Κυριακή, Σεπτεμβρίου 21, 2008

Πεινάμε...

Τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι πεινάμε. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει να φάει... θα ξεκινήσει πάλι την μετανάστευση και για αυτό φταίει η ανάλγητη δεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ. !!!

Η χώρα με τους περισσότερους παχύσαρκους στην Ευρώπη, την περισσότερη χοληστερίνη και της σπατάλης πεινάει...!!! Ναι καλά.

Σας παρακαλώ κύριοι κλέφτες... όπως κλέβετε από τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ βγάλτε και μερικά γιαούρτια με δημητριακά και φράουλες για μένα...!!! Ελπίζω να περάσετε και από το Saturn, το καινούριο μεγάλο μαγαζί στην Συγγρού, γιατί χρειάζομαι μια τηλεόραση 46 ιντσών, υψηλής ανάλυσης και ένα μικρό blue-ray player.

Επίσης δεν έχω να πληρώσω τα τεκμήρια για το τζιπάκι μου των 2000 κ.ε. που τρώει 20 λίτρα βενζίνη στα 100 χιλιόμετρα. Μπορείτε μήπως να με βοηθήσετε εκεί; Να κλέψετε κανένα σήμα από το Υπουργείο μεταφορών ή τουλάχιστον να πείτε να μου δίνουν δωρεάν εισιτήρια στις μεταφορές...

Πείτε σας παρακαλώ στους τροχονόμους να μην με σταματάνε για ζώνη... ή για κόκκινο ή για υπερβολική ταχύτητα ώστε να μπορώ να τους κατηγορώ μετά γιατί σκοτωνόμαστε στους δρόμους (γιατί το οδόστρωμα φταίει).

Και αν μπορείτε κλέψτε μου μια καρέκλα στο Δημόσιο, να κάθομαι και να πληρώνομαι και να τρώω εις βάρος των κορόιδων και σας υπόσχομαι ότι θα ψηφίσω όποιον θέλουν τα ΜΜΕ. Αρκεί να πάρουν τις δουλειές του δημοσίου και τις προμήθειες για τα όπλα οι ιδιοκτήτες τους.

9 σχόλια:

Demelene είπε...

Αν και πιστεύω ότι υπάρχει πραγματικό οικονομικό πρόβληματο οποίο θα μεγαλώσει απίστευτα σε όλα τα άλλα έχεις τρελό δίκιο.

Ανθρωπος που πνίγεται πρώτα από όλα παρατάει αυτά που τον τραβάνε κάτω.

Βέβαια αυτά στην Ελλάδα ειναι ψιλά γράμματα αρκεί να πουλάμε μούρη και το ΕΓΩ μας να ικανοποιείται. Και αν για τα παραπάνω το σπιτάκι που τόσο δύσκολα, είχαν αποκτήσει οι γονείς μας, χαλάλι γιατί έκανα και το κομμάτι μου.

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

βασίλη

θεωρούσα ότι έχεις απόψεις και επιχειρηματολογία υπέρ της ΝΔ, και μια χαρά το εκτιμούσα αυτό

έχεις όμως ξεφύγει τελείως, με αποκορύφωμα αυτό το ποστ

ασφαλώς υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτά που λες, όπως υπάρχουν κι αυτοί που πράγματι δε βγάζουν το μήνα

στους τελευταίους συγκαταλέγονται πολύ κοντινοί μου άνθρωποι, οι οποίοι με μεγάλη αξιοπρέπεια προσπαθούν να διατηρήσουν την ... αξιοπρέπεια τους

και το δικό σου ποστ είναι ότι πιο χυδαίο έχω διαβάσει τελευταία

μη σε παρασύρει η δυναμική σε σημείο που να γίνεσαι παπάρας

δε σου αξίζει

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

Αλλά θα ήθελα να μου πεις που διαφωνείς. Άλλο το να τα βγάζεις δύσκολα (που δεν ξεκίνησε επί Ν.Δ. και σίγουρα δεν είναι θέμα της Ν.Δ.) και άλλο να πεινάς. Ούτε είχε εξαλειφθεί τελείως η φτώχεια ούτε πρόκειται να εξαλειφθεί σύντομα, ούτε... χειροτέρεψαν τα πράγματα όταν το 90% των Ελλήνων έχει π.χ. ακίνητη ιδιοκτησία και οι μισές οικογένειες έχουν 2 και 3 αυτοκίνητα!!!

Που συγκεκριμένα διαφωνείς πες μου και άσε τα κοσμητικά επίθετα. Τέτοια όλοι μπορούμε να γράψουμε.

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

δεν με αφορά η συγκριτική αίσθηση των πραγμάτων που έχεις στο κεφάλι σου .. τέτοιες είχα κι εγώ επί Σημίτη

ούτε θα τσακωθώ μαζί σου επειδή πιστεύεις ότι τα πράγματα έχουν καλυτερεύσει τα τελευταία χρόνια

αναφέρομαι στην αλλαζονεία με την οποία παραβλέπεις την πραγματικότητα των ανθρώπων που *έχουν* πρόβλημα

σε ότι αφορά τα "καλά μου λόγια", θα τα διακρίνεις στην *προσδοκία* που εκφράζω για σένα -- "δε σου αξίζει"

Demelene είπε...

