέφεραν οι συμμετέχοντες σε αυτήν την συνάντηση, τους είπαν ότι..."

Δηλαδή.... ο ένας λέει ότι "μου είπαν" και ο άλλος λέει "δεν διαψεύδω ότι του είπαν".

Γιώργο σημασία έχει τι είπε ο Ρουσόπουλος. Και από ότι φαίνεται ο Ρουσόπουλος δεν είπε κάτι τέτοιο ή η μεταφορά είναι τελείως αυθαίρετη. Τώρα τι του είπαν και τι τους είπε ο δικηγόρος... αυτά ξέρεις πως λέγονται στην νομική επιστήμη;

Στην λογική πάντως λέγονται φήμες και κουραφέξαλα.

Πες μου ακριβώς τι είπε ο Ρουσόπουλος και όχι από τρίτο.. που "δεν διαψεύδει" ο μητροπολίτης.

Δεν μπορείς. Οπότε για μένα και το δεύτερο σκέλος της ερώτησης είναι ίδιο με το πρώτο. Ψέμα βασισμένο σε φήμες που βασίζονται σε ένα πραγματικό γεγονός (συνάντηση στην Νομαρχία).

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΜΕ ΕΡΩΤΙΜΑΤΙΚΟ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ

http://naxios.blogspot.com είπε...

Παρασκευή, 19 Σεπτέμβριος 2008
Ολοκληρη η συνεντευξη του Ηγουμενου Εφραιμ οπως ακριβως θα δημοσιευτει αυριο στον Εθνικο Κηρυκα. Την εφημεριδα της Ομογενειας.
(Αν δεν κανουμε λαθος την συνεντευξη ολοκληρη την εχουμε μονο εμεις.)
O Εφραίμ μιλά αποκλειστικά στον «Ε.Κ.»

