Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2008

Συντεχνίες εκβιαστές...

Τι ζητούν οι τελωνειακοί και απεργούν; Να μην μπει στον προϋπολογισμό ο ειδικός λογαριασμός από τον οποίο εισπράττουν αποζημιώσεις από 600 έως 1.250 ευρώ το μήνα, πέραν των βασικών τακτικών αποδοχών τους.

Απίστευτο. Μια συντεχνία θέλει να υποβάλει στην κυβέρνηση την σύνταξη του προϋπολογισμού. Για ποιο λόγο; Ποια είναι η δικαιολογία τους; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν θέλουν μα πληρώσουν φόρο για αυτά τα χρήματα. Και χρησιμοποιούν συντεχνιακές πρακτικές εκβιασμού.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους περάσει.

Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και των συντεχνιών με συμφωνία όλων των κομμάτων. Και θα δούμε μετά με ποιον είναι ο κόσμος.

2 σχόλια:

Demelene είπε...

Δίκιο έχεις.
Κοιτα θράσος κιόλας. Αλλά βέβαια υπάρχει προιστορία που ξέρει ότι τους πέρνει. Και δεν συζητάμε ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν και την δουλειά τους.

Εγώ θα το ξαναπω.
Όσο διαφορετικά επαγγελματα έχουν διαφορετικά δικαιώματα στην υγεία, διαφορετικό βασικό μισθολόγιο, διαφορετικά επιδόματα, διαφορετικό ασφαλιστικό και κυρίως διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα δεν πρόκειται ποτέ να δούμε άσπρη μέρα σε αυτό το τόπο.

john anast είπε...

ΣΥμφωνω με τον demelene
Προσέξτε λίγο διαφορετικά μισθολόγια
Κλητήρας σε εφορία:2000€ περίπου
Υπάλληλος υπ. δικαιοσύνης νεοδιόριστος: 1900€ περίπου
Γιατρός Επιμελητής Α σε νοσοκομείο 1600€ περίπου. Και για να προλάβω το θέμα των εφημεριών, οι εφημερίες είναι υπερωρίες κακοπληρωμένες, δεν είνει επίδομα. Μιλάμε για 100€ για 18 ώρες υπερωρία.
Και προσέξτε. Ο κλητήρας συνήθως είναι ένας βυσματύχος που δεν έχει σπουδάσει τίποτα. Ο Υπάλληλος του Υπ. ΔΙκαιοσυνης μπορεί να έχει σπουδάσει δε λέω αλλά υπάρχουν και εκεί κλητήρες με ανάλογους μισθούς. Ο Γιατρός έχει σπουδάσει 10-15 χρόνια για να μπορεί να είναι εκεί.