Να συμπληρώσω και κάτι σε αυτά που σου λέει ο φίλος σου ο Ανδρέας.

Σε παλαιότερα σου ποστ (99% σίγουρος) έχεις αναφερθεί στην ακρίβεια, με την λογική ότι μπορεί η τηλεόραση και το αυτοκίνητο να φτήνειναι αλλά τα βασικά αγαθά που ειναι και τα επαναλαμβανόμενα έχουν πάει στο θεό.

Δεν ξέρω αν φταίει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή όποιος άλλος είναι, αλλά η πραγματικότητα ειναι ότι οι οικογένειες δυσκολεύονται πολύ και το βλέπω και εγώ στο άμεσο μου περιβάλλον. Και δεν έχει καλυτερεύσει από τότε που βγήκε η ΝΔ.

Το ότι είμαστε χαζός σαν λαός, σε αυτό θα συμφωνήσω, αλλά δεν μπορώ να πω αυθαίρετα τι "βλάκες" αυτοί που πεινάνε.

Μπορώ να το πω για αυτούς που έχουν κάνει βλακείες παλαιότερα και τώρα καλούμαστε να τους συντηρήσουμε και έχω έτσι 1-2 στο οικογενειακό μου περιβάλλον.

Όμως επειδή ο βιοπορισμός είναι πολύ ευαίσθητο ζήτημα ειδικά όταν δεν έχεις να παρέχεις στο παιδί σου, δεν μπορείς να τσουβαλιάζεις έστω και αν στο σκεπτικό σου υπάρχει το υπάρχουν και εξαιρέσεις που και εγώ το πιστεύω αυτό.

Η μαύρη αλήθεια ειναι ότι δεν υπάρχουν πια εξαιρέσεις. Υπάρχει κόσμος και κοσμάκης που όμως θα μπορούσε να έχει λιγότερο πρόβλημα αν ήταν λίγο πιο έξυπνος και έκανε καλύτερο prioritize.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

@Ανδρέα αν ήθελα να τσακωθώ μαζί σου θα σου επέστρεφα χαρακτηρισμούς.

Διάβασε αυτά που γράφω άλλη μία φορά γιατί προφανώς δεν επιτίθεμαι σε καμία περίπτωση σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα. Και φυσικά δεν θεωρώ ότι τα πράγματα έχουν "καλυτερέψει" τόσο ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι με πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν να αντιστραφούν άμεσα προβλήματα δεκαετιών. Αυτό που λέω όμως εγώ είναι ότι η υπερβολή είναι υπαρκτή και ότι οι βάσεις για αντιστροφή της κατάστασης έχουν τεθεί. Σίγουρα δεν πεινάει το 20% των Ελλήνων που προσπαθούν τα ΜΜΕ να μας πείσουν. Και δεν είναι θέμα Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ. Και επί Σημίτη τις ίδιες βλακείες έλεγαν μέχρι που έπαιρναν έργα και μετά τα έβλεπαν ρόδινα ξανά.

@demelene, όλοι μας έχουμε συγγενείς που έχουν προβλήματα οικονομικά. Άλλο οικονομικά προβλήματα και άλλο.. πεινάμε όμως. Σήμερα το πρόβλημα βιοπορισμού είναι σπάνιο. Αντίθετα η βλακεία που μας δέρνει ως πολίτες και ως... θεατές/ακροατές είναι μπόλικη.

Demelene είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι σπάνιο το πρόβλημα βιοπορισμού.

Εξαρτάται βέβαια και τι θεωρείς ακριβώς βιοπορισμό.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Βιοπορισμός με πείνα είναι πρόβλημα επιβίωσης. Μην το μπερδεύουμε με προβλήματα διαβίωσης.

Το άρθρο μιλάει για την πείνα/επιβίωση. Όχι για την διαβίωση.

Demelene είπε...

Ναι αλλά πρέπει να συμφωνήσεις πχ ότι όταν κάνεις παιδί και δεν έχεις πχ να του προσφέρεις όχι κάτι υπερβολικό αλλά τυπικά βασικά πράγματα, τότε υπάρχει πρόβλημα σοβαρό.

Σίγουρα όχι επιβίωσης αλλά αν χρειάζεται να κάνεις και 2η δουλειά και να μην σε βλέπει καθόλου το παιδί, τότε υπάρχει πάλι πρόβλημα ουσιώδες.

Αν πχ το σκέφτεσαι το έξοδο να πας ένα σινεμα το ένα σου παιδί και την γυναίκα σου το μήνα, δεν ειναι λίγο πρόβλημα.

Όχι επιβίωσης αλλά ουσιωδης διαβίωσης.