Του Θεόδωρου Καλμούκου
Ειδικά για τον Εθνικό Κήρυκα

ΒΟΣΤΩΝΗ. «Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησαν οι συμφωνίες για την περιουσία της Μονής», δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα», ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους, αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Ως γνωστόν, το Μοναστήρι και ο ίδιος έχουν βρεθεί στο επίκεντρο ευρείας δημοσιότητας λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους στον τομέα των ακινήτων και ανταλλαγής ακίνητης περιουσίας της Μονής με ολυμπιακά έργα στην Αθήνα. Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, υποστηρίζει ότι «όλα έγιναν έννομα», δίνει τη δική του εκδοχή και εξήγηση στα όσα έγιναν και στα διαμειβόμενα αυτές τις μέρες, τα οποία έχουν αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις. Αποδίδει το θέμα «σε υπερδιόγκωση από τα Μέσα Ενημερώσεως» και υποστηρίζει ότι τα αμφιλεγόμενα ακίνητα στη λίμνη Βιστωνίδα «ανήκουν στην κυριότητα της Μονής» και ότι απλώς η Μονή τα διεκδικεί, ενώ συνάμα ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «για τον σκανδαλισμό». Στην ερώτηση τι ακριβώς συμβαίνει με την Μονή του, μας είπε ότι «δυστυχώς τα μεγαλοποίησαν οι δημοσιογράφοι με μία ανέλπιστη και απροσδόκητη διάθεση», και εξήγησε ότι «εμείς δεν κάναμε τίποτε απολύτως, παρά διεκδικούμε την περιουσία της Μονής Βατοπεδίου. Ακριβώς το Μετόχι μας στη λίμνη Βιστωνίδα, στην περιοχή Ξάνθης, κι αυτή η υπόθεση ήταν ανοικτή και σε εκκρεμότητα από το 1924 κι εμείς με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τώρα τα διεκδικούμε. Ξεκινήσαμε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και άρχισαν ευτυχώς οι υπουργοί μετά από γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβουλίων του κράτους να αποδέχονται αυτές τις γνωμοδοτήσεις που ήταν αληθείς κι αρχίσαμε έτσι να γίνεται μία συμφωνία για την περιουσία της Μονής, αυτό κάναμε». Συμπλήρωσε ακόμη, πως «μ' έναν τρόπο έννομο δημοκρατικό διεκδικούμε την περιουσία μας. Εδώ η Μονή μας είναι 35 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα οικοδομημένη, παραπάνω από μισή είναι ένα ερείπιο κι εμείς δεν θέλαμε να κλέψουμε, ούτε να δολιευθούμε, αλλά θέλαμε την περιουσία της Μονής που είχαμε τους τίτλους μας. Ηταν από το Δημόσιο πολύ αδικημένη η Μονή σ' αυτό το Μετόχι, και τώρα που μπήκαν νέοι και μορφωμένοι αδελφοί, έχομε και νομικούς αδελφούς και διάφορους επιστήμονες, αρχίσαμε να βρίσκουμε τα αρχεία της Μονής την περιουσία μας εκ παραδόσεως. Εκεί στην Ξάνθη όλοι οι γέροντες μου έλεγαν αυτή η περιουσία είναι Βατοπεδινή, την ξέραμε από τους παππούδες μας. Αλλά εμείς δεν μείναμε σ' αυτά, αλλά στους τίτλους που τους επικύρωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων». «Αυτό κάναμε, πρόσθεσε, και σιγά-σιγά κι αυτή η κυβέρνηση άρχισε να βλέπει και να επικυρώνει και να αποδέχονται οι υπουργοί αυτές τις αποφάσεις που ήταν της Ολομελείας του Νομικού και το Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Κράτους και φτάσαμε σχεδόν στο τέλος». Υπογράμμισε επίσης ότι «η διαδικασία αυτή ξεκίνησε επί κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ», ενώ στην ερώτηση ποιοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν προσυπογράψει, ανέφερε ότι «ο κ. Φωτιάδης, ο κ. Δρυς και μάλιστα είναι τρεις κι όχι δύο υπογραφές των δύο υπουργών, επίσης ο κ. Μπασιάκος, ο κ. Δούκας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και φτάσαμε στο τέλος». «Μας μέμφονται ότι δήθεν χρηματοδοτούσαμε και υπουργούς κ.λπ., αυτό το πράγμα είναι πολύ άθλιο για μένα, δεν έγινε ποτέ τέτοιο πράγμα», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «εντός των νομίμων πλαισίων και μιας διαφάνειας προσπαθήσαμε να πάρουμε την περιουσία διότι για να φτιαχτεί το Βατοπέδι εντός και εκτός των τειχών χρειάζονται περίπου τριακόσια εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη που έχομε». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εδώ έχομε διακόσιους εργάτες και τεχνίτες που εργάζονται, κάθε μέρα χρειαζόμαστε οκτακόσιες μερίδες φαγητού για τους μοναχούς, τους προσκυνητές, τους εργάτες και τους τεχνίτες». Στην ερώτηση τι ακριβώς συνέβη με την αγοραπωλησία μέρους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μας είπε: «Μας κατηγόρησαν ότι τα πήραμε αυθαιρέτως, ότι δωροδοκήσαμε και τα πήραμε, αυτό το πράγματα δεν έγινε και λέγω ας έλθει η Δικαιοσύνη να δει ότι δεν έχουν γίνει αυτά τα πράγματα», ενώ όταν του ζητήσαμε να μας εξηγήσει πώς τα απέκτησαν, μας είπε ότι «τα πήραμε δια των νομίμων κυβερνητικών μέσων, δια των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων».
- Πληρώσατε κανονικά; «Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να πάρει το Μετόχι μας στη λίμνη Βιστωνίδα στην περιοχή Ξάνθης, ογδόντα χιλιάδες στρέμματα, αξίας εξήντα πέντε εκατομμυρίων ευρώ, κι εμείς ζητήσαμε να μας δώσουν χρήματα. Είπε η κυβέρνηση ότι δεν έχομε να σας δώσουμε χρήματα. Τους είπαμε δώστε μας κρατικά ομόλογα, μας είπαν δεν έχομε αλλά το μόνο που μπορούμε να σας δώσουμε είναι κομμάτια γης σ' όλη την επικράτεια κι έτσι πήραμε αυτά κι ένα ακίνητο μέσα στην Αθήνα που μας το πρότεινε η τωρινή ελληνική κυβέρνηση να μας το δώσει, δηλαδή η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου».
