Κυριακή, Σεπτεμβρίου 14, 2008

Η εξισορρόπηση της κριτικής και του αντίλογου.

Ένας καλός μου φίλος, σε σχόλιά του μου επισημαίνει ότι δεν κάνω αρκετή κριτική στην κυβέρνηση γιατί κάνω συχνά αναφορές στο τι έκαναν ή δεν έκαναν οι προηγούμενοι και στο τι κάνουν οι τωρινοί.

Η επισήμανσή του είναι σωστή, αλλά ο σκοπός μου δεν είναι να χτυπάω και εγώ την κυβέρνηση γιατί... δεν είναι τέλεια. Σκοπός μου είναι να κάνω κριτική όπου νομίζω ότι χρειάζεται και με προσωπικά κριτήρια. Όχι με τα κριτήρια που είναι στην μόδα ή τα κριτήρια των άλλων. Δεν είμαι δημοσιογράφος και δεν με ενδιαφέρει να κάνω... αξιόπιστο και ανεξάρτητο ρεπορτάζ. Με ενδιαφέρει να πω την γνώμη μου.

Συγκεκριμένα αυτό που θέλω να επισημάνω εγώ είναι ότι τα ΜΜΕξαπάτησης δεν αναφέρουν καθόλου το έργο της κυβέρνησης ή προσπαθούν να παρουσιάσουν ως αρνητικό το θετικό έργο.

Πόσοι ξέρουν για παράδειγμα ότι η κυβέρνηση αυτή με νόμο ενοποίησε 135 ταμεία σε μόλις 12, μέσα στα πρώτα 3 χρόνια, ενώ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν 6 χρόνια για να ενοποιήσουν 1 ταμείο με το ΙΚΑ; Και αυτό ενώ και Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συμφωνούσαν στην ενοποίηση των ταμείων. Λέω "συμφωνούσαν", γιατί με το που έχασε το ΠΑΣΟΚ, απλά άρχισε να διαφωνεί στα πάντα. Ακόμα και σε αυτά που έκανε ή έλεγε το ίδιο.

Πόσοι ξέρουν ότι σε 4 χρόνια χτίστηκαν πάνω από 500 νέα σχολεία και μέχρι το τέλος αυτής της τετραετίας θα χτιστούν άλλα 700; Συγκρίνετε αυτό το έργο με το αντίστοιχο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και θα δείτε ποιος κάνει έργο.

Πόσοι ξέρουν ότι τα 4 βασικά οδικά έργα στην Ελλάδα έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη από αυτή την κυβέρνηση και σχεδιάζονται άλλοι 2 νέοι μεγάλοι οδικοί άξονες; Πόσοι ξέρουν ότι η υπόλοιπη Ελλάδα, πλην της Αττικής είχε παραδοθεί στην τύχη της και τα έργα που γινόντουσαν ήταν ελάχιστα ενώ τώρα το 80% των έργων γίνονται στην επαρχία με σκοπό να ανακτήσει το χαμένο έδαφος;

Πόσοι ξέρουν ότι από το 1995 μέχρι το 2004 δεν είχαν κάνει ούτε μία κίνηση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να επαναφέρουν την Κορώνεια, ενώ τα έργα ξεκινάνε τώρα για την επαναφορά της; Μάλιστα όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία, το νερό που υπήρχε στην λίμνη ήταν απλά υπολείμματα και τα ψάρια είχαν ήδη εξαφανιστεί. Και όμως... ο κ.Παπανδρέου εμφανίστηκε στην περιοχή ως ο... μεσσίας που θα φέρει το νερό πίσω!!!

Λάθη γίνονται; Ναι φυσικά και γίνονται. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Τίποτα δεν είναι τέλειο. Αλλά όχι και να φορτώνουμε όλα τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών στην κυβέρνηση Καραμανλή που τουλάχιστον προσπαθεί.

Να μας πει ο κ.Παπανδρέου τι έκαναν για όλα αυτά που υπόσχεται σήμερα. Γιατί ήταν μέλος ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Τι έκαναν εκτός από το να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κέντρο προσλήψεως μελών της πράσινης κλαδικής.

Οπότε ανακεφαλαιώνοντας, κριτική θα κάνω, αλλά η βασική μου πρόθεση είναι να επισημαίνω την αλήθεια και να υπενθυμίζω στον μέσο Έλληνα (δηλαδή στους 5-6 που με διαβάζουν, ευχαριστώ Γιώργο!!!) τι συνέβαινε και τι συμβαίνει ώστε να μπορεί να κρίνει μετά λίγο ποιο αντικειμενικά. Η τουλάχιστον να έχει ακούσει και τις 2 απόψεις. Όχι μόνο την άποψη του μηδενισμού και της μιζέριας.

2 σχόλια:

Demelene είπε...

Ποιος ειναι αυτός?

Κοιτά σωστά τα λές και αν θες και την γνώμη μου καλά κάνεις.
Απλά ίσως η επιλογή των εκφράσεων να μεταφέρει τόσο έντονα colorprefix- υπερ ή κατά.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

:-)

Colorprefix; Δεξιό prefix...