- Εγιναν όλα νόμιμα; «Ολα νόμιμα. Μα, είναι δυνατόν εμείς οι μοναχοί, εγώ είμαι μοναχός, είμαι ακτήμων, δεν έχω τίποτε, ούτε προσωπικούς λογαριασμούς έχω, ούτε δολιεύθηκα ποτέ χρήματα, ούτε τίποτε. Είμαι Γέροντας και πρέπει να είμαι το πρότυπο ακτημοσύνης στους μοναχούς. Οι μοναχοί σήμερα δεν έρχονται στη Μονή διότι ήταν παιδιά φτωχών οικογενειών, όπως παλιά, για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, αλλά έρχονται και θέλουν να τους εμπνέει ένας Γέροντας, να τους διδάσκει, να τους νουθετεί, να τους καθοδηγεί στην ατόφια πατερική ζωή. Με κατηγορούν ότι είμαι δόλιος επιχειρηματίας, εγώ δεν είμαι ούτε επιχειρηματίας, ούτε δόλια φέρθηκα». Στην επισήμανση πώς διερωτώνται πολλοί ότι η Μονή και εσείς ασχολείστε με οικονομικά, με επιχειρηματικά, σε τέτοιον μάλιστα βαθμό που είναι πλέον εκκοσμίκευση των εσχάτων, είπε «όχι δεν ασχολούμαι. Πώς; Εγώ που εξομολογώ όλους τους μοναχούς, τους διδάσκω, εξομολογώ συνεχώς τους προσκυνητές και δεν έχω χρόνο; Αλλά και να θέλω, δεν μπορώ, δεν θέλω». Στην ερώτηση ποιος ασχολείται με τα επιχειρηματικά, μας εξήγησε: «Εχομε οικονομικούς συμβούλους οι οποίοι μας καθοδηγούν σ' αυτόν τον τομέα, διότι εμείς δεν τα ξέρουμε αυτά, ιδιαίτερα εγώ και μας βοηθούν σ' αυτά τα πράγματα για να βγαίνουν τα οικονομικά, να φτιάχνουμε το μοναστήρι και να κάνουμε και φιλανθρωπία συν τοις άλλοις».
- Σε ποιους τομείς κάνετε φιλανθρωπία; «Κάνουμε κάθε χρόνο τρία εκατομμύρια ευρώ φιλανθρωπία σε φτωχές οικογένειες, αποφυλακίζουμε φυλακισμένους, έχομε αναλάβει ένα παγκήπριο γηροκομείο κληρικών και πρεσβυτέρων στην Κύπρο που το εξήγγειλε η Μονή για περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, σε διάφορα σωματεία, εκκλησίες, υποτροφίες σε άπορους φοιτητές, φέτος δώσαμε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ και βγάλαμε φυλακισμένους οι οποίοι για χίλια ευρώ ήταν μέσα στη φυλακή».
- Εδώ μιλούμε για μεγάλη περιουσία, 65 εκατομμύρια ευρώ. «.αλλά και τα χρήματα, απάντησε, που θέλει το Βατοπέδι να φτιαχτεί είναι κι αυτό μεγάλη ανάγκη, δεν τα θέλουμε για να δώσουμε στα αδέλφια μας και στους φίλους μας, εμείς είμαστε διαχειριστές της περιουσίας. Πρέπει εμείς ως μοναχοί που είμαστε εδώ και υπεύθυνοι να διεκδικήσουμε με έννομο τρόπο την περιουσία της Μονής μας, χωρίς αυτό να μας ξεφεύγει και να πάμε στον εκκοσμικευμένο τρόπο ζωής όπως μερικοί νομίζουν».
Στην επισήμανση πώς αιτιάζουν ότι εσείς στη Μονή φιλοξενείτε προύχοντες, δικαστικούς, πολιτικούς, μας είπε: «Φιλοξενούμε όσους έλθουν, είτε είναι προύχοντες, είτε απλοί άνθρωποι, κάθε χρόνο φιλοξενούμε στο Βατοπέδι 25 χιλιάδες ανθρώπους».
Στην ερώτηση αν είχε ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος κάποια ανάμειξη στην ανταλλαγή που έγινε ανάμεσα στη Μονή και στο ολυμπιακό ακίνητο, ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ μας είπε ότι «ο κ. Ρουσόπουλος έρχεται στο Άγιο Όρος ως ευλαβής προσκυνητής, όχι μόνο τώρα που είναι υπουργός, αλλά από πριν που ήταν δημοσιογράφος, για πρώτη φορά ήλθε πριν από δώδεκα χρόνια». Και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Ρουσόπουλος δεν είναι ο αρμόδιος υπουργός να βοηθήσει σ' αυτά, βοήθησαν οι αρμόδιοι υπουργοί, ο κ. Ρουσόπουλος είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος».
- Αισθάνεστε κάποια ευθύνη για όλον τον θόρυβο και τον σκανδαλισμό που έχει γίνει; «Δεν ήθελα ποτέ να προκαλέσω τέτοιο πράγμα, θλίβομαι που σκανδαλίζεται ο κόσμος, προσεύχομαι ο Θεός να φωτίσει τον κόσμο να καταλάβει ότι εμείς οι μοναχοί είμαστε οι άμισθοι φύλακες εφ' όρου ζωής και θυσιαζόμαστε κάθε μέρα και νύχτα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις μοναχικές μας υποσχέσεις και να διακονήσουμε το λαό του Θεού».
- Εσείς προσωπικά έχετε λογαριασμούς σε τράπεζες; «Επ' ουδενί λόγο».
- Συγγενικά σας πρόσωπα έχουν; «Επ' ουδενί, επ' ουδενί, ούτε κατά φαντασία». Αναφορικά με την Ομογένεια, είπε πως «το μήνυμα προς τους αδελφούς της Αμερικής είναι να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας». Αρνήθηκε ότι ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δεν του επιτρέπει να κηρύττει και ιερουργεί στην Κύπρο. «Είναι λάθος, πέρυσι ήμουν στην Κύπρο και λειτούργησα και μάλιστα με κάλεσε ο ίδιος και πήγα την κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου και τώρα έχομε μία νέα πρόσκληση να πάω την Αγία Ζώνη και είπα ότι μπορώ να πάω το 2010 δεν μπορώ φέτος».
- Μήπως αυτή η περιφορά της κάρας του ιερού Χρυσοστόμου, ή της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου, δίνει λανθασμένα μηνύματα θρησκεμπορίας προς τα έξω; «Εμείς όταν πάμε εκεί δεν παίρνουμε ποτέ χρήματα, όσα χρήματα αφήνει ο λαός πηγαίνουν στις επί μέρους Μητροπόλεις για τις επί μέρους ανάγκες των Μητροπόλεων».
- Καταθέσατε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπως εξαγγείλατε; «Το είπα αυτό για την εκτόνωση της καταστάσεως, ότι αυτά που πήραμε από την ανταλλαγή η Μονή είναι πρόθυμη να τα καταθέσει στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για να είναι εκεί, διότι διέδιδαν ότι τα δώσαμε από εδώ και από εκεί, εμείς δεν δώσαμε πουθενά διότι κατ' αρχήν δεν είναι δικά μας, ναι τα καταθέσαμε». Αναφορικά με το τι σκέπτεται να κάνει για την εκτόνωση της κρίσης, είπε, «προσευχόμαστε», ενώ αν είναι στα σχέδιά του να παραιτηθεί από την ηγουμενία, απάντησε αρνητικά: «Οχι, για όνομα του Θεού».
- Εσείς έχετε κάνει τίποτε μεμπτό; «Οχι με τη χάρη Του Θεού δεν έχω κάνει τίποτε μεμπτό. Αδόλως και με μία αγνή διάθεση διεκδίκησα την περιουσία της Μονής μου που ήμουν υπόχρεος να την διεκδικήσω. Μήτε θέλω να θίξω ή να ψέξω κανέναν, εξελίχθηκε μ' έναν απροσδόκητο τρόπο και ζητούμε συγνώμη από όλον τον λαό για τον όλον σκανδαλισμό, εμείς δεν τον προκαλέσαμε, ούτε μας χαροποιεί αυτό το πράγμα», κατέληξε.
Αναρτήθηκε από wolf στις 10:37 μμ 0 σχόλια
Ο Ηγουμενος Εφραιμ μιλαει. Ολα ξεκινησαν επι ΠΑΣΟΚ.

απο σκαι.
Στον ισχυρισμό ότι στην υπόθεση ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Ελληνικού Δημόσιου και Μόνης Βατοπεδιου "όλα έγιναν νόμιμα", προέβη με συνέντευξή του στον "Εθνικό Κήρυκα", την ομογενειακή εφημερίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ηγούμενος Εφραίμ.
Στη συνέντευξη του, ο ηγούμενος αναφέρει ότι οι παραχωρήσεις ξεκίνησαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με τους υπουργούς κύριους Φωτιάδη και Δρυ, και συνεχίσθηκαν επί ΝΔ με τους κύριους Μπασιάκο και Δούκα.
Αναφερόμενος στο Θόδωρο Ρουσόπουλο, επισημαίνει ότι είναι ένας ευλαβής προσκυνητής της Μόνης, επί 12 χρόνια.
Ο ηγούμενος Εφραιμ καταλήγει λέγοντας ότι η Μόνη έχει οικονομικούς σύμβουλους, οι οποίοι την καθοδηγούν.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή συνήλθε εκτάκτως, στις Καρυές, η Διπλή Σύναξη του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους ηγουμένους και τους εκπροσώπους των είκοσι ιερών μονών.
Θέμα της Σύναξης, που αποτελεί το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους, ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Ελένη Σωτηροπούλου κατέθεσε για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο Γιώργος Πεταλωτής, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης.


Αναρτήθηκε από wolf στις 9:18 μμ 0 σχόλια
Τι δείχνουν οι πρόσφατες